Witam.
Zastanawia mnie, dlaczego nie ma podanego u Danielsa w planie na stronie takiego akcentu jak tempo maratońskie? Trochę to dziwne. Jest tempo, interwał, długi bieg, przebieżki, ale tempa maratońskiego nie ma...
Brak tempa maratońskiego u Danielsa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
w gotowym planie nie ma, jest tylko w tabelach
ale TM ~ tempo run dla odcinków >45min
ale TM ~ tempo run dla odcinków >45min
- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
- Życiówka w maratonie: brak
w tym planie http://www.bieganie.pl/?cat=19&id=1536&show=1 jest prędkość maratońska, co prawda w 20, 22 i 24 tyg ale jest 
więcej jej jest w książce w planie A, niemniej jak by nie patrzeć oba są z tych dla zaawansowanych

więcej jej jest w książce w planie A, niemniej jak by nie patrzeć oba są z tych dla zaawansowanych
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
O ile pamiętam to gdzieś czytałem o zmianach podejścia w treningu i Daniels w pierwszym wydaniu swojej książki (nie powiem której) tempo maratońskie traktował jako śmieciowe - nie użyteczne w ogóle stąd pewnie braki tego tempa w jego planach.
-
- Wyga
Nie mówię o planie maratońskim. Uważam, że MP jest potrzebne. http://bieganie.pl/?cat=19&id=1512&show=1
Chodzi o te plany. Trochę dziwna metoda według mnie. Taki nagły przeskok z easy do tempa. Trochę mi to nie wychodzi, bo po samych wybieganiach wejśc nagle na 88-92% jest trudno, wręcz bardzo trudno. Czegoś mi tu brakuje.
Chodzi o te plany. Trochę dziwna metoda według mnie. Taki nagły przeskok z easy do tempa. Trochę mi to nie wychodzi, bo po samych wybieganiach wejśc nagle na 88-92% jest trudno, wręcz bardzo trudno. Czegoś mi tu brakuje.