zgadzam sie z crisderem!
a tak pozatym to :
może i RedNacz jest młody i nieokrzesany, może ma przerost ambicji, moze jest arogancki, może ma talent a moze i nie ale my powinismy sie ciszyć ze ktos taki wogole tu na forum trafił i chce pobiec maraton
W Polsce w zeszłym roku maraton pobiegło około 2000 zawodników ( czyli bardzo bardzo mało ) w porównaniu tylko z jednym maratonem w Berlinie gdzie startuje 35 000 uczstników ( wystartowałoby znacznie wiecej ale ilośc jest celowo ograniczana przez organizatorów) to Polska pod tym względem wygląda na pustynie.
Cieszmy sie ze taki RedNacz chce pobiec bo będzie o jednego więcej !!!!!
Bieganie uczy pokory szacunku odporoności na przeciwności losu itd. Niech RedNacz sam to odczuje.
mam nadzieje ze jeszcze sie odezwie na tym forum i napisze co i jak tam u niego.
Wiemy też wszycy ze to co pisze nie moze być prawda jego czasy i osiągniećia dla kogos kto nie trenował ni jak sie mają do rzeczywistości. Najprawdopodobiej ma jakies kłopoty z pomiarem dysansu ( licznik przy rowerze czy złe pomiary z mapy czy tez ekranu

)
Wiec nie dziw sie młody biegaczu RedNacz ze poprostu dla ludzi z branży takie czasy u kompletnego amatora są nie do przyjęcia.
To co ostatnio pisałeś ze 9.6km w 34.01 to juz nie takie wyśrubowane jak 5km w 14 min ( z tego sie lekko wycofałeś jak widzę ) ale mimo wszystko jest to wynik nierealny !!!
Jesteś jeszcze młodym początkującym biegaczem wiec moze tez byś zachowal sie z większym szacunkiem do bardziej doswiadczonych biegaczy. Chyba wszedłeś na to forum zeby posłuchać naszych rad.( czy tez namącić na forum?)
Ale jak ktoś sie upiera przy swoich osiagnieciach i innych wyzywa to nie dziw sie ze pachnie to prowokacją i że nie ma sensu Tobie nic podpowiadac bo jesteś taki arogancki ze mało do ciebie dociera.
Mimo wszystko mysle ze w tym maratonie wystartujesz i zwiększych grono uczestników mnie tam niestety nie bedzie bo mam zamiar pobiec gdzie indziej
powodzenia w trenowaniu i więcej umiaru proponuję
Do ludzi z Warszwy : weźcie go na jakis spokojny trenig
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854