X Bieg Trzech Jezior, Trzemeszno, 11.02.2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Krasus

Nieprzeczytany post

Cześć,

Biegnie ktoś z forum? Macie jakieś doświadczenia z poprzednich lat? Chodzi mi o trasę - nawierzchnia jest tam mocno terenowa, czy może ubita i równa jak np. w Lesie Kabackim? Bo nie wiem, jakie buty wziąć.
PKO
woodstock
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podłącze się pod wątek.

W necie nie mogę znaleźć trasy biegu. Czy ma ktoś i mógłby udostępnić zapis trasy z poprzednich edycji biegu z urządzenia GPS ?
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej!

Chyba już 2 albo 3 razy rozpoczynałem sezon startowy w Trzemesznie.

Trasa wybitnie przełajowa - tzn. początek pierwszy kilometr, może półtorej po asfalcie od startu do lasu, a później już jak towarzystwo się rozciągnęło - to już droga leśna, raczej ubita, taki główny trakt. Trochę pofałdowana. Jak nie ma śniegu to się da biec - chyba też organizatorzy są w stanie coś puścić na trasę żeby ją w razie konieczności odśnieżyło.

Poszukam na endomondo - powinienem mieć zapis trasy.

Jak co roku jedzie autobus z Poznania z klubu KB Maniac - niewiem czy jeszcze się można zapisywać, bo jest już dosyć późno.

W każdym razie... rzekomych trzech jezior jeszcze nigdy nie widziałem. Mam nawet pewne podejrzenia, że ich tam wogóle ... nie ma, i to tylko taki "chwyt marketingowy".
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś nie był i... nie doczytał.

Z biura zawodów jw Trzemesznie jest wyjazd autobusami do Gołąbek na miejsce startu - krótka trasa. A po biegu wyżerka ( grochówka, pajda ze smalcem) - i powrót do biura zawodów, gdzie jest całe zaplecze depozytowo-prysznicowe i dekoracja. Część osób nie czeka na autobusy i podjeżdza swoimi samochodami - dobry wybór, bo nie trzeba czekać na to, aż będzie komplet chętnych w autobusie. A przy takim mrozie...
Całość sprawnie zorganizowana - chociaż jak będzie mróz powiedzmy minus 10, to kto tam będzie chciał po biegu ... w mokrych ciuchach jeśli nie zabierze się czegoś ze sobą na przebranie, delektować się... grochówką. :hahaha:
Krasus

Nieprzeczytany post

Trasę znalazłem tu:

http://www.trzemeszno.pl/content.php?cm ... ng=pl&p=p9

I jak nic, są jeziora, nawet więcej niż trzy:D
Krasus

Nieprzeczytany post

michu77 pisze:Jeśli ktoś nie był i... nie doczytał.
Z biura zawodów jw Trzemesznie jest wyjazd autobusami do Gołąbek na miejsce startu - krótka trasa. A po biegu wyżerka ( grochówka, pajda ze smalcem) - i powrót do biura zawodów, gdzie jest całe zaplecze depozytowo-prysznicowe i dekoracja. Część osób nie czeka na autobusy i podjeżdza swoimi samochodami - dobry wybór, bo nie trzeba czekać na to, aż będzie komplet chętnych w autobusie. A przy takim mrozie...
Czyli można zajechać do biura zawodów, załatwić formalności, a potem wziąć swoje auto i nim pojechać do Gołąbek, którym potem wrócę znów do biura zawodów, tak?
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jest to ... z pewnością dobra opcja, chociaż z autobusami też nie ma problemu. Jeden z autobusów będzie robił jako depozyt - pewnie taki nieformalny, bo prawdziwy depozyt w biurze zawodów w ośrodku.
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

michu77 pisze:jest to ... z pewnością dobra opcja, chociaż z autobusami też nie ma problemu. Jeden z autobusów będzie robił jako depozyt - pewnie taki nieformalny, bo prawdziwy depozyt w biurze zawodów w ośrodku.
A czy w tym "nieformalnym depozycie" można zostawić suche ciuchy na przebranie się po biegu? Nie bardzo mam ochotę czekać przepocony i jakby nie było dość delikatnie ubrany na powrót do Trzemeszna. Nawet przy tej słynnej grochówce ;-)
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie właśnie o to chodzi z tym depozytem... chociaż z wartościowymi rzeczami bym nie ryzykował. Zazwyczaj w takich miejscach nie ma wydawania rzeczy na podstawie numerów startowych, tylko każdy sobie wchodzi i zostawia co i gdzie chce.
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

michu77 pisze:Pewnie właśnie o to chodzi z tym depozytem... chociaż z wartościowymi rzeczami bym nie ryzykował. Zazwyczaj w takich miejscach nie ma wydawania rzeczy na podstawie numerów startowych, tylko każdy sobie wchodzi i zostawia co i gdzie chce.
Właśnie o to mi chodzi. Cały majdan zostawiłbym w Trzemesznie, a na start zabrałbym tylko rzeczy na przebranie po biegu - jakąś suchą koszulkę, bluzę i coś na głowę. Mam nadzieję, że coś takiego przejdzie.
Krasus

Nieprzeczytany post

Piękne zawody! Fantastyczna organizacja (chleb ze smalcem i ogórkiem - MIODZIO!!!), ładna trasa (i naprawdę było widać jeziora!) i przepiękna słoneczna pogoda. Oczywiście mróz sprawy nie ułatwiał, ale dało się biegać:) Udało się pobiec prawie minutę szybciej niż liczyłem!

Dziękuję wszystkim współbiegaczom i fantastycznym kibicom, do zobaczenia za rok:)
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krasus pisze:Piękne zawody! Fantastyczna organizacja (chleb ze smalcem i ogórkiem - MIODZIO!!!), ładna trasa (i naprawdę było widać jeziora!) i przepiękna słoneczna pogoda. Oczywiście mróz sprawy nie ułatwiał, ale dało się biegać:) Udało się pobiec prawie minutę szybciej niż liczyłem!

Dziękuję wszystkim współbiegaczom i fantastycznym kibicom, do zobaczenia za rok:)

kurcze... chyba się za słabo rozglądałem, albo... za szybko biegłem, bo jezior nie widziałem :hahaha:
Krasus

Nieprzeczytany post

Bo zamarznięte i się tak bardzo nie różni np. od polany czy innego płaskiego terenu:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ