MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Eh, Marcin, a liczyłem że będziesz na rowerze :(, w sakwach wiózł izotoniki (mój ulubiony to Kasztelan), tak to trzeba będzie zapasy na własnym grzbiecie wnieść :)

Nie mam pojęcia, ile zajmuje wbiegnięcie na hałdę, teoretycznie ten dystans w założonym świńskim tempie powinniśmy pokonać w około 30 minut, więc gdyby startować o z Mikołowa 4.30 to na 5.12 powinniśmy być.
Na rowerze wjazd na górę to z 10 minut, może mniej, a w sumie wcale chyba nie szybciej niż z buta.

A co do powrotu to się nie martwię, zawsze można sobie spacer zrobić :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

J@SIEK pisze:Eh, Marcin, a liczyłem że będziesz na rowerze :(, w sakwach wiózł izotoniki (mój ulubiony to Kasztelan), tak to trzeba będzie zapasy na własnym grzbiecie wnieść :)

Nie mam pojęcia, ile zajmuje wbiegnięcie na hałdę, teoretycznie ten dystans w założonym świńskim tempie powinniśmy pokonać w około 30 minut, więc gdyby startować o z Mikołowa 4.30 to na 5.12 powinniśmy być.
Na rowerze wjazd na górę to z 10 minut, może mniej, a w sumie wcale chyba nie szybciej niż z buta.

A co do powrotu to się nie martwię, zawsze można sobie spacer zrobić :)
Jeśli będe na rowerze to nici z kasztelańskiego posiłku regeneracyjnego , szkoda prawka :hahaha:

Jak bede zdrowy to będe biegł z wami....jak nie to rower...rozstrzygnie sie pewnie w przyszłym tygodniu :)

Czyli reasumując.... lekko ponad 30 minut na dobiegniecie do Łazisk, plus jakies 30 minut na wejście na górę....3:45 z Mikołowa trzeba startnąć jak w pysk strzelił...trza mieć chwile zapasu żeby się nie spóźnić bo wschód słońca nie będzie czekał ;)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 09:45 przez mar_jas, łącznie zmieniany 1 raz.

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o spotkanie i wbiegnięcie na hałdę - pojechany pomysł !!!!
Oczywiście razem z Olą piszemy się na niego. Napiszcie tylko proszę godzinę a zapewne będzie ktoś z nas :D

Do zobaczenia w niedzielę o/przed świtem :D

PS Nie widzę innej opcji jak dobiegnięcie do hałdy i z powrotem. Nie ma podjeżdżania do Łazisk :D
Co do samej górki, zdaje mi się że od podnóża na sam szczyt zajmie nam ok. 10 min. truchtu - to nie jest wysoko :D
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale, ale, wandzik20, skąd Wy chcecie startować? Z Ornontowic, prawda? To będzie poziom trudności Hard :), dla trenerów :)

Ja postaram się w tym albo przyszłym tygodniu zrobić trasę stadion - szczyt, organoleptycznie sprawdzę ile to zajmuje :)
MaciekSt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:57

Nieprzeczytany post

Jest szansa to kiedyś jeszcze powtórzyć, please? 6 maja jestem na wyjeździe :(
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nocny Bieg na Hołdę... Może stworzymy własną imprezę, na górze grill, piwko (oczywiście nie dla biegaczy, bo my nie pijemy :ble: ), jakiś medal z buraka, patronat bieganie.pl itd :hej:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czyżby się rodziła Nowa Świecka Tradycja?

PS. Kto biegnie z grillem? mppietia, komandosi to z ckm'amai biegali, taki grill to chyba nie będzie problem? I worek węgla? :)
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o grilla, to ja już dałem pomysł, nie mogę jednocześnie być od myślenia i ciężkiej pracy, nie wymagajmy zbyt wiele :hej:
10k 43'37"
www.wybiegamy.pl
marchewa28
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49min15sek

Nieprzeczytany post

Niestety bede mial nocke ale popatrze na wschod slonca i pomysle o was :-) ,niestety w ta sobote mam dniowke nie bede na bbl:-( ,pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i rekonesans zrobiony.

1. Z Mikołowa spod Liceum (czyli minimalnie dalej niż stadion) do Domu Kultury (bo to chyba jest dom kultury, jakiś ośrodek sportowy teraz tam też jest) w Łaziskach Średnich wyszło mi 4.8km, czyli przy spokojnym truchtaniu pół godzinki.
2. Za "domem kultury" ścieżynką przez lasek i wejście na Hałdę, tabliczki "tereny przemysłowe, prosimy nie wchodzić", ale zakazu nie ma. Na górę garmin policzył mi 1,03km, 80m przewyższenia, czas 7:48. Tempo spokojne, ale bez przerwy (w moim przypadku spokojne to średnie tętno 193, max 203)
3. U góry widok piękny, tylko mocno wieje, o świcie może piździeć. Rundka honorowa po szczycie ("dachu śląska") to około 500 metrów - prawie jak na stadionie :), nawierzchnia nierówna, trawiasto-kępiasta.
4. Zbieg wyszedł mi 970m, spadek wysokości 84m. Tempo nędzne ale o kolana strach.
5. Powrót widokowy przez Wierzysko, 5.5km, też prawie 80m przewyższeń. Powrót można by skrócić, albo przez Wierzysko ale potem obok Wieży Wodnej, albo identycznie jak pkt 1.

Szczegóły:
Okrążenia w Garmin Connect
Ślad w endomondo

Podsumowując - spokojnym tempem ze stadionu na szczyt trzeba liczyć około 40-45 minut.
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej hej,
pamiętajcie o sobotnich zajęciach. Już tylko 1 dzień 10 godzin 46 minut. Patrząc na pogodę na ten dzień nasz trening zapowiada się wyśmienicie.
Przyjdźcie a może poczujecie się jak Artur Part... , kto zgadnie co możemy robić i o jakiego Artura mi chodzi??
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 22:49 przez wandzik20, łącznie zmieniany 1 raz.
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

J@SIEK pisze:No i rekonesans zrobiony.

ścieżynką przez lasek i wejście na Hałdę, tabliczki "tereny przemysłowe, prosimy nie wchodzić", ale zakazu nie ma.

Hehe najbardziej mi się podoba to słowo "zakazu nie ma". No tak, prosimy nie wchodzić jakby na to nie patrzeć nie jest zakazem :bleble:

My oczywiście jesteśmy chętni, co do tego czy z Ornontowic będziemy biec to już inna sprawa. Stawiam jednak na samochód do Miko :D

Dobrej nocki wszystkim życzę
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ŁOOOOOO, ale żeby aż tak? W górę? Dobrze że nie jak Kozakiewicz, zawsze wydawało mi się to nieprawdopodobne, że a. nie wbijają sobie tyczki w brzuch, b. spadają na miękkie :)

PS. Jak do tej pory płotki to zdecydowanie najtrudniejszy element :)
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

J@siek - wspaniały rekonesans i w dodatku jak poetycko napisany :-) no to już wszystko wiemy, tak więc Mikołowianie umówcie się o której wyruszacie a ja będę czekał (pewnie razem z Adamem_W jak się też zdecyduje) na Was koło Domu Kultury.

@Wandzik20 - Ty to umiesz namawiać - zapowiada się fajnie :-)
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Już sobie to wyobrażam, będzie świetna zabawa i jeszcze ta pogoda, no to do soboty :hej:
10k 43'37"
www.wybiegamy.pl
ODPOWIEDZ