Komentarz do artykułu Trasa 34. Maratonu Warszawskiego zupełnie nowa i wyjątkowa

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Na debiut wybierałem pomiędzy Wrocławiem, Warszawą, Poznaniem i Amsterdamem i ten Stadion Narodowy jednak ostatecznie przekonał mnie do WWA także... do zobaczenia we wrześniu :)
Czyli tak jak ja...czekałem...jest meta na stadionie będe i ja na maratonie....mam nadzieję że na stadionie też :hahaha:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"... meta na Stadionie Narodowym"
Mam rozumieć, że meta będzie na Narodowym i wbiegniemy na Stadion (tak jak na zdjęciu)?
Czy może w jego ogromnych "podziemiach" pod trybunami (tam gdzie były szatnie na PW)?
Na stadionie może oznaczać też tuż obok...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Metą będzie na murawie
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sobek76 pisze:Byłaby idealna, gdyby:
(...)
- na Mokotowie urozmaicić trasę, uwzględniając w trasie np. Park Arkadia
- po Bagateli trasa szła przez Łazienki (wiem, wiem, dodatkowy zbieg i podbieg, ale można w takim razie Łazienki wrzucić na początku, po tunelu).
a) Łazienki są obecnie odnawiane (jako park), remontowane i restaurowane, wobec czego zapewne nie wchodzą w grę.
b) Dodanie Łazienek po Bagateli oznaczałoby podbieg na most na 41. km. Sękju.
c) Podobnie Arkadia oznacza dodatkowe podbiegi. Sękju. Oraz wąskie alejki.
Zresztą w ogóle bieganie po parkach tak jak one u nas wyglądają jest dyskusyjne (bo Prater w Wiedniu to trochę inna historia, a raczej inny park i inne alejki ;-))

Moim zdaniem organizator wybrnął z dylematu "malownicza" czy "szybka" obronną ręką. Mnie się bardzo ta trasa podoba :) Wbrew pozorom Puławska ma ciekawe fragmenty, zwłaszcza w tej części którą będziemy biec. I jest gęsto zabudowana, co oznacza dodatkowych kibiców :) w trudnym momencie.

Dla mnie dylemat - czy Warszawa, żeby wbiec na Narodowy i potem jakiś inny maraton na "szybko" chyba własnie został rozwiązany :) (mam nadzieję :>)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Metą będzie na murawie
A raczej na płycie, bo trawa do tego czasu chyba zniknie... w końcu holenderska... :sss:
Awatar użytkownika
dammy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To będzie mój debiut maratoński. Jeszcze w marcu w czasie półmaratonu warszawskiego postanowiłem że debiut pobiegnę właśnie w Warszawie z metą na Narodowym. Później poszło trochę lepiej/gorzej niż myślałem: zostałem wylosowany do maratonu w Nowym Yorku i byłem w prawdziwej rozterce gdyż odległość czasowa (30.09 v. 4.11) uniemożliwia start w obydwu biegach - przynajmniej na moim poziomie wytrenowania (1/2maraton w W-awie 1.51, przez wakacje planuje jeszcze jedną połówkę i biegi na krótszych dystansach). Teraz sądzę, że wystartuję w Warszawie a przełożę sobie start w Nowym Yorku na przyszły rok (odwołując start teraz, będę miał zagwarantowane miejsce w NY w przyszłym roku). Czy taka strategia ma sens? Ciekawy jestem Waszej opinii - proszę o rady.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proszę zgłaszać kolejne wnioski. W tym roku już się nie da ale w następnych latach zapewne uda się przebudować stolicę pod potrzeby maratończyków. Oczywiście, trasa płaska lub lekko z górki. Zbyt pochyła jest zła, kolana nie wytrzymają. Jest też szansa na zniwelowanie podbiegu na Poniatowskiego,... :)

Tak poważnie, to w ubiegłym roku trasa mi odpowiadała. W tym roku sporo atrakcji. Będę Wam kibicował,...:)
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzeba przyznać ładna ta meta będzie. :usmiech:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To też ma być mój debiut. Jak tak na co dzień biegam po Warszawie i teraz widzę tę trasę to dopiero dociera do człowieka jaki to jest dystans :))
Ale da się radę. Nie ma lipy :)
MaLiSmO88
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:16
Życiówka w maratonie: 03:43:56

Nieprzeczytany post

to będzie hardcore ! :D
5km- 21:29 10km -46:16 21,097km-1:39:56 42,195- 3:43:59
CEL:NYC HALF MARATHON 16.03.14

https://www.facebook.com/BiegaczWWielkiimMiescie
jajkos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ciekawe jak w tym roku będą rozwiązane atrakcje dla „oczekujących” na mecie. Pytam w związku z metą na stadionie. W zeszłym roku były atrakcje dla dzieci itd. To ważne dla osób takich jak ja - przyjeżdżamy z nad morza z dzieckiem – które czekając na człapiącego tatę nie ma ochoty się nudzić. Co do mety na murawie – to ciekawy pomysł. Wrzucę kamyczek do ogródka krakowskiego maratonu – gdzie ostanie metry do mety – to było wbiegnięcie do „metalowej klatki” obwieszonej bannerami sponsorów. Ludzie chcący zrobić zdjęcie przekładali ręce z aparatami pomiędzy prętami (jeżeli wystawali ponad wysokość bannerów)– a, o tym żeby ktoś towarzyszył ci na ostatnich metrach można było zapomnieć :bum: . Dlatego meta na murawie – to jak dla mnie atrakcja i urozmaicenie.
Awatar użytkownika
sobek76
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:19
Życiówka w maratonie: 3:59:35

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:Wbrew pozorom Puławska ma ciekawe fragmenty, zwłaszcza w tej części którą będziemy biec. I jest gęsto zabudowana, co oznacza dodatkowych kibiców :) w trudnym momencie.
Fakt, że to fajny kawałek Mokotowa, ale może po prostu mam jakąś awersję do tak długich prostych po Półmaratonie Warszawskim i ostatnim odcinku Wisłostrady, który trwał, trwał i nie chciał się skończyć (a ja miałem wtedy kryzys) :)
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo fajna trasa, mało zakrętów na plus.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
meraviglia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie :usmiech:

Ta trasa na pewno będzie dla mnie wyjątkowa, ponieważ tegoroczny MW będzie moim maratońskim debiutem.

Już nie mogę się doczekać tego biegu!!!
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Bardzo fajna trasa, mało zakrętów na plus.
Plus, bo szybka. Minus, bo przez to monotonna. Gdy jest więcej zakrętów mniej psychika się męczy.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ