21.1.2012
Tak jak wspomniałem w poprzednich postach wczoraj w Chicago była niezła śniezyca spadło około 15 cm śniegu a moze wiecej w każdym bądź razie śniegu jest duzo do tego mróz więc nie ma chłopy tylko jest piękna zima
Dzis bieglem zawody 10k czas 38:50 pokazał garmin czekam na oficjalne wyniki byłem trzeci czyli nagroda przysługuje która. Ma być wysłana poczta
Teraz trochę o imprezie więc ze względu na wczorajsza śniezyca nie siedziałem czy w ogóle sie odbędzie ale po południu dostałem email ze impreza bedzie ze plugi odsniezaja trasę więc radość i w głowie pytanie w czym pobiec to mój pierwszy start w zimę
Zdecydowałem sie na startowki nike lunaracer

kto zna ten but wie ze to typowa asfaltowa startowka no coz wybór kiepski

Gdy zaparkowakem samochód rano przed zawodami zaczął padać śnieg myśle sobie bedzie wesoło do tego -8 i wiatr( impreza na samym jeziorem kto mieszka w Chicago wie ze tam jest wietrznie )impreza zorganizowana bardzo dobrze duży namiot gdzie można było sie przebrać i ogrzać przed startem , zacząłem rozgrzewkę pierwsze wrażenie slisko!!!! Ok myśle to tylko start kontrolny olac to nie za wiele ostatnio biegalem ze względu na ten piszczel wyścig był na dystansie 10 k i polmaraton ta sama trasaa tyle ze polmaraton dwie pentle,
Start pierwsze metry patrzę na zegarek tempo 3:20 myśle uuu hamujemy

pierwszy zakręt 90 stopni zwolnienie do zera delikatnie na paliszkach duzo śniegu slisko drugi zakręt gleba potem jeszcze dwa razy lezalem właściwie bieglem sam gość przerwana co leciał 10 k był około
1 min wygrywajacy około 2-3 min więc walka z samym sobą za mna tez nie było nikogo pierwsza cześć trasy cały czas pod wiatr dwa duze podbiegi bieglo sie dobrze równo zero problemów czy kryzysów raczej zachowawczo po 6 km dał sie we znaki piszczel na 5mili(8 km) bardzo chciałem przyspieszyć czułem sie wyjątkowo dobrze ale co z tego slizgalem sie jak nie wiem , w sumie jak na pogodę mróz śnieg wiatr z wyniku jestem bardzo zadowolony puls Max zrobiłem 175 sr puls 170
Naprawdę swietnie mi sie bieglo luźno żeby warunki były lepsze była by szansa nz bardzo fajny wynik, po biegu powerade hot chocolate banany bajgle i inne duperele świetna impreza duzo startujących lubię biegać w zimę;)