DOM - komentarze
Moderator: infernal
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak zobaczyłam w co była ubrana DOM, to też się trochę zdziwiłam.
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam

- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
stopy doszczętnie wypalstrowane przetrwały, a buty najwygodniejsze z wygodnych i przetestowane na maratonie.Wariatkm pisze:Jak zniosły to stopy zmęczone w Poznaniu ? Nie wydaje mi się , że było aż tak ciepło , żeby biec tak mało ubranej.
zimno??? w słońcu nawet 17 stopni...
WIOSNA

strój był idealnie dobrany do temperatury

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:46
- Życiówka w maratonie: 3:10:02
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:46
- Życiówka w maratonie: 3:10:02
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:31
Mówiłam po Maratonie Warszawskim, że teraz to już jesteś elita. Gratulacje
Czasem piszę w swoim biegowym pamiętniczku. Wszystkie komentarze mile są widziane 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Różowa Pantera tj. Puma pędzi do mety - robi wrażenie!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48,36
Dominiko,
gratuluję super czasu na pół maratonie
Mam pytanie, gdzie kupiłaś te śliczne skarpety ?:) Szukalam w necie, ale jeśli są to tylko czarne lub białe. Acha, i jescze jedno pytanie, czy używałaś kiedyś skarpet CEP? Bo chciałam się na jakieś kompresyjne zdecydować, a nie wiem które były by lepsze.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Danka

Mam pytanie, gdzie kupiłaś te śliczne skarpety ?:) Szukalam w necie, ale jeśli są to tylko czarne lub białe. Acha, i jescze jedno pytanie, czy używałaś kiedyś skarpet CEP? Bo chciałam się na jakieś kompresyjne zdecydować, a nie wiem które były by lepsze.
Danka
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Jeśli mogę wtrącić swe trzy grosze w nieswoich komentarzach - chyb najlepiej by było, żeby lekarz Twoje nogi obejrzał i zdecydował czy i jakich sarpet potzrebujesz. Ja mam żylaki na łydkach, a na udach są już w drodze (niestety...) Mój lekarz sportowy przepisał mi skarpety o odpowiednim stopniu kompresji, a pani w aptece po chyba 8 pomiarach dobrała właściwy rozmiar. Dziś wstawie fotę na blogu. Nie są różowe ani nie wyglądają profesjonalnie, wyglądają nawet dość paskudnie, ale tu chodzi o to, żeby ciało zdrowo śmigało,nie?;)Daneczkukunia pisze:Dominiko,
Danka
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32.55
- Życiówka w maratonie: 2.38
Napewno warunki nie były zbyt dobre, ale nie ma co gdybać, poniewaz niekiedy się zdarzają sytuacje, gdzie warunki nie sprzyjają a tam rekord. Biegłaś w tamtym roku w Raszynie, z tego co pamiętam, na 10km, tam przeciez też były warunki niezbyt dobre a mnie udało się tam uzyskać własny rekord życiowy. Warszawa zawsze miała szybką trasę a do tego wiele osób biegających dość mocno do których można się przyłączyć. Kobiety mają łatwiej ponieważ startują z mężczyznami to powoduje, że jest im lepiej o lepszy wynik (mam na myśli zawodników z czołówki)
R.S.
-
- Rozgrzewający Się
pardita pisze:Jeśli mogę wtrącić swe trzy grosze w nieswoich komentarzach - chyb najlepiej by było, żeby lekarz Twoje nogi obejrzał i zdecydował czy i jakich sarpet potzrebujesz. Ja mam żylaki na łydkach, a na udach są już w drodze (niestety...) Mój lekarz sportowy przepisał mi skarpety o odpowiednim stopniu kompresji, a pani w aptece po chyba 8 pomiarach dobrała właściwy rozmiar. Dziś wstawie fotę na blogu. Nie są różowe ani nie wyglądają profesjonalnie, wyglądają nawet dość paskudnie, ale tu chodzi o to, żeby ciało zdrowo śmigało,nie?;)Daneczkukunia pisze:Dominiko,
Danka
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 13:19 przez Daneczkukunia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rozgrzewający Się
Acha, i męża też nie szukam, ale ładne conieco lubięDaneczkukunia pisze:Dziękuję bardzo za odpwiedźpardita pisze:Jeśli mogę wtrącić swe trzy grosze w nieswoich komentarzach - chyb najlepiej by było, żeby lekarz Twoje nogi obejrzał i zdecydował czy i jakich sarpet potzrebujesz. Ja mam żylaki na łydkach, a na udach są już w drodze (niestety...) Mój lekarz sportowy przepisał mi skarpety o odpowiednim stopniu kompresji, a pani w aptece po chyba 8 pomiarach dobrała właściwy rozmiar. Dziś wstawie fotę na blogu. Nie są różowe ani nie wyglądają profesjonalnie, wyglądają nawet dość paskudnie, ale tu chodzi o to, żeby ciało zdrowo śmigało,nie?;)Daneczkukunia pisze:Dominiko,
DankaZgadzam się z Tobą w 100%, że używanie owych skarpet powinno być uzasadnione. U mnie być może nie jest, bo z moimi nogami nic się nie dzieje oprócz tego, że po treningach coraz częściej odczuwam przesilenie w łydkach i lekki ból piszczeli. I, tak sobie pomyślałam, że te skapety mogłyby w trakce biegu przynieść mi ulgę. No, i poza tym są tak cudownie rożowe
Zdaję sobie sparwę, że może brzmieć to irracjonalnie

- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
compressport.pl
Skarpety nie muszą mieć uzasadnienia medycznego
Wywołują pozystywny efekt poprzez zastosowanie kompresji, przeciwskazania do ich stosowania ma ok. 10% osób, ale w przypadku zdrowych członków społeczeństwa nic mi nie wiadomo, by efekt mógł być negatywny.
CEPy mnie mnie przekonały - zresztą właśnie mój kolega nabawił się w nich kontuzji, bo nie miały dolengo ściągacza.
Skarpety są cudnie różowe, spisały się fantastycznie i już kilkanaście!!!! osób pytało mnie o nie, więc powinnam chyba zmienić firmę;)
Stymulują krążenie, pobudzają.
Zastosowanie kompresji na łydce ma też pomóc ścięgnom Achillesa.
To co mogę napisać z całą pewnością - biegam na palcach i zawsze po biegau miałam zakwaszone, zbite łydki. Teraz - rewelacja! Łydki luźne, żdanego bólu.
Skarpety nie muszą mieć uzasadnienia medycznego

Wywołują pozystywny efekt poprzez zastosowanie kompresji, przeciwskazania do ich stosowania ma ok. 10% osób, ale w przypadku zdrowych członków społeczeństwa nic mi nie wiadomo, by efekt mógł być negatywny.
CEPy mnie mnie przekonały - zresztą właśnie mój kolega nabawił się w nich kontuzji, bo nie miały dolengo ściągacza.
Skarpety są cudnie różowe, spisały się fantastycznie i już kilkanaście!!!! osób pytało mnie o nie, więc powinnam chyba zmienić firmę;)
Stymulują krążenie, pobudzają.
Zastosowanie kompresji na łydce ma też pomóc ścięgnom Achillesa.
To co mogę napisać z całą pewnością - biegam na palcach i zawsze po biegau miałam zakwaszone, zbite łydki. Teraz - rewelacja! Łydki luźne, żdanego bólu.