Quentino-komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:27
Życiówka w maratonie: 3:24:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maurice - bolesne pytanie...a w zasadzie odpowiedzi...
Po pierwsze - "życie pozabiegowe", po prostu kolidowało...
Po drugie - to samo co "po pierwsze", tylko z dodatkiem - zmieniły mi się plany startowe. Rzeźnika też w tym roku nie biegnę. A chciałbym...

Tym bardziej żałuję, bo dziś mieli zayeahbeastą pogodę w Opolu! Tylko ruszyć doopsko i biec.

Po cichu czaję się na wersję awaryjną - Toruń. Co z tego wyjdzie, jeszcze nie wiem...tak bywa.

Szkoda byłoby nie dziabnąć jakiegoś maratonu tej wiosny/lata, zwłaszcza, że jestem w formie jak nigdy. W zasadzie każdy kolejny trening to...następny krok naprzód...
Aż się muszę hamować...Qrva, nawet w pivie sprawdzam czy mi EPO nie dodali, bo taki mam efekt...

Zobaczymy co z tego wyjdzie. I tak docelowo jestem nastawiony na jesień więc nie uschnę z rozpaczy w razie czego, ale...potrzebuję teraz takiego przetarcia w zmoratonie. Patrzę na prognozy pogody na Toruń i jakieś "fajne" upały przewidują. Niezależnie od tego, jeśli tylko "dam radę" na prajvie to pobiegnę Toruń nawet w 30C.

Ja to wytrzymam, nie wiem tylko jak pogoda da sobie ze mną radę... :hej:

Zdrovyś!
Q.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Ja robiłam jasso na 400m przerwie bieganej po 2'(starałam się nie wolniej). Właśnie ta przerwa to niepełny wypoczynek, jest szczególnie ważny dla szybkościowców. Jeśli nauczysz się czuć tempo i biegasz w miarę równo, to bierzesz czas najwolniejszego (zazwyczaj 8 lub 9 powtórzenie) i to jest czas w maratonie. Jak to u mnie działało yasso/maraton: 3:06/3:06:15, 3:04/3:08:30 (bo poleciałam na złamanie trójki i potem cierpiałam, także rzeczywiście mogłam być przygotowana na 3:04), 2:59/2:59:30.

Uważam, że to dobry trening pod maraton, że w polskiej szkole pojawia się często 10x3'/2' i nie może to być przypadek. Ten trening nie zarzyna (tak jak np. 10x4'/1' - kilometrówki), ale też nie jest łatwy.
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kapan - bardzo dziękuję za ciekawe podpowiedzi! Mój komputer pokładowy na pewno to przeanalizuje :lalala:

U mnie Yasso nie "działało" wzorcowo, bo nigdy nie byłem dobrze przygotowany do maratonu pod względem wytrzymałościowym. Czyli to "nie wina Yasso" tylko moja :hej:

Jestem w stanie w tej chwili zrobić Yasso po 2:52-54. Może nawet szybciej. Pełne i prawidłowe, ale za cholerę nie pobiegnę tak maratonu, nawet jeśli wspomagałem się ostatnio kilkoma 30-stkami.
Ale wszystko po kolei. Następne kilka miesięcy to będzie właśnie nacisk na wytrzymałość.

Jeszcze raz dzięki za sugestie!

Q.
Gerard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To miłej zabawy w tym Toruniu!
Czyżby Twój chytry plan na ten maraton zakładał pobicie życiówki o 2 minuty?
-----------------------------------------------------
Pozdrawiam,
Gerard
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gerard - na 2 minutową życiówkę to trzeba się nieźle napracować...patrzę na najlepszych Kenijczyków i widzę, że to u nich też nie takie proste :oczko:
A serio, to pogoda zapowiada się nieżyciowa i nieżyciówkowa, ale na pewno powalczę.

Zdrovyś!
Q.
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bez jajec Quenti
dziabnij no jutro jakas dyszke owb1 z 2-3 lekkimi rytmami , a delikatny rozruch w sb rano

to ma byc tydzien startowy a nie roztrenowanie
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maurice - coś czułem w kościach, że tym razem przesadziłem w drugą stronę... :jatylko:
Ale...no masz! Darmowy test na żywym organizmie. Zobaczymy co z tego wyjdzie...zważywszy, że w ostatnich tygodniach miałem po...4 akcenty per łik to powinno się "wyrównać" :taktak:

Ja lubię experymenty, a tym bardziej, że na własnym orgu. Świat zostanie nietknięty. Co do "taktyki" na ten bieg, to Cię pewnie jeszcze bardziej załamię...jutro skrobnę jakie dwie opcje przygotowuję sobie na ten zmoraton. Się razem pośmiejemy... :spoczko:

Pzdr!
Q.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę pełną mobilizację i 2 taktyki. Nie ma to jak dobre przygotowanie do zawodów :bum:
Ja życzę powodzenia, chociaż te agrafki to..dla mnie to nie jest ładna trasa, ani nawet zachęta by tam biec :orany:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

3:15 powinno wejsc gładko zreszta ci ja tam wiem sam nie mam pojęcia ci bedzie u mnie , w jednym względzie mamy podobnie temp u mnie tez bedzie koło 25-28 ;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gife - z tymi taktykami to oczywiście duże przymrużenie oka, a nawet dwóch. Trasa - potwierdzam, zachęcająco to nie wygląda, a i organizacja biegu...
Ja tam dużych oczekiwań nie mam, ale kilka kuch już orgowie zaliczyli. Dziś podłamali mnie po raz kolejny...czy oczekiwanie oznaczeń co 1 km w maratonie to fanaberie biegacza...wychodzi na to, że tak. Właśnie łaskawie oznajmili, że będzie co 5 kaemów. W regulaminie mają oczywiście, klasycznie co 1. Ale kto w XXI wieku czyta własny regulamin...
Problem w tym, że ja biegam jak matka natura stworzyła - bez GPS-a.
Czyli dobrze mi tak. Jeden zero dla gadżeciarzy. Ale walkowerem tego biegu nie oddam. Choćby organizator dołączył do koszulki w której trzeba obowiązkowo biec, oponę od Ursusa...
No niestety, nie mam innego zmoratonu pod ręką ani nogą do pobiegnięcia w tym czasie.

Ciawaraz - fakt, spodziewam się według prognoz ok. 25C, ale wiele zależy od wilgotności. Ja najbardziej obawiam się mocnego wiatru.
Powodzenia życzę i wyniku z którego będziesz zadowolony!

Q.
Awatar użytkownika
kszor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:24
Życiówka w maratonie: 03:28:44

Nieprzeczytany post

Franz,powodzenia życzę!
Olo
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tobie tylko pozazdrościć to co zaplanujesz to wychodzi a raczej wybiega gratulacje 3:16:07 pięknie :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Tobie tylko pozazdrościć to co zaplanujesz to wychodzi a raczej wybiega gratulacje 3:16:07 pięknie :)
20 minut zabrała pogoda jak nic ! Brawo Sławek i gratuluje pudła w kategorii wiekowej :)
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulejszyn..Życiówka o 4 minuty tym razem! :spoko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Gratulacje
Obrazek

blog komentarze