Czyli tak jak ja...czekałem...jest meta na stadionie będe i ja na maratonie....mam nadzieję że na stadionie teżmaly89 pisze:Na debiut wybierałem pomiędzy Wrocławiem, Warszawą, Poznaniem i Amsterdamem i ten Stadion Narodowy jednak ostatecznie przekonał mnie do WWA także... do zobaczenia we wrześniu
Komentarz do artykułu Trasa 34. Maratonu Warszawskiego zupełnie nowa i wyjątkowa
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"... meta na Stadionie Narodowym"
Mam rozumieć, że meta będzie na Narodowym i wbiegniemy na Stadion (tak jak na zdjęciu)?
Czy może w jego ogromnych "podziemiach" pod trybunami (tam gdzie były szatnie na PW)?
Na stadionie może oznaczać też tuż obok...
Mam rozumieć, że meta będzie na Narodowym i wbiegniemy na Stadion (tak jak na zdjęciu)?
Czy może w jego ogromnych "podziemiach" pod trybunami (tam gdzie były szatnie na PW)?
Na stadionie może oznaczać też tuż obok...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Metą będzie na murawie
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
a) Łazienki są obecnie odnawiane (jako park), remontowane i restaurowane, wobec czego zapewne nie wchodzą w grę.sobek76 pisze:Byłaby idealna, gdyby:
(...)
- na Mokotowie urozmaicić trasę, uwzględniając w trasie np. Park Arkadia
- po Bagateli trasa szła przez Łazienki (wiem, wiem, dodatkowy zbieg i podbieg, ale można w takim razie Łazienki wrzucić na początku, po tunelu).
b) Dodanie Łazienek po Bagateli oznaczałoby podbieg na most na 41. km. Sękju.
c) Podobnie Arkadia oznacza dodatkowe podbiegi. Sękju. Oraz wąskie alejki.
Zresztą w ogóle bieganie po parkach tak jak one u nas wyglądają jest dyskusyjne (bo Prater w Wiedniu to trochę inna historia, a raczej inny park i inne alejki
Moim zdaniem organizator wybrnął z dylematu "malownicza" czy "szybka" obronną ręką. Mnie się bardzo ta trasa podoba
Dla mnie dylemat - czy Warszawa, żeby wbiec na Narodowy i potem jakiś inny maraton na "szybko" chyba własnie został rozwiązany
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
A raczej na płycie, bo trawa do tego czasu chyba zniknie... w końcu holenderska...Adam Klein pisze:Metą będzie na murawie
- dammy
- Rozgrzewający Się

To będzie mój debiut maratoński. Jeszcze w marcu w czasie półmaratonu warszawskiego postanowiłem że debiut pobiegnę właśnie w Warszawie z metą na Narodowym. Później poszło trochę lepiej/gorzej niż myślałem: zostałem wylosowany do maratonu w Nowym Yorku i byłem w prawdziwej rozterce gdyż odległość czasowa (30.09 v. 4.11) uniemożliwia start w obydwu biegach - przynajmniej na moim poziomie wytrenowania (1/2maraton w W-awie 1.51, przez wakacje planuje jeszcze jedną połówkę i biegi na krótszych dystansach). Teraz sądzę, że wystartuję w Warszawie a przełożę sobie start w Nowym Yorku na przyszły rok (odwołując start teraz, będę miał zagwarantowane miejsce w NY w przyszłym roku). Czy taka strategia ma sens? Ciekawy jestem Waszej opinii - proszę o rady.
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

Proszę zgłaszać kolejne wnioski. W tym roku już się nie da ale w następnych latach zapewne uda się przebudować stolicę pod potrzeby maratończyków. Oczywiście, trasa płaska lub lekko z górki. Zbyt pochyła jest zła, kolana nie wytrzymają. Jest też szansa na zniwelowanie podbiegu na Poniatowskiego,... 
Tak poważnie, to w ubiegłym roku trasa mi odpowiadała. W tym roku sporo atrakcji. Będę Wam kibicował,...
Tak poważnie, to w ubiegłym roku trasa mi odpowiadała. W tym roku sporo atrakcji. Będę Wam kibicował,...
-
SonnyCrockett
- Wyga

To też ma być mój debiut. Jak tak na co dzień biegam po Warszawie i teraz widzę tę trasę to dopiero dociera do człowieka jaki to jest dystans
)
Ale da się radę. Nie ma lipy
Ale da się radę. Nie ma lipy
-
MaLiSmO88
- Wyga

- Życiówka na 10k: 46:16
- Życiówka w maratonie: 03:43:56
to będzie hardcore ! :D
5km- 21:29 10km -46:16 21,097km-1:39:56 42,195- 3:43:59
CEL:NYC HALF MARATHON 16.03.14
https://www.facebook.com/BiegaczWWielkiimMiescie
CEL:NYC HALF MARATHON 16.03.14
https://www.facebook.com/BiegaczWWielkiimMiescie
-
jajkos
- Rozgrzewający Się

Ciekawe jak w tym roku będą rozwiązane atrakcje dla „oczekujących” na mecie. Pytam w związku z metą na stadionie. W zeszłym roku były atrakcje dla dzieci itd. To ważne dla osób takich jak ja - przyjeżdżamy z nad morza z dzieckiem – które czekając na człapiącego tatę nie ma ochoty się nudzić. Co do mety na murawie – to ciekawy pomysł. Wrzucę kamyczek do ogródka krakowskiego maratonu – gdzie ostanie metry do mety – to było wbiegnięcie do „metalowej klatki” obwieszonej bannerami sponsorów. Ludzie chcący zrobić zdjęcie przekładali ręce z aparatami pomiędzy prętami (jeżeli wystawali ponad wysokość bannerów)– a, o tym żeby ktoś towarzyszył ci na ostatnich metrach można było zapomnieć
. Dlatego meta na murawie – to jak dla mnie atrakcja i urozmaicenie.
- sobek76
- Wyga

- Życiówka na 10k: 43:19
- Życiówka w maratonie: 3:59:35
Fakt, że to fajny kawałek Mokotowa, ale może po prostu mam jakąś awersję do tak długich prostych po Półmaratonie Warszawskim i ostatnim odcinku Wisłostrady, który trwał, trwał i nie chciał się skończyć (a ja miałem wtedy kryzys)Beauty&Beast pisze:Wbrew pozorom Puławska ma ciekawe fragmenty, zwłaszcza w tej części którą będziemy biec. I jest gęsto zabudowana, co oznacza dodatkowych kibicóww trudnym momencie.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Bardzo fajna trasa, mało zakrętów na plus.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
meraviglia
- Wyga

Witam serdecznie
Ta trasa na pewno będzie dla mnie wyjątkowa, ponieważ tegoroczny MW będzie moim maratońskim debiutem.
Już nie mogę się doczekać tego biegu!!!
Ta trasa na pewno będzie dla mnie wyjątkowa, ponieważ tegoroczny MW będzie moim maratońskim debiutem.
Już nie mogę się doczekać tego biegu!!!
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach

Plus, bo szybka. Minus, bo przez to monotonna. Gdy jest więcej zakrętów mniej psychika się męczy.Gife pisze:Bardzo fajna trasa, mało zakrętów na plus.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.