![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Twoj czas na 10 km:)
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja w tym roku na maniackiej poprawiłem swoją życiówkę z 49 minut z hakiem na 46:44 netto będąc przeziębionym i nie biegając wcześniej pół roku przez itbs
Coś czuję, że nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tym sezonie.
-
- Rozgrzewający Się
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi:) Po tym co przeczytalam mam duzo wiary w siebie:) Mam w sobie duzo zapalu, biegam 5 razy w tygodniu - nie zmuszam sie do tego nic a nic, sprawia mi to niesamowita przyjemnosc, do tego pracuje na silowni wiec cwicze praktycznie codziennie z moimi podopiecznymi:)
Daje sobie czas do poczatku czerwca - 10 km poniezej 50 minut:)
Sprawdzimy w czerwcu:)
-
- Zaprawiony W Bojach
Takie cele to jak wróżenie z fusów! Zrób sobie kilka pomiarów czasu na stadionie. Spróbuj przebiec ten dystans tak jak byś chciał to zrobić na zawodach i zmierz czas. Opisz jak się czułeś podczas biegu i jak po biegu? Pierwsze 2-3km zacznij spokojnie. Po tym teście zobaczysz czy ten cel poniżej 50min jest realny i jaki powinieneś zastosować trening.Kejtuszek pisze:Dziekuje serdecznie za odpowiedzi:) Po tym co przeczytalam mam duzo wiary w siebie:) Mam w sobie duzo zapalu, biegam 5 razy w tygodniu - nie zmuszam sie do tego nic a nic, sprawia mi to niesamowita przyjemnosc, do tego pracuje na silowni wiec cwicze praktycznie codziennie z moimi podopiecznymi:)
![:spoczko:](./images/smilies/spoczko.gif)
PS Moja życiówka to międzyczas (10km) podczas biegu na 15km w Kołobrzegu 00:50:45. Oczywiście biegłem tak aby starczyło mi sił na ostatnią pętlę. Sadzę, że na 10km tego dnia 50min by pękło. Wynik lepszy od zeszłego roku z Maniackiej o 2 min po praktycznie 4,5 tygodniowym porządnym treningu, bo wcześniej to zwykłe człapanie! Dodam, że czas na 15km od zeszłego roku poprawił się o prawie 5min (z 01:22:40 na 01:18:04). Biegłem na 01:15:00, ale dwa pierwsze km pobieglem za szybko (4:34 i 4:53) i sobie "pozamiatałem"). Okazuje się, że aby osiągnąć jakiś cel nie wystarczy wytrenowanie. Trzeba jeszcze umiejętnie pobiec.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 10:20 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
no patrz. ja słyszałem coś bardzo podobnego - że jesteś joggerem, dopóki nie złamiesz 30 min, a runnerem dopiero poniżej 30min...piter82 pisze:podobno dopóki nie złamiesz 40 min to jesteś joggerem, runner zaczyna się od tej magicznej dla niektórych granicy 39:59
ale nie wiem, ile w tym prawdy.
a jak złamiesz na ulicy 27 min, to jesteś...nieważne, zresztą Kogo to obchodzi?
http://www.pacesportsmanagement.com/new ... ews_id=757
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
- ejchost
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ja w tym roku na maniackeij pobiegłem 53:13 dla prównania w zeszłym roku byłem zadowolony jak skończyłem bieg opalińskich w czasie 65min. Powodzenia życzę. Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
To zupełnie nie tak. Żeby dobrze pobiec dychę to trzeba zacząć szybko, a drugą połówkę przyspieszyćejchost pisze:Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć
Krzysiek
- darek12
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:20
- Życiówka w maratonie: 03:46:20
- Kontakt:
witam
mam 44 lata, nigdy nie biegałem. "trenuje" od 4 miesięcy.
w tym roku po raz pierwszy w życiu brałem udział w zawodach biegowych - "Maniacka dziesiątka'
mój czas to 53 min.
Pierwsze okrążenie pogadaliśmy...,zapomnieliśmy że to wyścig - po prostu fajnie się biegło. Atmosfera była rewelacyjna.
Jak dobiegłem, byłem tak szczęśliwy, jak ...nie pamiętam kiedy.
Biegać, biegać, biegać, a czas!... - jakie to ma znaczenie ???
Myślę, że 90% ludzi w ogóle nie jest w stanie przebiec 10km.
mam 44 lata, nigdy nie biegałem. "trenuje" od 4 miesięcy.
w tym roku po raz pierwszy w życiu brałem udział w zawodach biegowych - "Maniacka dziesiątka'
mój czas to 53 min.
Pierwsze okrążenie pogadaliśmy...,zapomnieliśmy że to wyścig - po prostu fajnie się biegło. Atmosfera była rewelacyjna.
Jak dobiegłem, byłem tak szczęśliwy, jak ...nie pamiętam kiedy.
- ejchost
- Stary Wyga
- Kontakt:
Buniek pisze:To zupełnie nie tak. Żeby dobrze pobiec dychę to trzeba zacząć szybko, a drugą połówkę przyspieszyćejchost pisze:Ważne by zacząć wolno, a drugą połówkę przyspieszyć
Dobre
Z drugiej strony jest tak jak wspomniał mój poprzednik. Ile ludzi tak naprawdę przeczłapałoby 10km. Może więcej niż 90%, ale jak długo musieli by oni dochodzić do siebie. Bieganie cieszy samo w soie
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Ja postawiłem sobie cel zejść poniżej 55 min i pierwszy raz startuje 15 maja, trenuje od początku grudnia i jak widzę to większość z was zrobiła bardzo dobre czasy na debiucie już po 3 miesiącach treningu. np. PATATAJEC
.
Ja trenuje już 4 ty miesiąc i walcze o zejście poniżej godziny, zaczynam się zastanawiać nad efektywnością mojego treningu.
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Ja trenuje już 4 ty miesiąc i walcze o zejście poniżej godziny, zaczynam się zastanawiać nad efektywnością mojego treningu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wszystko znależy od poziomu startowego. Ktoś z wagą 130kg może mieć problemy żeby po roku przebiec 10km a inny przebiegnie 50minut po 2 miesiącach, bo ruch nie jest mu obcy.Bogil pisze: Ja trenuje już 4 ty miesiąc i walcze o zejście poniżej godziny, zaczynam się zastanawiać nad efektywnością mojego treningu.
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
super. ale to nie zmienia faktu, że po debiucie cztery lata temu na dychę w 42 min - trzy dni leżałem w łóżku z gorączką.thomekh pisze:
Wszystko znależy od poziomu startowego. Ktoś z wagą 130kg może mieć problemy żeby po roku przebiec 10km a inny przebiegnie 50minut po 2 miesiącach, bo ruch nie jest mu obcy.
zawsze się lubiłem zmęczyć w opór, ale od kiedy trenuję, umieram tylko na mecie - a nie parę dni po.
zdrówko
we gather energies
endurable
endurable
-
- Rozgrzewający Się
myślę ze w tej wypowiedzi jest zawarta cała prawda o bieganiu:)darek12 pisze: Jak dobiegłem, byłem tak szczęśliwy, jak ...nie pamiętam kiedy.
jeśli chodzi o mój czas to jest to 0:53.21 moim małym celem na ten sezon jest wynik w okolicach 45minut ale nie jest to koniecznością, pozdrawiam, i życzę satysfakcji z pokonywanych dystansów:)
-
- Wyga
Ja biegałem przeróżnie. Zaczynałem, przestawałem itp. Ale kiedy dowiedziałem się, że niedaleko jest bieg uliczny to się zawziąłem i regularnie biegałem przez miesiąc. Na biegu ulicznym osiągnałem czas 55min. To był mój najtrudniejszy bieg w zyciu. Muszę to powtórzyć, bo bieganie jest czymś pięknym!
Kolejny bieg mam dopiero w sierpniu, ale od jutra zaczynam przygodę![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Kolejny bieg mam dopiero w sierpniu, ale od jutra zaczynam przygodę
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
"Naucz się zamieniać ból w przyjemność, a nic Cię nie złamie..."
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... arachowice
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... arachowice