Biegowy savoir-vivre
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Lapka88 tam gdzie ja biegam w tym samym czasie biega tysiące biegaczy jak bym każdemu mówił cześć albo machnąć rekami to od samego pozdrawiamia bym sie Zmeczyl
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
-
- Zaprawiony W Bojach
Część eseju poświęcona jest temu, o czym właśnie piszecie.w innym wątku Buku85 pisze:Bardzo mocno polecam esej profesora (i biegacza) Tadeusza Sławka - Duch lekkości. Medytacja o istocie biegania.
http://tygodnik.onet.pl/36,0,31149,duch ... tykul.html
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Z etyką oni nie mają nic wspólnego. Większość to zwykłą hołota jest. Niszczą nasze piękne lasy i mają głęboko gdzieś resztę obywateli.robbur pisze:Swoją drogą zastanawia mnie, czy quadowcy mają jakieś zasady etykiety. Poza "Pamiętaj zawsze ustąpić traktorowi" i "nie zapomnij rozjeździć każdego twardszego miejsca na ścieżce" innych nie zauważyłem.
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40,16
Ciawaraz pisze:A mnie Cieszy to lanserstwo:) niech sobie biegają ci wam to przeszkadza zachowujevie sie jak jakaś elita zamknięta sekta biegaczy "prawdziwych" co z tego ze maja na sobie ciuchy za pare tysi stać go to sobie kupuje biega kiedy chce , bo co prawdziwy biegacz biega cały rok? Znam ludzi którzy trenują tylko w sezonie ciepłym i maja zyciowki których większość z was moze marzyć dajcie spokój !
To masz chyba znajomych Kenijczyków, którzy trenują w całorocznym sezonie ciepły
Bo normalnie to raczej ciężko jest wybudzić się z zimowego snu i od razu życiówka
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
zawsze myślałem, że zwykła hołota to musi na piechotę...lapka88 pisze:Z etyką oni nie mają nic wspólnego. Większość to zwykłą hołota jest.robbur pisze:Swoją drogą zastanawia mnie, czy quadowcy mają jakieś zasady etykiety. Poza "Pamiętaj zawsze ustąpić traktorowi" i "nie zapomnij rozjeździć każdego twardszego miejsca na ścieżce" innych nie zauważyłem.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj kiedy wychodziłem było +15, tak więc krótkie gacie i koszulka bez rękawów. Na środku niczego znikąd przyszła burza a po 5 minutach zaczęło mi walić gradem w łeb. Napotkani biegacze pozdrawiali mnie najczęściej okrzykiem "Ja cież pierd...". Czy to taki burzowy sawuarwiwr? :>
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Miałem to samo. Biegnę w krótkich leginsach i zwykłej koszulce z krótkim rękawkiem. I zaczyna padać, myślę sobie ok, za 20 minut będę w doma i nic mi się nie stanie. I nagle burza! Pioruny i ulewa. Czym prędzej do domu biegnę i taki starszy Pan się mnie pyta: Panie, co Pan robisz w taką pogodę? A ja na to: Spier..... do domu trochę brzydko, ale starszy Pan uśmiechnął się i mi pomachał
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
- ruda_maruda
- Rozgrzewający Się
No proszę Nie miałam pojęcia o pozdrawianiu się. Mało możliwe, że spotkam kogoś biegającego w mej wioseczce, jednakże, będę to miała na uwadze
Kto nienawidzi świata, sam siebie nie pokocha.
-
- Stary Wyga
gdy mi dawno temu ktoś pierwszy raz machnął ręką, tak się przestraszyłem, że nie odpowiedziałem jakiemuś znajomemu, że profilaktycznie zadzwoniłem do paru, z góry przepraszając:)ruda_maruda pisze:No proszę Nie miałam pojęcia o pozdrawianiu się. Mało możliwe, że spotkam kogoś biegającego w mej wioseczce, jednakże, będę to miała na uwadze
- szmitas
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:51
- Życiówka w maratonie: słaba :(
- Kontakt:
Dzisiaj 100% frekwencja na szlaku - trzech spotkanych biegaczy - trzy wzajemne pozdrowienia. W prawdzie jest niedziela, ale nie sądzę, aby "niedzielni" biegacze, ruszali w las o 8 rano
Współorganizator Lubońskiego Biegu Niepodległości 2011, 2012
http://www.biegniepodleglosci.lubon.pl
http://www.biegniepodleglosci.lubon.pl
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- zu.zu
- Zaprawiony W Bojach
Scieslik to możecie spróbować z mężem rozplenić tam ten zwyczaj. Pozdrawiajcie pierwsi i zobaczycie czy po jakimś czasie zaczną Wam odpowiadać. Może się nawet przyjmie i rozprzestrzeni?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:13
scieslik pisze:Jesteśmy teraz z rodziną na wakacjach w Turcji i tu z mężem biegamy. Niestety biegaczom, których spotykamy na naszej drodze obce są pozdrowienia.
Przykre.
Może być zupełnie inaczej czyli Ci co biegają i pozdrawiają zaczną być postrzegani np. jako bardzo niekulturalni ludzie, którzy kompletnie nie potrafią się zachować... To oczywiście nie musi mieć miejsca ale na "wyjeździe" pamiętajmy o jednej istotnej rzeczy, że każdy naród ma swoją kulturę zachowania i coś co u nas jest postrzegane jako przejaw dobrego wychowania u innych może być odbierane negatywnie... Polak z polakiem lubi rozmawiać podczas spokojnego biegu czy też marszu, a np. wyznawca islamu raczej nie bo jak z kimś rozmawia to na ogół "musi" patrzeć wprost na swojego rozmówcę. Ani jedno ani drugie zachowanie nie jest złe czy też dobre w kontekście globalnym natomiast w naszym prywatnym odczuciu może się wydawać co najmniej dziwne i może powodować, że zaczniemy patrzeć na takiego kogoś jak na niewychowanego prostaka itp. Trzeba rozumieć... a nie na siłę edukować...zu.zu pisze:Scieslik to możecie spróbować z mężem rozplenić tam ten zwyczaj. Pozdrawiajcie pierwsi i zobaczycie czy po jakimś czasie zaczną Wam odpowiadać. Może się nawet przyjmie i rozprzestrzeni?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
A mozesz napisac skad masz takie rewelacje na temat muslimow? I co religia jako taka ma wspolnego z bieganiem?Jimmyk pisze: Polak z polakiem lubi rozmawiać podczas spokojnego biegu czy też marszu, a np. wyznawca islamu raczej nie bo jak z kimś rozmawia to na ogół "musi" patrzeć wprost na swojego rozmówcę. Trzeba rozumieć... a nie na siłę edukować...
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 21:18 przez bartek.p, łącznie zmieniany 2 razy.