Ćwiczenia z jakiegoś powodu nie są wstawione do artykułu jako linki ani w swojej właściwej postaci, czyli jako animowane gify. Wystarczy jednak skopiować adres i wkleić do paska adresu w przeglądarce, przynajmniej w Firefox-ie wyświetla się wtedy gif z yacoolem wymachującym kończynamizaba30 pisze:te linki z ćwiczeniami się nie otwierają,można jeszcze raz je tu wkleić?
Komentarz do artykułu Bieganie naturalne
-
orso82
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
We właściwej postaci nie są bo każdy obrazek to kilka Mb, czyli każda osoba próbując podejrzeć artykuł ładowałaby 20-30 Mb, to koszmar.
Ale linki mogę poprawić.
Ale linki mogę poprawić.
-
infomsp
- Zaprawiony W Bojach

No i próbowałem te 180. Ustawiłem sobie metronom w telefonie. W niedzielę biegałem długi dystans i było fajnie, jednak podbiegi (a co chwilę mam albo w górę albo w dół) mnie wytrącały z rytmu. Dziś było 20 min. na bieżni i wrażenie jest niesamowite. Taki czas wykręciłem, że musiałem z pół okrążenia hamować po tym.
Z tego co mi sprawiło największą frajdę, to że sporo mniejsze zmęczenie, łatwiej rozluźnić krok i dzięki temu łatwiej mi uniknąć bólu łydek przy piszczelach. Na początku nie ma też tego ciężkiego rozruchu, od razu jest taka lekkość biegu. Aż się chciało tą bieżnię uściskać. 
Już wiem, którą drogą podążać.
Kilka razy "z protezą" i spróbuję bez stukania w słuchawkach.
Wydaje mi się, że nie da się prawidłowo biegać ze śródstopia bez tej kadencji w okolicach 180. Wymusza skrócenie kroku i lądowanie tym samym bliżej środka ciężkości.
Już wiem, którą drogą podążać.
Wydaje mi się, że nie da się prawidłowo biegać ze śródstopia bez tej kadencji w okolicach 180. Wymusza skrócenie kroku i lądowanie tym samym bliżej środka ciężkości.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
Na sto procent ukształtowała mnie kultura tzw. euroatlantycka... i dlatego być może bieganie trzymając za rękę osobnika płci tej samej... wydaje mi się mało naturalne

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 3:52:14
to chyba raczej judeochrześcijańskaukształtowała mnie kultura tzw. euroatlantycka
po Atenach mógłbyś sobie pląsać niczym Sokrates z Alcybiadesem
sorki za offtop.
-
infomsp
- Zaprawiony W Bojach

Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso.
A tak to wszyscy na poduszkach.
A jak mnie wyprzedzali to tylko takie łup, łup. A moje przy tym takie cichutkie
-
wigi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Hmmm, to teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy lepiej biegać cichutko i być wyprzedzanym, czy może jednak lepiej biegać hałaśliwie na poduszkach i wyprzedzać innych?infomsp pisze:Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso.A tak to wszyscy na poduszkach.
-
Kangoor5
- Zaprawiony W Bojach

Lepiej biegać cichutko i wyprzedzać innych.
A jakie Ty masz doświadczenia z "Bieganiem naturalnym"?
A jakie Ty masz doświadczenia z "Bieganiem naturalnym"?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
infomsp
- Zaprawiony W Bojach

Złośliwość z rana.... A zresztą nie rozumiesz to Twoja strata, nie moja. Nie będę tlumaczyl bo na proste rysunki tu nie ma miejsca.wigi pisze:Hmmm, to teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy lepiej biegać cichutko i być wyprzedzanym, czy może jednak lepiej biegać hałaśliwie na poduszkach i wyprzedzać innych?infomsp pisze:Startowałem dziś w Skawinie i tak patrzyłem po butach uczestników, to albo źle patrzyłem albo nie było nikogo w takich trampkach jak minimusy poza mną. No był jeszcze jeden boso.A tak to wszyscy na poduszkach.