Nigdy nie biegalem, ale za miesiąc.. maraton

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jednym slowe kolega powinien sie na sbbp pokazac ! jest z wawy wiec nie bedzie mial problemu ;)

Akurat sie zajmuje GIS-em i nie przekonasz mnie ze odleglosci sa dobrze pomierzone, a ja tez mam linijke w komputerze. A chodzilo mi o to ze linja lamana nie biegniesz tylko bardziej okragla i juz masz luki sciete

(Edited by caryca at 3:49 pm on Aug. 19, 2003)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
RedNacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

niekoniecznie.. bo robie to w sporym powiekszeniu.. i raczej moge sciac gora 10 m... i do tego nie zapomnij o rowerzystach... babc, ktore ida srodkiem i trzeba spadac na trawnik.. to tez sie liczy... i rozprasza...

kolana mniej bola niz wczoraj.. ale na pewno sie spotkamy... na KAZDYM spotkaniu na ktore obiecalem przyjsc sie pojawie...

(Edited by caryca at 3:47 pm on Aug. 19, 2003)
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no nic, nie bede tlumaczyc bo setna nie zrozumiales....
Awatar użytkownika
RedNacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok.. moze ta decyzja ucieszy wszystkic.. ale skoro jestem tu traktowany jako.. zartownis.. i ludzie zamiast pomagac kpia sobie w okolo... prosze upzejmie o zamkniecie tego tematu.. i zegnam sie z wami... jesli kiedys sie zobaczymy to raczej na jakis zawodach.. a ja doloze wszelkich staran.. aby ogladane byly jedynie moje plecy...

p.s. poszukam innego forum.. moze najlepiej zagranicznego.. na ktorym zamiast mowic jakie mam wyniki jedynie poslucham ludzi i nie bede ich wpedzal w jakas spirale watpliwosci... uwazam, ze macie duze problemy... ktos z was sobie kiedys zakpil najwyrazniej i teraz kazda nowa ambitna (moze ponad miare) osoba bedziecie traktowac tak samo... przykre.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak mawia³a moja ¶wiêtej pamiêci babcia: "Obra¿aj± siê tylko panny s³u¿±ce i akuszerki"...

;)
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

;)

a tak wogole to ludzie cie chca ostudzic abys sobie nie zrobil krzywdy ......ot i tyle
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co jakis czas pojawiają się tu rozemocjonowane, zadufane lub zakompleksione młodziaki. Troche zwykle próbujemy im pomóc, troche czasem zartujemy bo jako ludzie obdarzeni poczuciem humoru i dystansem do siebie samych i świata lubimy sie smiać z siebie samych też. No i czasem ktoś łapie klimat i zostaje a czasem taka hałaśliwa raca wypala się i znika. Teraz sezon ogórkowy, mały ruch w forum to i taki RedNacz może przyciągnąc uwagę. I spoko. Jak chce niech sie pojawia na zawodach to jest bardzo dobre miejsce choć osobiście wolałbym by swoich racji dochodził biegnąc a nie "ekspresywnymi i prymitywnymi metodami". Jak chce niech szuka innych forów bo nikt tu nic na siłę nie robi. I już. Koniec kropka:)
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
neo
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ehh te młodziaki.....
[b]Neo Knight[/b]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
ziebol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

szkoda , bo taki ambitny a taki w gorącej wodzie.... ale niech pobiegnie może nabierze pokory i szacunku ... Alleluja
ziebol (nas nie dogoniat)  :)
Awatar użytkownika
crisder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

troszkę pokory. supermenie. przyglądam się tej dyskusji uważnie. śmierdzi mi tu prowokacją, arogancją i malizną. proszę cię Red Nacz umów się z runnerami z warszawy na trening. potem niech zdemenują pogłoski o twoim fenomenie albo potwierdzą twoją wysoką klasę a wtedy wszyscy niewierni uchylą czoła tobie i twojemu talentowi.:)
Biegnąc pozostawiać wszystko w tyle!
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgadzam sie z crisderem!
a tak pozatym to :
może i RedNacz jest młody i nieokrzesany, może ma przerost ambicji, moze jest arogancki, może  ma talent a moze i nie ale my powinismy sie ciszyć ze ktos taki wogole tu na forum trafił i chce pobiec maraton

W Polsce w zeszłym roku maraton pobiegło około 2000 zawodników ( czyli bardzo bardzo mało ) w porównaniu tylko z jednym maratonem w Berlinie gdzie startuje 35 000 uczstników ( wystartowałoby znacznie wiecej ale ilośc jest celowo ograniczana przez organizatorów)  to Polska  pod tym względem wygląda na pustynie.
Cieszmy sie ze taki RedNacz chce pobiec bo będzie o jednego więcej !!!!!

Bieganie uczy pokory szacunku odporoności na przeciwności losu itd. Niech RedNacz sam to odczuje.
mam nadzieje ze jeszcze sie odezwie na tym forum i napisze co i jak tam u niego.

Wiemy też wszycy ze to co pisze nie moze być prawda jego czasy i osiągniećia dla kogos kto nie trenował ni jak sie mają do  rzeczywistości. Najprawdopodobiej ma jakies kłopoty z pomiarem dysansu ( licznik przy rowerze czy złe pomiary z mapy czy tez ekranu ;-))

Wiec nie dziw sie młody biegaczu RedNacz ze poprostu dla ludzi z branży takie czasy u kompletnego amatora są nie do przyjęcia.
To co ostatnio  pisałeś ze 9.6km w 34.01 to juz nie takie wyśrubowane jak 5km w 14 min ( z tego sie lekko wycofałeś jak widzę )  ale mimo wszystko jest to wynik nierealny !!!

Jesteś jeszcze młodym początkującym biegaczem wiec moze tez byś zachowal sie z większym szacunkiem do bardziej doswiadczonych biegaczy. Chyba wszedłeś na to forum zeby posłuchać naszych rad.( czy tez namącić na forum?)
Ale jak ktoś sie upiera przy swoich osiagnieciach i innych wyzywa to nie dziw sie ze pachnie to prowokacją i że  nie ma sensu Tobie nic podpowiadac bo  jesteś taki arogancki ze mało do ciebie dociera.
Mimo wszystko mysle ze w tym maratonie wystartujesz i zwiększych grono uczestników mnie tam niestety nie bedzie bo mam zamiar pobiec gdzie indziej

powodzenia w trenowaniu i więcej umiaru proponuję

Do ludzi z Warszwy : weźcie go na jakis spokojny trenig     
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Antoni Niemczak jak był w wojsku i nigdy przedtem biegania nie trenował to pierwszy raz 5 km pobiegł w troche powyżej 15 min - tak mi opowiadał.

Więc 9,6 w 34 min dla zdolnej osoby jest jak najbardziej osiągalne.
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PAwle - będziemy kończyć idąc po chodnikach. Nawet gdyby nam metę zwinęli. Wyobrażasz sobie miny gości z autobusu "koniec wyścigu"? :hej:
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

witam wszystkich po urlopie.
przez 3 tygodnie eksploracja okolic Augustowa.
super tereny na przełaje, choć warunki ciężkie (jak dla mnie, początkującego)...

niezwykle interesujący wątek - nowatorskie metody treningowe i światowe wyniki - trącące "sowiecką myślą techniczną"

(Edited by muggz at 12:26 pm on Aug. 20, 2003)
[i]The things you own end up owning you.[/i]
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co powiecie na 8.50 na 3km? JW 1879 Trzebiatów. Gość biegł w butach wojskowych i mundurze ( bez pasa ). Nigdy nie trenował biegania jako tako. Przed wojskiem piłkarz palący "mocne",więc extremalny wutzrymałościowiec.
Pobiegł szybko,bo wygrany miał jechał na PJ a był to okres szkolenia unitarnego,więc przepustka była w cenie.
Chcieli go wysłać do Bydgoszczy,żeby zaczął biegać w Zawiszy.
Zrezygnował,bo musiałby rzucić palenie.
Są talenty biegowe. RedNacz też takim może być. Dajmy mu szansę.
ODPOWIEDZ