Komentarz do artykułu Bieganie a życie seksualne
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Nieregularność w moim życiu łóżkowym nie wpływa na bieganie
Ani nie poprawia, ani nie ujmuje 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
Obserwuję w tym wątku małą aktywność Pań. Może one nic,..??? Może u nich ma to odwrotny skutek niż u Panów?
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na pewno jedna z Pań wzięła udział w anonimowej ankiecie.
Czemu do tej pory się nie odezwała? Hm... może ta Pani publicznie o życiu seksualnym nie pisuje.
Z tego co wiem, jeśli rąbka tajemnicy mogę uchylić, Pani była usatysfakcjonowana tą częścią swego życia w erze przed bieganiem i nie uległo to pogorszeniu.
Lucky-She, z tej Pani
Czemu do tej pory się nie odezwała? Hm... może ta Pani publicznie o życiu seksualnym nie pisuje.
Z tego co wiem, jeśli rąbka tajemnicy mogę uchylić, Pani była usatysfakcjonowana tą częścią swego życia w erze przed bieganiem i nie uległo to pogorszeniu.
Lucky-She, z tej Pani

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:57
Ja osobiście odebrałem artykuł mówiący o bieganiu jako o stylu życia, a nie jak biegacz powyżej mówi o seksie po np. 20 kilometrowym biegu. Mało komu może się chcieć 'dokazywać w sypialni' po takim treningu, ale twierdzę, że biegając wpływamy pozytywnie na nasz organizm (oddech, przepływ krwi, sylwetka, samopoczucie) - czyli to wszystko co ma wpływ na naszą aktywność oraz satysfakcje seksualną i nie koniecznie zaraz po biegu, ale w ogólnym rozwoju naszego organizmu.Iwan pisze:Ja większego wpływu biegania na moje życie seksualne nie dostrzegam, a jeśli już to na minus. Przykładowo po 20 przebiegniętych kilometrach moja ochota na dokazywanie w sypialni jest raczej niska.![]()
Myślę, że to nie zależy od takiej czy innej dyscypliny sportu, a (w przypadku mężczyzn) od aktualnego poziomu testosteronu.
Sting (przykładowo) zachwala jogę jako panaceum na lepszy seks. Joga jak by nie patrzeć stoi raczej na przeciwnym biegunie aktywności niż bieganie.
"Każda sroczka swój ogonek chwali"... męska rzecz jasna.
Oczywiście zgadzam się z powyżej zacytowanym forumowiczem, że są inne czynniki wpływające na nasze życie seksualne (np. poziom testosteronu). U każdego jest inaczej i trzeba to szanować

Przedstawiłem tylko pogląd jak ja ustosunkowałem się do artykułu, czyli bieganie jako styl życia mający wpływ na sferę seksu.
Pozdrawiam wszystkich biegających i życzę pozytywnego wpływu naszej aktywności na wszystkie sfery życia

-
- Zaprawiony W Bojach
No tak, ale jak wiadomo, Panowie są super specami w tej materii i mogli by coś jeszcze poprawić.
Po za tym, dziewczęta, z Waszych nicków nie zawsze wynika z kim mamy do czynienia, z Panem czy z Panią,..

Po za tym, dziewczęta, z Waszych nicków nie zawsze wynika z kim mamy do czynienia, z Panem czy z Panią,..
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
o, to, to.Ułatwia też rozluźnienie mięśni po zakończonym wysiłku.
już dawno to zaobserowałem. świetna forma ćwiczeń rozciągających
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
U mnie zawsze było dobrze, a bieganie ( + boks ) wpłynęło pozytywnie, głównie ze względu na to, że przestałem być stukilogramową kluchą i nabrałem sportowej sylwetki. Sport poprawił głównie moje samopoczucie.
Teraz jestem na etapie wyciągania na trasę partnerki
Już są efekty 
Teraz jestem na etapie wyciągania na trasę partnerki