już tu byłam- komentarze
Moderator: infernal
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak wszyscy, chcę biegać szybciej, chcę budować wytrzymałość. i nie chcę się znudzić. mogę udawać przed sobą, ale po co. jeszcze miesiąc pobiegam w tempie 6+ na km i z nudów padnę.
jak zacznę od przebieżek to co to zmieni? najpierw bieg ciągły a potem 6 przebieżek. i już?
ja wracając z biegu 17 km, byłam owszem zmęczona, ale czy wyrzuciłam z siebie energię? nie powiedziałabym. już wiem
w zasadzie czego chce od treningu? sponiewierania się
jak zacznę od przebieżek to co to zmieni? najpierw bieg ciągły a potem 6 przebieżek. i już?
ja wracając z biegu 17 km, byłam owszem zmęczona, ale czy wyrzuciłam z siebie energię? nie powiedziałabym. już wiem
w zasadzie czego chce od treningu? sponiewierania się
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
poza tym w zeszłym tygodniu przesłuchałam na jutjubie filmik z DOM i padło tam jedno zdanie, które mnie zainteresowało mocno.
pobiec interwał na 2,3 dni przed długim wybieganiem, to będzie ono szybsze. o!
pobiec interwał na 2,3 dni przed długim wybieganiem, to będzie ono szybsze. o!
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
To już musisz ogarnąć plan treningowy żeby się kupy trzymało bo się możesz zajechać..Nie samymi mocnymi biegami człowiek żyje, ale zacząć trzeba od czegoś i robić to regularnie, lecz z głową.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
no rozumiem. przede wszystkim spokojnie. czy ja mówię, że mnie nie bawią długie biegi i już ich nie chcę? nic z tych rzeczy. po prostu czytam, myślę, zastanawiam się, pytam. no i wyprzedzam bieg zdarzeń. tyle.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Zaprawiony W Bojach
ala, rzecz w tym, iż:
1. są różne koncepcje włączania środków treningowych. ja uważam, że powinno to sie robić stopniowo, stąd najpierw pytam o przebieżki.
do tego jest pytanie o ćwiczenia sprawności ogólnej, techniki i siłowe.
dla mnie osobiście bez sensu jest robic interwały bez w/w dwóch.
2. są róźne typy osobowości - jedni lubią biegać poszatkowany trening odmierzony co do sekundy i metra, gdzie rozpiska interwałowa wygląda jak kod szyfrujący, inni wolą treningi robić na wyczucie, nawet te trudne treningi.
pytanie gdzie ty jesteś?
1. są różne koncepcje włączania środków treningowych. ja uważam, że powinno to sie robić stopniowo, stąd najpierw pytam o przebieżki.
2. są róźne typy osobowości - jedni lubią biegać poszatkowany trening odmierzony co do sekundy i metra, gdzie rozpiska interwałowa wygląda jak kod szyfrujący, inni wolą treningi robić na wyczucie, nawet te trudne treningi.
pytanie gdzie ty jesteś?
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
W wątku u Kredki też rozmawiamy o interwałach i padła propozycja "francuskich interwałów strasb" Może Ci podejdą.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
Qba, odnoszę wrażenie, że Ty przy całej swojej chęci pomocy mi, masz przekonanie, że ja jestem totalnym chodzącym chaosem Qba. totalnym nie jestem.Qba Krause pisze:ala, rzecz w tym, iż:
pytanie gdzie ty jesteś?
z tego co mówisz, widzę to tak:
- core stability to ja mam w jodze,
- ćwiczenia kledzikowe robię i czuję, że działają
- przebieżek nie robię, więc zacznę zanim przejdę do interwałów na jakimkolwiek poziomie zaawansowania. ok, przyjmuję, przychylam się.
- ad. 2 z całą pewnością nie jestem Szwajcarią. plan na tip top to jest plan zły. ale jakiś być musi. cały czas się zmagam z dodaniem póki co 4-go biegu w tygodniu. bez sukcesów.
- chciałabym, żeby te biegi krótsze były szybsze, niż wybieganie, bo na razie tempowo u mnie to jest jeden pies i szczerze myślę, że to się kupy nie trzyma totalnie.
poza tym chcę jeszcze kilka kilów schudnąć. tak tak. zaraz będzie, że się biorę się za wszystko naraz. bo ja inni mają 5 założeń, to jest kompleksowo, a jak ja, to jest - ogarnij się
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Zaprawiony W Bojach
Ala, spoko. jeżeli sprawiłem Tobie przykrość, przepraszam.
mam wrazenie, że się nie zrozumieliśmy.
ja np. nie ogarniam b. żłożonych treningów, stąd 4x200 w takim, 2x800 w takim, potem coś jeszcz,e tu taka przerwa, tu taka - mnie odrzuca.
inni się doskonale odnajdują w takim kalejdoskopie.
przebieżki przydadzą się Tobie, razem z ćwiczeniami sprawią, że na interwałach bedziesz latać a nie walczyć.
pobiegaj przez 2 tygodnie trochę z przebiezkami, zrób GP Poznania jako test, dobierze się tempa i ustali plan
ja np. nie ogarniam b. żłożonych treningów, stąd 4x200 w takim, 2x800 w takim, potem coś jeszcz,e tu taka przerwa, tu taka - mnie odrzuca.
przebieżki przydadzą się Tobie, razem z ćwiczeniami sprawią, że na interwałach bedziesz latać a nie walczyć.
pobiegaj przez 2 tygodnie trochę z przebiezkami, zrób GP Poznania jako test, dobierze się tempa i ustali plan
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
A nie możesz sobie tych interwałów jakoś oznaczyć na asfalcie i biegać na odmierzony odcinek?
Jak nie wiesz w jakim czasie je biegać to użyj kalkulatora
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Takie krótsze, ja lubię (lubiłam;-) robić w terenie zróżnicowanym. Urozmaicenie. Podbiegi.
Odmierzone odcinki... mimo posiadanego sprzętu, wolę by ktoś z zewnątrz regulował - stąd bardzo cenię BBL.
...do tego jakiś dłuższy spokojny bieg i pełne urozmaicenie
Odmierzone odcinki... mimo posiadanego sprzętu, wolę by ktoś z zewnątrz regulował - stąd bardzo cenię BBL.
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
Qba, nie zrobiłeś mi przykrości. nie ma sprawy. śmieję się po prostu, że zawsze tak jakoś w stylu 'ogarnij się' do mnie piszesz ale piszesz tak, że pomaga i cieszy mnie to, że masz chęć mi radzić. jutro planuję po pracy pobiegać, jakoś troszkę szybciej, zobaczę co się wykluje w trakcie z tego. będziemy myślećQba Krause pisze:Ala, spoko. jeżeli sprawiłem Tobie przykrość, przepraszam.
pewnie się da! wchodzę na google earth. coś sobie powymyślam w okolicy.pulchniak pisze:A nie możesz sobie tych interwałów jakoś oznaczyć na asfalcie i biegać na odmierzony odcinek?
dalego mam do terenu. blokowisko goni blokowisko i tak w promieniu kilometrów. ale podbiegi się znajdą jak poszukamKsiężna pisze:Takie krótsze, ja lubię (lubiłam;-) robić w terenie zróżnicowanym. Urozmaicenie. Podbiegi.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:14:01
Hej moze wkoncu przybadz jak Ci juz wiele osob radzilo na BBL w sobote - jest test do wyboru 1,5 km lub 3 km i pobiegniesz troche szybciej w grupie wiem ze to juz swieta ale moze uda sie sobotni poranek dograc pod zajecia. Pozdrawiam, Bartek.
-
- Zaprawiony W Bojach
i będzie od razu co wstawić do kalkulatorka
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
no przyjdę przyjdę. ale będąc w Szczecinie w minoną sobotę i będąc w Szczecinie w sobotę najbliższą, po prostu nie jest to wykonalne.xbartekx pisze:Hej moze wkoncu przybadz jak Ci juz wiele osob radzilo na BBL w sobote - jest test do wyboru 1,5 km lub 3 km i pobiegniesz troche szybciej w grupie wiem ze to juz swieta ale moze uda sie sobotni poranek dograc pod zajecia. Pozdrawiam, Bartek.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Zaprawiony W Bojach
hihi... uwierzę jak zobaczę ile już się do nas wybierasz? :P