Komentarz do artykułu Bieganie naturalne

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
orso82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zaba30 pisze:te linki z ćwiczeniami się nie otwierają,można jeszcze raz je tu wkleić?
Ćwiczenia z jakiegoś powodu nie są wstawione do artykułu jako linki ani w swojej właściwej postaci, czyli jako animowane gify. Wystarczy jednak skopiować adres i wkleić do paska adresu w przeglądarce, przynajmniej w Firefox-ie wyświetla się wtedy gif z yacoolem wymachującym kończynami :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

We właściwej postaci nie są bo każdy obrazek to kilka Mb, czyli każda osoba próbując podejrzeć artykuł ładowałaby 20-30 Mb, to koszmar.
Ale linki mogę poprawić.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i próbowałem te 180. Ustawiłem sobie metronom w telefonie. W niedzielę biegałem długi dystans i było fajnie, jednak podbiegi (a co chwilę mam albo w górę albo w dół) mnie wytrącały z rytmu. Dziś było 20 min. na bieżni i wrażenie jest niesamowite. Taki czas wykręciłem, że musiałem z pół okrążenia hamować po tym. :) Z tego co mi sprawiło największą frajdę, to że sporo mniejsze zmęczenie, łatwiej rozluźnić krok i dzięki temu łatwiej mi uniknąć bólu łydek przy piszczelach. Na początku nie ma też tego ciężkiego rozruchu, od razu jest taka lekkość biegu. Aż się chciało tą bieżnię uściskać. ;)
Już wiem, którą drogą podążać. ;) Kilka razy "z protezą" i spróbuję bez stukania w słuchawkach.
Wydaje mi się, że nie da się prawidłowo biegać ze śródstopia bez tej kadencji w okolicach 180. Wymusza skrócenie kroku i lądowanie tym samym bliżej środka ciężkości.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Na sto procent ukształtowała mnie kultura tzw. euroatlantycka... i dlatego być może bieganie trzymając za rękę osobnika płci tej samej... wydaje mi się mało naturalne :lalala: :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

ukształtowała mnie kultura tzw. euroatlantycka
to chyba raczej judeochrześcijańska :hej:

po Atenach mógłbyś sobie pląsać niczym Sokrates z Alcybiadesem :hahaha:

sorki za offtop.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso. :) A tak to wszyscy na poduszkach.
A jak mnie wyprzedzali to tylko takie łup, łup. A moje przy tym takie cichutkie ;)
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

infomsp pisze:Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso. :) A tak to wszyscy na poduszkach.
A jak mnie wyprzedzali to tylko takie łup, łup. A moje przy tym takie cichutkie ;)
Hmmm, to teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy lepiej biegać cichutko i być wyprzedzanym, czy może jednak lepiej biegać hałaśliwie na poduszkach i wyprzedzać innych? ;)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lepiej biegać cichutko i wyprzedzać innych.
A jakie Ty masz doświadczenia z "Bieganiem naturalnym"?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
infomsp pisze:Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso. :) A tak to wszyscy na poduszkach.
Hmmm, to teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy lepiej biegać cichutko i być wyprzedzanym, czy może jednak lepiej biegać hałaśliwie na poduszkach i wyprzedzać innych? ;)
Złośliwość z rana.... A zresztą nie rozumiesz to Twoja strata, nie moja. Nie będę tlumaczyl bo na proste rysunki tu nie ma miejsca.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ