Twoj czas na 10 km:)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w tym roku na maniackiej poprawiłem swoją życiówkę z 49 minut z hakiem na 46:44 netto będąc przeziębionym i nie biegając wcześniej pół roku przez itbs :) Coś czuję, że nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tym sezonie.
New Balance but biegowy
Kejtuszek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziekuje serdecznie za odpowiedzi:) Po tym co przeczytalam mam duzo wiary w siebie:) Mam w sobie duzo zapalu, biegam 5 razy w tygodniu - nie zmuszam sie do tego nic a nic, sprawia mi to niesamowita przyjemnosc, do tego pracuje na silowni wiec cwicze praktycznie codziennie z moimi podopiecznymi:)

Daje sobie czas do poczatku czerwca - 10 km poniezej 50 minut:)

Sprawdzimy w czerwcu:)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kejtuszek pisze:Dziekuje serdecznie za odpowiedzi:) Po tym co przeczytalam mam duzo wiary w siebie:) Mam w sobie duzo zapalu, biegam 5 razy w tygodniu - nie zmuszam sie do tego nic a nic, sprawia mi to niesamowita przyjemnosc, do tego pracuje na silowni wiec cwicze praktycznie codziennie z moimi podopiecznymi:)

Daje sobie czas do poczatku czerwca - 10 km poniezej 50 minut:)

Sprawdzimy w czerwcu:)
Takie cele to jak wróżenie z fusów! Zrób sobie kilka pomiarów czasu na stadionie. Spróbuj przebiec ten dystans tak jak byś chciał to zrobić na zawodach i zmierz czas. Opisz jak się czułeś podczas biegu i jak po biegu? Pierwsze 2-3km zacznij spokojnie. Po tym teście zobaczysz czy ten cel poniżej 50min jest realny i jaki powinieneś zastosować trening. :spoczko:

PS Moja życiówka to międzyczas (10km) podczas biegu na 15km w Kołobrzegu 00:50:45. Oczywiście biegłem tak aby starczyło mi sił na ostatnią pętlę. Sadzę, że na 10km tego dnia 50min by pękło. Wynik lepszy od zeszłego roku z Maniackiej o 2 min po praktycznie 4,5 tygodniowym porządnym treningu, bo wcześniej to zwykłe człapanie! Dodam, że czas na 15km od zeszłego roku poprawił się o prawie 5min (z 01:22:40 na 01:18:04). Biegłem na 01:15:00, ale dwa pierwsze km pobieglem za szybko (4:34 i 4:53) i sobie "pozamiatałem"). Okazuje się, że aby osiągnąć jakiś cel nie wystarczy wytrenowanie. Trzeba jeszcze umiejętnie pobiec.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 10:20 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piter82 pisze:podobno dopóki nie złamiesz 40 min to jesteś joggerem, runner zaczyna się od tej magicznej dla niektórych granicy 39:59 ;-)
no patrz. ja słyszałem coś bardzo podobnego - że jesteś joggerem, dopóki nie złamiesz 30 min, a runnerem dopiero poniżej 30min...
ale nie wiem, ile w tym prawdy.

a jak złamiesz na ulicy 27 min, to jesteś...nieważne, zresztą Kogo to obchodzi?
http://www.pacesportsmanagement.com/new ... ews_id=757

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Jogging-lepsza nazwa na trucht.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jogging, bieganie, running

:bum:
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w tym roku na maniackeij pobiegłem 53:13 dla prównania w zeszłym roku byłem zadowolony jak skończyłem bieg opalińskich w czasie 65min. Powodzenia życzę. Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

ejchost pisze:Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć :)
To zupełnie nie tak. Żeby dobrze pobiec dychę to trzeba zacząć szybko, a drugą połówkę przyspieszyć :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
darek12
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:20
Życiówka w maratonie: 03:46:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witam
mam 44 lata, nigdy nie biegałem. "trenuje" od 4 miesięcy.
w tym roku po raz pierwszy w życiu brałem udział w zawodach biegowych - "Maniacka dziesiątka'
mój czas to 53 min.
Pierwsze okrążenie pogadaliśmy...,zapomnieliśmy że to wyścig - po prostu fajnie się biegło. Atmosfera była rewelacyjna.
Jak dobiegłem, byłem tak szczęśliwy, jak ...nie pamiętam kiedy.
Biegać, biegać, biegać, a czas!... - jakie to ma znaczenie ???
Myślę, że 90% ludzi w ogóle nie jest w stanie przebiec 10km.
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:
ejchost pisze:Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć :)
To zupełnie nie tak. Żeby dobrze pobiec dychę to trzeba zacząć szybko, a drugą połówkę przyspieszyć :)

Dobre :) postaram się stosować :)
Z drugiej strony jest tak jak wspomniał mój poprzednik. Ile ludzi tak naprawdę przeczłapałoby 10km. Może więcej niż 90%, ale jak długo musieli by oni dochodzić do siebie. Bieganie cieszy samo w soie :) wiadomo progres mile widziany...
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Ja postawiłem sobie cel zejść poniżej 55 min i pierwszy raz startuje 15 maja, trenuje od początku grudnia i jak widzę to większość z was zrobiła bardzo dobre czasy na debiucie już po 3 miesiącach treningu. np. PATATAJEC ;) .

Ja trenuje już 4 ty miesiąc i walcze o zejście poniżej godziny, zaczynam się zastanawiać nad efektywnością mojego treningu.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze: Ja trenuje już 4 ty miesiąc i walcze o zejście poniżej godziny, zaczynam się zastanawiać nad efektywnością mojego treningu.
Wszystko znależy od poziomu startowego. Ktoś z wagą 130kg może mieć problemy żeby po roku przebiec 10km a inny przebiegnie 50minut po 2 miesiącach, bo ruch nie jest mu obcy.
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:
Wszystko znależy od poziomu startowego. Ktoś z wagą 130kg może mieć problemy żeby po roku przebiec 10km a inny przebiegnie 50minut po 2 miesiącach, bo ruch nie jest mu obcy.
super. ale to nie zmienia faktu, że po debiucie cztery lata temu na dychę w 42 min - trzy dni leżałem w łóżku z gorączką.
zawsze się lubiłem zmęczyć w opór, ale od kiedy trenuję, umieram tylko na mecie - a nie parę dni po.

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
1tbieg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

darek12 pisze: Jak dobiegłem, byłem tak szczęśliwy, jak ...nie pamiętam kiedy.
Biegać, biegać, biegać, a czas!... - jakie to ma znaczenie ???
Myślę, że 90% ludzi w ogóle nie jest w stanie przebiec 10km.
myślę ze w tej wypowiedzi jest zawarta cała prawda o bieganiu:)
jeśli chodzi o mój czas to jest to 0:53.21 moim małym celem na ten sezon jest wynik w okolicach 45minut ale nie jest to koniecznością, pozdrawiam, i życzę satysfakcji z pokonywanych dystansów:)
Diretto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegałem przeróżnie. Zaczynałem, przestawałem itp. Ale kiedy dowiedziałem się, że niedaleko jest bieg uliczny to się zawziąłem i regularnie biegałem przez miesiąc. Na biegu ulicznym osiągnałem czas 55min. To był mój najtrudniejszy bieg w zyciu. Muszę to powtórzyć, bo bieganie jest czymś pięknym!
Kolejny bieg mam dopiero w sierpniu, ale od jutra zaczynam przygodę :-)
"Naucz się zamieniać ból w przyjemność, a nic Cię nie złamie..."
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... arachowice
ODPOWIEDZ