Skandaliczne zachowanie dyrektora maratonu w Dębnie

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Macie rację, ja tylko zwracam uwagę, że bezkrytycznie przyjmujecie punkt widzenia pana redaktora, który przedstawia Wam racje obu stron. Jasno widać po czyjej stronie jest jego sympatia lub interes.
Widzisz, (piszę za siebie) redaktora znam, Pawła (i Maćka) miałam okazję poznać.
Dyrektora osobiście nie, ale doświadczyłam raz skutków jego decyzji... :ojoj:
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Darryl pisze: Bo będą patrzyli na niego wilkiem w środowisku i zostanie uznany za donosiciela? No jakie to polskie. :usmiech:
krytykując innych napisać "jakie to polskie" na publicznym forum?
jakie to polskie... :hej:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakie to wszystko fajne ble, ble, ble,...
Fajnie się czyta.
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja to widzę tak. pętla jest 13km wiec elita zdublowałaby Pawła i Macka raz kiedy to Paweł kończyłby swoje pierwsze kółko w 1:30h a a elita swoje drugie. przed elita na pewno będzie jechać samochód, quad, motor, cokolwiek z sędziami i zegarem torując mu drogę. Pan Paweł nie jest początkującym biegaczem i, jak mniemam, bezpieczeństwo Macka jest dla niego największym priorytetem, wiec chyba byłby wstanie zorientować się, ze jest dublowany i zejść z trasy na ten moment.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Macie rację, ja tylko zwracam uwagę, że bezkrytycznie przyjmujecie punkt widzenia pana redaktora, który przedstawia Wam racje obu stron. Jasno widać po czyjej stronie jest jego sympatia lub interes. A Wy wszyscy walicie w dyra bez chwili zastanowienia. Owczy pęd się to chyba nazywa.

Bo dyrowi się należy, abstrahując od regulaminu gdzie nie ma ani słowa o tym, że nie można, a jest nawet punkt, że znosi się opłaty startowe dla osób z I gr. inwalidzką, to dyr zachował się jak stereotypowy urzędas. Puste zadęcie. Zero ludzkiego odruchu. Zero zrozumienia I do tego sam działa wbrew dwóm z trzech celów tego maratonu... czyli nawet urzędasowanie mu nie wychodzi...
ruh hożuf pisze:Można było napisać też tak:
"Wielką roztropnością i rozwagą wykazał się dyrektor maratonu w Dębnie p. Iksiński, który odmówił prawa startu nieodpowiedzialnemu ojcu niepełnosprawnego chłopca. Pan ten, w imię swoich przerośniętych ambicji, mógł narazić własne, chore dziecko, na ryzyko odniesienia licznych obrażeń, w wyniku poturbowania przez szybko biegnącą czołówkę krajowych maratończyków na zawodach w Dębnie. Trasa w Dębnie jest trudna, wąska, a zawody są rozgrywane na 3 pętlach i nie raz zdarzały się już wypadki wpadnięcia biegaczy na siebie czy przewrócenia przechodzących przez trasę kibiców. Na wszelkie racjonalne argumenty dyrektora maratonu, niepoważny rodzic miał tylko jedną odpowiedź: Ja muszę tam pobiec z moim dzieckiem, choćby nie wiem co. I pobiegnę."
To się nazywa manipulacja. I na takie teksty redakcja trzyma fundusz do wypłaty kasy za pozwy.
ruh hożuf pisze:To samo? Tylko nie tak samo. Inny punkt widzenia i sympatia lub interes po drugiej stronie.
Niestety ani to samo, ani tak samo. Dużo naciąganych twierdzeń, część wręcz niestworzonych - łatwa sprawa do obalenia. Bo za punkt widzenia Cię nikt nie pozwie, a za kłamstwa w gazecie już tak.

pozdrawiam,

a dyrowi życzę zdrowego rozsądku i ludzkiego podejścia.
Obrazek
Because Running Sucks
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawa dyskusja... :nienie:

W ubiegłym roku - jak mnie Błażej i towarzyszący mu na rowerze... serwisant (?) zdublowali, to nie wydawało mi się żebym w jakikolwiek sposób mu przeszkadzał. Jaka to w końcu różnica - dublować grupkę biegaczy, czy też... grupkę biegaczy i wózek?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chcę tylko zaznaczyć, że w Rakoniewicach (10 km, 3 kółka), miałem problem z dublowaniem większej grupki na zakręcie. Musiałem ich wyprzedzić po wewnętrznej, ale na wylocie hamowanie było żeby nie staranować wolniejszych i wyrobić miedzy słupem z szarfą. To taki jednostkowy problem akurat, ale jeśli miałbym parcie na wynik i każda sekunda by się liczyła, to wkurzenie nieziemskie jest. Nie każdemu przytrafia się problem z dublowaniem ludzi, ale są tacy, którzy je mają.
Złoty środek - wyłączyć Dębno z Korony lub dopuścić wyjątkowo do startu. Myślę, że każdy rozumny rodzic ze zdrowym dzieckiem, wiedząc, że Dębno zrobiłoby wyjątek dla nich, nie robiłoby problemów z tego powodu, że ich z dzieckiem nie wpuścili.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@To się nazywa manipulacja. I na takie teksty redakcja trzyma fundusz do wypłaty kasy za pozwy.

pozwy za manipulację :szok: ? - żadna redakcja z tzw. mainstreamu by z sądu nie wychodziła. jak wierzysz że mainstream coś robi bo to jest dobre, potrzebne i sprawiedliwe, to tak samo jakbyś wierzył w świętego mikołaja, który Ci przyniesie pod choinkę najnowsze lunarglidy.

@Bo za punkt widzenia Cię nikt nie pozwie, a za kłamstwa w gazecie już tak.

- pokaż mi słowo nieprawdy w tym co napisałem :hej: tylko to nie jest Twoja prawda, ale moja jak najbardziej. Pytanie która bardziej chwyci gawiedź za serce, a w czyją stronę obróci się święte oburzenie tłumu.

Nie ma się co napinać. Każdy ma swój punkt widzenia. I nie przekona tego, który ma inny punkt widzenia, choćby nie wiem co napisał.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Ruh nie będę się tu z Tobą spierał, bo to nie o tym tu rozmawiamy, chcesz to pogadamy na privie bo nie zmyśliłem sobie tego co piszę :P

PS. Prawda jest zawsze jedna, reszta to interpretacje.
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Typowe zachowanie polaka-wieśniaka, wbił bym mu kilka słów na opamiętanie ale nie będę go raczył injection bo szkoda strzykawki. Mało rozwinięty intelektualnie gość, a może nieszczęśliwy i to nieszczęście pleni jak chwasty między ludzi dobrej woli.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.maratondebno.pl/wywiad_udzie ... l,110.html

Teraz można pluć i wyzywać jeżeli ktoś uważa za stosowne - wypowiedziały się publicznie obie strony.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tu jest oficjalne stanowisko Dyrektora Maratonu:
http://www.maratondebno.pl/udzial_macka ... _,109.html
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Największe obawy budzi stan zdrowia dziecka i jego 5 godzinne przebywanie na trasie w niewygodnym wózku.
Które, nawet najzdrowsze dziecko podoła takiemu wyzwaniu?

:niewiem:
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pan dyrektor robi sobie czarny PR. Co dalej? Trzeba bedzie przedstawiac ostatnie wyniki badan okresowych, albo testy ciazowe, ze jest sie na tyle zdrowym, zeby startowac na krolewskiej trasie w Debnie i wytrzymac ja przez 5 godzin?
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, argumentacja jest logiczna.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ