Komentarz do artykułu Wiedeń przystankiem Radcliffe do grzys

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Organizatorzy również nie ukrywają, że bardzo się cieszą, iż udało im się ściągnąć Radcliffe. Jak duży był to dla nich wydatek pozostaje tajemnicą.
wiecie, że ja naiwnie wierzyłem, że ci "wielcy" zawodowcy tez wybierają sobie ot tak maratony, w których chcą sobie pobiegnąć. Nie sądziłem, że im się płaci za start.
A co w przypadku kiedy taka zawodniczka albo zawodnik który dostaje kasę za start i wygrywa maraton? Kasę za wygraną albo samochód tez dostaje?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no oczywiście

czym innym jest 'appearance fee' , które dostaje zawodnik za pojawienie się na zawodach, czym innym premie za wygraną.

to jest jak najbardziej zrozumiale - obecność gwiazd zwiększa popularnośc imprezy, szum medialny, ilość zgłoszeń, prestiż...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W zeszłym roku też sporo musieli zapłacić za przyjazd Haile.
Cały dzień przed maratonem kręcił się wokół Haile:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=198&id=2698
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=198&id=2694

Teraz pewnie podobnie będzie z Paulą.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
Organizatorzy również nie ukrywają, że bardzo się cieszą, iż udało im się ściągnąć Radcliffe. Jak duży był to dla nich wydatek pozostaje tajemnicą.
wiecie, że ja naiwnie wierzyłem, że ci "wielcy" zawodowcy tez wybierają sobie ot tak maratony, w których chcą sobie pobiegnąć. Nie sądziłem, że im się płaci za start.
A co w przypadku kiedy taka zawodniczka albo zawodnik który dostaje kasę za start i wygrywa maraton? Kasę za wygraną albo samochód tez dostaje?
Z miesiąc temu Pauli się zdarzyło pobiec dyszkę w Monako, w którym na stałe mieszka. Ot tak. odwiedziła ją rodzinka, ona akurat wróciła z Kenii i postanowiła pobiec w całkowicie lokalnym biegu. Była 3 czy 4 open, oczywiście pierwsza wśród kobiet (około 32 min). Tam nikt jej nie płacił. może z 500 ojro wygrała czy coś.

Czyli też im się zdarza pobiec za free, ale rzadko.
Krzysiek
ODPOWIEDZ