Co robicie podczas biegania aby się nie nudziło.
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Obiema ręcami podpisuję się pod tym co powiedział Haruki Murakami. Nie myślę o niczym wartym zapamiętania, patrzę na zegarek, telefon, drzewa, myślę, z której strony podbiec pod górkę, ile do końca, jakie mam tempo. Z tym bieganiem to trochę jak przed zaśnięciem. Też coś tam mam sobie ważnego przemyśleć, a i tak nic nie wychodzi, tylko zasypiam
.
Pomysły na urozmaicenie treningu: zmiana trasy, wymyślenie nowej ścieżki, dorzucenie nowego gadżetu (to raczej pomysł dla mężczyzn, ale niekoniecznie) treningowego, znalezienie sobie towarzysza/-szki do biegania, radio (ale nie mp3, bo, moim zdaniem, wszystkie playlisty w końcu się nudzą, a radio nie), znalezienie nowego planu treningowego i bieganie według planu też może być sposobem na nudę...
pozdrawiam. krunner

Pomysły na urozmaicenie treningu: zmiana trasy, wymyślenie nowej ścieżki, dorzucenie nowego gadżetu (to raczej pomysł dla mężczyzn, ale niekoniecznie) treningowego, znalezienie sobie towarzysza/-szki do biegania, radio (ale nie mp3, bo, moim zdaniem, wszystkie playlisty w końcu się nudzą, a radio nie), znalezienie nowego planu treningowego i bieganie według planu też może być sposobem na nudę...
pozdrawiam. krunner
-
- Wyga
Atalanta! nic dodac nic ujac!atalanta pisze:aby podczas biegania się nie nudziło należy prowadzic życie całkowicie uniemożliwiające bieganie
miec bardzo angażującą pracę, minimum dwójkę dzieci z czego jedno w wieku niemowlęcym i budzące się często w nocy; nie miec opiekunki ale za to wymieniac się z mężem w opiece (liczy się każda sekunda), i wszystko co się tu da jeszcze wcisnąc.
Wtedy każda wykradziona godzina na bieganie będzie rajem na ziemi i ekstazą. Żaden dystans w najmniejszym stopniu nie powieje nudą.
do wykonania planu - wystąp

- pine
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
staram się nie biegać tą samą trasą za często.
muzyka, bez niej biega mi się bardzo ciężko. Pozwala oderwać się od rzeczywistości i biec przez kilkadziesiąt minut nie myśląc o niczym.
jak już ktoś napisał, podcasty. miło upływa czas, audiobooki też testowałem ale jakoś nie potrafię ich słuchać podczas biegu.
Na pewno nowe gadżety i partner do biegania.
muzyka, bez niej biega mi się bardzo ciężko. Pozwala oderwać się od rzeczywistości i biec przez kilkadziesiąt minut nie myśląc o niczym.
jak już ktoś napisał, podcasty. miło upływa czas, audiobooki też testowałem ale jakoś nie potrafię ich słuchać podczas biegu.
Na pewno nowe gadżety i partner do biegania.