Komentarz do artykułu Koszulka TERVEL Optiline Light Henryk Szost

Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:W sklepie dla myśliwych :oczko:

Heniu jest przecież zapalonym myśliwym.Po za bieganiem to lubi jeszcze najbardziej.
PKO
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dostałem dzisiaj koszulkę i getry - póki co materiał bardzo przyjemny, zdecydowanie milszy w dotyku niż wszystko w czym do tej pory chodziłem (jeżeli chodzi o ciuchy biegowe). Zobaczymy jak sprawdzi się na treningu :)
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Koniecznie napisz jak się sprawdza na treningu no i po praniu. Jestem żywo zainteresowany tematem. Pozdrawiam
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I już po pierwszym treningu - 16km z hakiem po lesie. Wrażenia - super materiał, bardzo przyjemnie jest mieć na sobie coś takiego. Kiedy czytałem jak Heniu twierdzi, że chodzi w tej koszulce na co dzień myślałem: "Czego się nie robi dla sponsora" ale materiał jest naprawdę bardzo miły w dotyku.

Kiedy zamawiałem martwiła mnie kwestia rozmiaru - jedna wersja dla L i XL zarówno w przypadku getrów jak i koszulki (kupiłem koszulkę z długim rękawem). Rozmiarowo jednak i góra i dół leży spoko. Getry nie mają żadnych "gadżetów" w postaci podtrzymywania mięśni, kompresji, itd. ale leżą dobrze i dobrze się w nich biega. Co bardzo istotne pomimo, że mam tendencję do obtarć to myślę, że w tych spodenkach to nie grozi. Spodenki przy tym są na tyle cienkie i lekkie, że będę w nich biegać do późnej wiosny, kiedy czas będzie przerzucić się na krótkie.

Koszulka - ze względu na niską temperaturę musiałem założyć na nią jeszcze lekką bluzę z polaru, co nieco zakłóca wrażenia, ale sprawiła się bardzo dobrze. Przewiewna tam gdzie to potrzebne, fajny krój, leży blisko ciała, nic nie lata - jestem zdecydowanie zadowolony.

Jedyny minus jaki widzę to brak jakichkolwiek wstawek odblaskowych. Oprócz tego super. Do tego stopnia, że zamówiłem jeszcze wersję z krótkim rękawkiem. Co do wersji z krótkim rękawkiem jeszcze taka uwaga - mam wrażenie, że materiał jest na tyle gruby, że nie będzie to optymalna koszulka na najgorętsze miesiące ale póki co to tylko podejrzenia.
Blog
Komentarze
Marmar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na lato jest właśnie ta koszulka Optiline LIGHT sygnowana nazwiskiem Heńka. Jest prawie 3x cieńsza od kolekcji zimowej i dzięki temu jeszcze lepiej "oddycha": http://www.sport-design.pl/tervel-koszu ... ,id60.html
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marmar pisze:Na lato jest właśnie ta koszulka Optiline LIGHT sygnowana nazwiskiem Heńka. Jest prawie 3x cieńsza od kolekcji zimowej i dzięki temu jeszcze lepiej "oddycha": http://www.sport-design.pl/tervel-koszu ... ,id60.html
Świetna wiadomość - powinienem ją dostać koło wtorku - dam znać jakie mam wrażenia :)
Blog
Komentarze
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dostał już ktoś tą koszulkę z autografem? Zamówiłem ją 9 marca i póki co cisza, a telefon podany w mailu z zamówieniem jest głuchy :( Totalna różnica w porównaniu z zamówieniem bezpośrednio przez tervel.pl
Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Dziś dostałem tą z "autografem". Jest faktycznie lekka ale to nie jest koszulka na ciepłe lato (choćby ze względu na kolor).
Krój świetny, biegowy - dla chudzielców.
Mała uwaga - L/XL jest idealna dla mnie - rękawy i naprawdę długa (dłuższa niż CRAFT rozm. XL) a mam 193cm wzrostu.
Osoba 180cm miałaby ją chyba do pół uda.

Materiał super, oddycha a wzory z przodu i z tyłu robią świetne wrażenie.
Za taką kasę warto.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
kul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:43:01
Życiówka w maratonie: 03:45:41

Nieprzeczytany post

Czy tylko ja mam problem ze sport-design.pl?
Zamówiłem i zapłaciłem już ponad 2 tygodnie temu, dzwoniłem do nich 4 razy i za każdym razem mówili, że przesyłka wyszła. Za każdym razem był to inny dzień. W poniedziałek dowiedziałem się, że wyszła w piątek, ale jeszcze jej nie mam, w dodatku Pan właściciel chyba ma mnie już dość bo wyłączył telefon.

Ktoś może za ten sklep poręczyć?
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sklep jest w moim odczuciu tragiczny. Telefonu nie odbierają, na maile nie odpisują, nie wysłali potwierdzenia wysłania koszulki. Czekałem na nią około tygodnia (wysyłka kurierem).

Mogę natomiast polecić zakupy przez stronę tervel.pl Kupowałem u nich dwa razy. Za każdym razem potwierdzili zamówienie telefonicznie i jeszcze tego samego dnia wysłali ubrania, które doszły następnego dnia. Za pierwszym razem zadzwonili też później by upewnić się czy dostałem przesyłkę.

Ciuchy jako takie też zdecydowanie polecam - rewelacyjne!

V
Blog
Komentarze
Compadre
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:55
Życiówka w maratonie: 3:30:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kul pisze:Czy tylko ja mam problem ze sport-design.pl?
Zamówiłem i zapłaciłem już ponad 2 tygodnie temu, dzwoniłem do nich 4 razy i za każdym razem mówili, że przesyłka wyszła. Za każdym razem był to inny dzień. W poniedziałek dowiedziałem się, że wyszła w piątek, ale jeszcze jej nie mam, w dodatku Pan właściciel chyba ma mnie już dość bo wyłączył telefon.

Ktoś może za ten sklep poręczyć?
Ja też czekam na przesyłkę i takie info na fb dostałem:
"Jutro sklep będzie działał. Jutro również, jak tylko będzie możliwy wgląd do do złozonych zamówień (danych adresowych) wyjdą firmą kurierską wszystkie zamówienia." :tonieja:
kul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:43:01
Życiówka w maratonie: 03:45:41

Nieprzeczytany post

Właśnie dostałem, wysłane kurierem zamiast poczty, w dodatku wczoraj, po ponad dwóch tygodniach wydzwaniania i proszenia się. Sklepu Sport-Design nie polecam.
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Miałem identycznie - przez ponad tydzień od wpłaty miałem status zamówienia w stylu "potwierdzone przez kupującego", nic o wysyłce.
Po dwóch tygodniach przyszła kurierem mimo, że za niego nie płaciłem. Trochę to niepoważne a z punktu widzenia sklepu marnowanie kasy.

Sama koszulka "Szosta" - bomba - pierwszy raz w życiu spotykam tak przyjemną w dotyku sztuczną koszulkę i to za takie pieniądze.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hatek pisze:Miałem identycznie - przez ponad tydzień od wpłaty miałem status zamówienia w stylu "potwierdzone przez kupującego", nic o wysyłce.
Po dwóch tygodniach przyszła kurierem mimo, że za niego nie płaciłem. Trochę to niepoważne a z punktu widzenia sklepu marnowanie kasy.

Sama koszulka "Szosta" - bomba - pierwszy raz w życiu spotykam tak przyjemną w dotyku sztuczną koszulkę i to za takie pieniądze.
Fakt, że w dotyku ten materiał jest bardzo przyjemny - większość biegów robię teraz w ich ciuchach :)
Blog
Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ