Komentarz do artykułu Pokażmy Ministrowi Sportu (i całej Polsce), że warto biegać!
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bojkot! To jest śmieszne! itp... Kurcze... Tak czytam wypowiedzi i utwierdzam się w przekonaniu, że niektórym Polakom nie dogodzi. Nie było stadionów- źle, bo nie ma gdzie kopać piłki. Są stadiony- źle, bo nie ma gdzie pobiegać. Byłaby bieżnia na stadionie- też byłoby źle bo coś tam Akurat wokół Stadionu Narodowego jest tyle miejsc do biegania (Skaryszewski, ścieżka wzdłuż Wisły [10km gruntu!], bieżnia jest obok Pepsi Areny, Agrykola na podbiegi itd.) I czy znowu tak często biegamy po tych bieżniach? Ja popieram Panią Minister, chociażby z tego względu, że ruszyła cztery litery i biega. Bo biegać warto ! I każda promocja biegania jest warta Naszego (biegaczy) poparcia. Jeśli akurat będę w Waw to pobiegne sobie na długie wybieganie pod Narodowy i potruchtam z Panią Muchą
Wątek meczu "zaprzyjaźnionych " drużyn pomijam- to forum biegowe, a nie kibolskie
Wątek meczu "zaprzyjaźnionych " drużyn pomijam- to forum biegowe, a nie kibolskie
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
tak jak już o tych kibicach..
to i tak sie pojawić mają :P
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,titl ... omosc.html
to i tak sie pojawić mają :P
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,titl ... omosc.html
- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
UWAGA wszystkie osoby, które chcą się do nas przyłączyć i wziąć udział w niedzielnym happeningu podczas biegu z Minister Joanną Muchą - aby wziąć udział w biegu z szefową resortu trzeba się zarejestrować! Link poniżej:)
http://www.stadionnarodowy.org.pl/aktua ... -warszawie
http://www.stadionnarodowy.org.pl/aktua ... -warszawie
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Ja myślę, że Polakom nie trzeba pokazywać, jak się biega, oni to doskonale wiedzą
Szanowna Pani Minister się rusza, to wspaniale; a wcześniej też biegała, czy teraz zaczęła, bo jej po prostu nie wypada nie biegać ze względu na pełnioną funkcję?
Wolf jakoś nie chce mi się wierzyć, że to tylko o promocję biegania chodzi...
Szanowna Pani Minister się rusza, to wspaniale; a wcześniej też biegała, czy teraz zaczęła, bo jej po prostu nie wypada nie biegać ze względu na pełnioną funkcję?
Wolf jakoś nie chce mi się wierzyć, że to tylko o promocję biegania chodzi...
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Kanasku... Na początku chodziło o zakład, który wygrała, a i tak pobiegnie. Proszę: http://www.tvn24.pl/-1,1732403,0,1,pewn ... omosc.html Czy biega nie wiem, ale Na pytanie o to, co robi w wolnym czasie Joanna Mucha odpowiada „A co to jest wolny czas???”. Kiedy dokładniej poszukać okazuje się, że kiedy ma go trochę więcej uprawia sport — ma niebieski pas karate shotokan, i http://www.fakt.pl/Minister-sportu-Szyd ... 961,1.html oraz http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-s ... rt/6462181 gdzie Mucha rozwieje Twoje wątpliwości
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Nie znałam historii zakładu Wolf, dzięki za info.
Wiesz, w dzisiejszych czasach ciężko pracująca kobieta, która ćwiczy wtedy, kiedy ma czas, nie jest żadnym wielkim wyczynem-na mnie np. to jakoś szczególnie nie działa i nie powala.
No ale jeśli na kogokolwiek zadziała, to chwała Pani Minister.
Zakład wygrała, słowa dotrzymała i za to też jej chwała, bo w sumie rzadko spotyka się sytuacje, w których polityk dotrzymuje słowa.
Co nie zmienia faktu, że ja to odbieram jako PR Pani Minister. Takie jest moje zdanie.
Wiesz, w dzisiejszych czasach ciężko pracująca kobieta, która ćwiczy wtedy, kiedy ma czas, nie jest żadnym wielkim wyczynem-na mnie np. to jakoś szczególnie nie działa i nie powala.
No ale jeśli na kogokolwiek zadziała, to chwała Pani Minister.
Zakład wygrała, słowa dotrzymała i za to też jej chwała, bo w sumie rzadko spotyka się sytuacje, w których polityk dotrzymuje słowa.
Co nie zmienia faktu, że ja to odbieram jako PR Pani Minister. Takie jest moje zdanie.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
No to chyba dobrze, że robi dobry PR "sportu" ? W końcu jest ministrem sportu i turystyki i należy to do jej obowiązków. Jak ma w inny promować sport i turystykę?
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem, jak, Wolf.
Chodziło mi o to, że Pani Minister robi sobie PR.
Wiesz, osoba polityka byłaby chyba dla mnie ostatnią jeśli chodzi o zachęcenie mnie do czegokolwiek. No jakoś nie wierzę politykom. Nie szukałam i nigdy nie będę szukać w tym świecie autorytetów... za dużo się wydarzyło..
Ale to już nie jest wątek do tego forum
A tak z ciekawości-co by Ci dał ten bieg z Panią Minister?
Wiesz, osoba polityka byłaby chyba dla mnie ostatnią jeśli chodzi o zachęcenie mnie do czegokolwiek. No jakoś nie wierzę politykom. Nie szukałam i nigdy nie będę szukać w tym świecie autorytetów... za dużo się wydarzyło..
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Co dałby mi bieg? No ileś tam do mojego niedzielnego treningu, moze jakies nowe znajomosci, zobaczylbym Stadion, wybadal czy da sie tam śmigac na rolkach. Powinnas raczej zapytac co moge ja dac uczestniczac w tym biegu? Odpowiedz zawarta jest w tylule tego posta. Czasami trzeba cos zrobic dla idei Tak na marginesie, pamietasz? http://www.youtube.com/watch?v=NIebQPz7bHsKanas78 pisze:Nie wiem, jak, Wolf.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- KrzysiekWRC
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:11:01
Ona tam miała biegać z okazji otwarcia Stadionu Narodowego, bynajmniej nie dla samej popularyzacji biegania w Polsce. Ale stało się tak jak się stało - stadion został zamknięty z powodu otwarcia. Teraz musi jakoś wyjść z tej całej sytuacji. Więcej z bieganiem wspólnego ma chociażby dawny minister finansów Grzegorz Kołodko - uczesnik wielu maratonów (w tym m.in. NY).
40km to nie odległość, 40 stopni to nie mróz, 40% to nie wódka!
-
- Zaprawiony W Bojach
Gdyby ten stadion miał funkcję lekkoatletyczną to nie po to, żeby amatorzy mieli sobie gdzie pobiegać. Tak samo jak murawę nie po kładą, żeby dzieciaki z okolicznych szkół miały gdzie pograć w piłkę na zajęciach WF. Jeśli dalej nie dostrzegasz różnicy pomiędzy ścieżką biegową a bieżnią na stadionie, podobno narodowym, to spróbuj zorganizować chociażby młodzieżowe mistrzostwa europy w LA na tych obiektach, które wymieniłeś.wolf1971 pisze: Są stadiony- źle, bo nie ma gdzie pobiegać. ... Akurat wokół Stadionu Narodowego jest tyle miejsc do biegania (Skaryszewski, ścieżka wzdłuż Wisły [10km gruntu!], bieżnia jest obok Pepsi Areny, Agrykola na podbiegi itd.) I czy znowu tak często biegamy po tych bieżniach?
Ja się akurat nie czuję gospodarzem, mimo że także moje pieniądze zostały na to wydane. Piłką nożną się nie interesuję (chyba że gra Barcelona, ale na tym stadionie nie gra), meetingów lekkoatletycznych tam nie będzie, na mecze rugby też się raczej nie zanosi. Tak więc propozycja, żebym jako biegacz miał okazywać swoje przywiązanie do tego obiektu jest co nieco kabaretowe.Joanna Mucha, Minister Sportu pisze:"Hasłem tego biegu jest: wszyscy jesteśmy gospodarzami na Narodowym"
Właśnie słuchałem komentarza Mateusza Borka i Kacpra Merka w radiu Tok FM (można też odsłuchać na tej stronie) którzy opowiadają, jaka jest niekompetencja ludzi zarządzających tym obiektem!
Piszę to wszystko pomimo swojej sympatii do Pani Minister, choć nie podoba mi się, nomen-omen, jej nowe uczesanie. Jednak nie przyszło by mi do głowy, żeby jako biegacz wspierać obecną strukturę nakładów na infrastrukturę sportową (czy się nie mylę, że mamy jedyny stadion na zawody IAAF w Bydgoszczy a drugi będzie w Chorzowie, gdzie już istniejąca forma stadionu wymuszała wykonanie bieżni)? Akurat myślę, że jak dotąd największą winą Pani Joanny Muchy jest to, że pochopnie przyjęła tekę ministra sportu i jak na razie zbiera razy za brak kompetencji poprzedników. Mam nadzieję, że jeszcze zdoła się wykazać.
Co do samego bojkotu czy protestu, wydaje mi się, że najlepszą formą było by wystartować w biegu z Panią Minister a następnie nie wbiegać na stadion tylko udać się w swoją, z góry ustaloną stronę. Pod warunkiem, że Pani Minister dowie się, jaka jest przyczyna takiego protestu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
KrzysiekWRC pisze:Więcej z bieganiem wspólnego ma chociażby dawny minister finansów Grzegorz Kołodko - uczesnik wielu maratonów (w tym m.in. NY).
Zerknij tu: viewtopic.php?f=1&t=23953&hilit=premier
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
Podobno wszyscy zarejestrowani uczestnicy niedzielnego... happeningu, nie wyłączając pani minister, w związku z koniecznością zbliżenia się do stadionu na odległość rażenia konstrukcją, mają obowiązkowo założyć kaski ochronne.bartorz pisze:... happeningu...
No, tak przynajmniej słyszałem.