Pulchniak komentarze
Moderator: infernal
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Gdzieś ostatnio czytałam, że z wiekiem wymiary stopy się zmieniają (wzdłuż lub wszerz ), ale nie pamiętam, gdzie to było...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:40:08
- Życiówka w maratonie: 03:15:19
- Kontakt:
eee co Wy opowiadacie? przecież to jest niemożliwe! przynajmniej tak mi sie wydaje
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Lady E, co za autoanaliza.... i samoświadomość swojego ciała:)LadyE pisze:a wiecie ze od kiedy biegam wydaje mi sie jakby mi sie stopy rozklapcialy?
znaczy sie sa takie wlasnie jakby bardziej rozlazle, juz chyba nie mam takiego ladnego podbicia jak kiedys
moze cos w tym jest
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Panucci dlaczego wydaje Ci się że to nie możliwe?
Stopa biegacza ma o wiele częstszy i mocniejszy kontakt z podłożem więc musi być na to jakaś reakcja.
Amortyzacja w butach tą reakcję zmniejsza ale nie likwiduje. W tych minimusach w opisie jest wspomniane że te buty są z przodu szersze żeby dać miejsce na rozwój stopy przy bieganiu ze śródstopia.
To rozkłapcienie o którym pisze Lady to adaptacja. Taka szersza stopa ma lepszy kontakt z podłożem.
Rehabilitant Kaczmarek opowiadał mi że stopa kenijczyka biegacza przypomina naleśnik. Szeroka z dodatkowym mięśniem pod podbiciem który dodatkowo wspomaga bieganie bose.
Pardita ja mam trzy takie paznokcie, i mam wrażenie że załatwiłem je w za małych butach.
Stopa biegacza ma o wiele częstszy i mocniejszy kontakt z podłożem więc musi być na to jakaś reakcja.
Amortyzacja w butach tą reakcję zmniejsza ale nie likwiduje. W tych minimusach w opisie jest wspomniane że te buty są z przodu szersze żeby dać miejsce na rozwój stopy przy bieganiu ze śródstopia.
To rozkłapcienie o którym pisze Lady to adaptacja. Taka szersza stopa ma lepszy kontakt z podłożem.
Rehabilitant Kaczmarek opowiadał mi że stopa kenijczyka biegacza przypomina naleśnik. Szeroka z dodatkowym mięśniem pod podbiciem który dodatkowo wspomaga bieganie bose.
Pardita ja mam trzy takie paznokcie, i mam wrażenie że załatwiłem je w za małych butach.
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Tomek, tu jeszcze się przypomnę - jakim planem teraz biegasz? W linku ciągle jest na 3:15 a Ty teraz pod 10km się przygotowujesz, si?
Stopy mam takie rozpłaszczające się że nie mogę nosić japonek bo wyjeżdżam poza obrys podeszwy
Po ciąży zmieniają się stopy - choć nie podejrzewam by to było powodem zmian u pulchniaka
A skoro z wiekiem wydłuża się nos, uszy... to czemu nie stopa?
Stopy mam takie rozpłaszczające się że nie mogę nosić japonek bo wyjeżdżam poza obrys podeszwy
Po ciąży zmieniają się stopy - choć nie podejrzewam by to było powodem zmian u pulchniaka
A skoro z wiekiem wydłuża się nos, uszy... to czemu nie stopa?
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Lady musiała byś chodzić na co dzień bez butów i to od urodzenia żebyś miała stopę kenijczyka. No i geny masz chyba inne?
Księżna na razie biegam bez planu konkretnego tak na wyczucie z naciskiem na bieganie po pagórkach na Jurajski. A plany mi się nie zmieniły. Na razie wracam do formy.
Może jutro wybiorę się na BBL w Warszawie? jestem tu od wczorajszego popołudnia na końcówce majówki.
Księżna na razie biegam bez planu konkretnego tak na wyczucie z naciskiem na bieganie po pagórkach na Jurajski. A plany mi się nie zmieniły. Na razie wracam do formy.
Może jutro wybiorę się na BBL w Warszawie? jestem tu od wczorajszego popołudnia na końcówce majówki.
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Cholera! Pogubiłam się w kalendarzu i na jutrzejszy poranek umówiłam się na rowerowanie... znowu mi ucieknie BBL....pulchniak pisze:Może jutro wybiorę się na BBL
Myślałam, że pod dyszkę coś biegasz z tej strony Laufen-cośtam.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Raul Jurajski 1:32-1:34 myślę że się uda. A w Skawinie ma być dobra pogoda i postaram się 40 min zaatakować.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
widze że plany mamy podobne.. więc.. na jurajskim zabiore sie z Tobą.. skawina? zależnie od pogodypulchniak pisze:Raul Jurajski 1:32-1:34 myślę że się uda. A w Skawinie ma być dobra pogoda i postaram się 40 min zaatakować.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Na interrunie myślę że już będzie dobrze ze mną i możemy się pościgać
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Pobiegniemy, zobaczymy.
Szkoda że w tym samym czasie co Skawina jest test Coopera na BBLu
No ale nie można mieć wszystkiego.
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Można-o ile posiada się zdolność bilokacji!pulchniak pisze:Pobiegniemy, zobaczymy.