Brak tempa maratońskiego u Danielsa

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
RHCP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.

Zastanawia mnie, dlaczego nie ma podanego u Danielsa w planie na stronie takiego akcentu jak tempo maratońskie? Trochę to dziwne. Jest tempo, interwał, długi bieg, przebieżki, ale tempa maratońskiego nie ma...
PKO
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jak to nie ma, a co Twoim zdaniem oznacza skrót MP w tabeli vdot lub M w planie amerykańskim ?
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w gotowym planie nie ma, jest tylko w tabelach
ale TM ~ tempo run dla odcinków >45min
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

w tym planie http://www.bieganie.pl/?cat=19&id=1536&show=1 jest prędkość maratońska, co prawda w 20, 22 i 24 tyg ale jest :)
więcej jej jest w książce w planie A, niemniej jak by nie patrzeć oba są z tych dla zaawansowanych
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

O ile pamiętam to gdzieś czytałem o zmianach podejścia w treningu i Daniels w pierwszym wydaniu swojej książki (nie powiem której) tempo maratońskie traktował jako śmieciowe - nie użyteczne w ogóle stąd pewnie braki tego tempa w jego planach.
RHCP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie mówię o planie maratońskim. Uważam, że MP jest potrzebne. http://bieganie.pl/?cat=19&id=1512&show=1

Chodzi o te plany. Trochę dziwna metoda według mnie. Taki nagły przeskok z easy do tempa. Trochę mi to nie wychodzi, bo po samych wybieganiach wejśc nagle na 88-92% jest trudno, wręcz bardzo trudno. Czegoś mi tu brakuje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ