Kanas78 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kazda strefa jest ustalana pod uzytkownika. Trenujesz albo na tempo albo na tetno. Strefy ustalasz wedlug takiego specjalnego treningu (cos jak test Coopera?), albo masz kilka gotowcow, albo ustalasz recznie. I pozniej lecisz: 5 blue 10 green 20 yellow 5 blue :hahaha: Gadula podpowiada speed up lub slow down. Na koniec masz przedstawione na wykrecie co i jak, jakie masz procentowe wykonanie treningu. Latwe, proste i przyjemne. Jak pisalem zrobilem dwa plany pod konkretny wynik i dwie zyciowki.
A tak wygladaja przykladowo moje strefy na tempo.
A jak wyglada plan i jego wygonanie masz na blogasie Kanas :taktak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

5 blue 10 green 20 yellow 5 blue
Dziwny przykład treningu, przynajmniej tak go odbieram.
Gadula podpowiada speed up lub slow down
O tym słyszałem, ale ja bym z czymś takim nie dał rady wytrzymać. W ogóle nie bardzo mi się podoba ten cały pomysł robienia treningu według gadającego urządzenia, ale jeżeli to komuś się to sprawdza, to czemu nie :P.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:
5 blue 10 green 20 yellow 5 blue
Dziwny przykład treningu, przynajmniej tak go odbieram.

To tylko przykład biegu z danego dnia-5blue czyli, ze biegniesz 5minut w blue, potem 10minut w green, a pozniej w yellow-zwyczajny bieg z narastajacym tempem-proste jak drut :taktak:
Gadula podpowiada speed up lub slow down
O tym słyszałem, ale ja bym z czymś takim nie dał rady wytrzymać. W ogóle nie bardzo mi się podoba ten cały pomysł robienia treningu według gadającego urządzenia, ale jeżeli to komuś się to sprawdza, to czemu nie :P.
Gaduła się bardzo przydaje na interwały :taktak: Nie muszę sprawdzać niczego na stoperze, nie muszę odliczać metrów, po prostu wykonuję, to co mówi i to jest właśnie super. Na long runy gadułę można sobie wyłączyć, albo zrobić, żeby mówił np. pokonywany dystans co kilometr.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garmin też piszczy i wkurza ucho. Najważniejsze, że jest wizualizacja prosta jak drut, a nie np. BC1 4km + SPR 10minut + WS 8 x 1km przerwa trucht 500 m + BC1 2km :hahaha:
Mój pierwszy maratoński trening wygląda jak poniżej. Proste i klarowne.
A niżej masz wykonanie treningu. Wierz mi wykonanie 100% jest osiągnąć ciężko, ale kilka razy mi się udało. I strasznie ten procent mobilizuje. Co kto lubi!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ej, no właśnie, Wiśni dawno tu nie było!
A poza tym - teraz będziesz moja siostrą w rannym bieganiu ;) Prawda, że super? A wiesz jak zarąbiście jest latem, jak się wybiega przed 6 rano? :)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wiem :) Są piękne wschody słońca :taktak:
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze: teraz będziesz moja siostrą w rannym bieganiu ;) Prawda, że super? A wiesz jak zarąbiście jest latem, jak się wybiega przed 6 rano? :)
wolf1971 pisze:Ja wiem :) Są piękne wschody słońca :taktak:
To ja się piszę na Waszego biegowego braciszka, jeśli można. Jak już zacznę biegać. Biegając o 5.00, przy minus 15 stopniach, we mgle i egipskich ciemnościach myślałem właśnie o tym, jak to będzie fajnie wiosną i latem.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

robbur pisze:
Aniad1312 pisze: teraz będziesz moja siostrą w rannym bieganiu ;) Prawda, że super? A wiesz jak zarąbiście jest latem, jak się wybiega przed 6 rano? :)
wolf1971 pisze:Ja wiem :) Są piękne wschody słońca :taktak:
To ja się piszę na Waszego biegowego braciszka, jeśli można. Jak już zacznę biegać. Biegając o 5.00, przy minus 15 stopniach, we mgle i egipskich ciemnościach myślałem właśnie o tym, jak to będzie fajnie wiosną i latem.
oj tak tak...i ja mam takie "wejścia smoka" za sobą. Jak byłam w Chinach to zdarzało się, że byłam już po porannym treningu dnia następnego, a zoltar jeszcze siedział na moich komentarzach (w dniu wcześniejszym wg polskiego czasu)
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

pardita pisze: Jak byłam w Chinach to zdarzało się, że byłam już po porannym treningu dnia następnego, a zoltar jeszcze siedział na moich komentarzach (w dniu wcześniejszym wg polskiego czasu)
Jesteś jedną z nielicznych osób, które mogą powiedzieć: "dzisiejszy trening zaliczyłam jutro" ;)
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Podobają mi się takie treningi Kanas. I głos który mówi co trzeba robić. To by było dla mnie dobre (pomijając fakt, że tego typu aplikacja, że telefon, że w biegu... zatem muszę sobie radzićbez tego;-)

2. Planuję latem wstawać przed dziećmi na bieganie... bo niestety wysokie temperatury nadal mnie osłabiają przy wysiłku :echech:

3. DObre, dobre:
robbur pisze:
pardita pisze: Jak byłam w Chinach to zdarzało się, że byłam już po porannym treningu dnia następnego, a zoltar jeszcze siedział na moich komentarzach (w dniu wcześniejszym wg polskiego czasu)
Jesteś jedną z nielicznych osób, które mogą powiedzieć: "dzisiejszy trening zaliczyłam jutro" ;)
Awatar użytkownika
Kredk@
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie jestem pod biurowcem Rondo 1. Powodzenia jutro!!!! Widok z góry piękny. :-)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kredk@ wbiegasz na Rondo? To się może spotkamy, o której masz start?
Awatar użytkownika
Kredk@
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, nie, nie. Ja tam wjeżdżam windą czasami. :-))))
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ogóle trzymam kciuki za Wolf Team wbiegający na Rondo! :taktak: Czy Młoda również wbiega?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kachita, nie, młodej nie będzie. Za kciuki nie dziękujemy, coby nie zapeszyć.
Boję się tylko, że znów zakwaszę nogi na tych schodach, a w niedzielę long run..żebym tylko nie umierała jak w zeszłą niedzielę... :sss:
Szkoda, Kredka, że Cię nie będzie. Tak czy siak kiedyś się poznamy na jakimś tam biegu :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ