Komentarz do artykułu MT10GY – New Balance Minimus Trail

Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakub Osina pisze:Powiedzcie, czy pomysł, żeby docelowo biegać w tych butach raz w tygodniu jest sensowny - chodzi nie tylko o urozmaicenie treningu, ale o wzmocnienie stopy etc.? Nie chcę biegać w butach minimalistycznych cały czas, ale mam takie przeczucie, że wprowadzając je do treningu mogę sobie pomóc. Dobrze kombinuję?
zdecydowanie dobra rozkminka ;)
wzmacniac wlasnie w ten sposob!
http://trojpolowka.wordpress.com/2012/0 ... turalnego/
u mnie zdecydowanie wieksza stabilnosc stawu skokowego zostala na pewno wlasnie dzieki temu osiagnieta

i jeszcze dzieki sile charakteru :D
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
PKO
norbullo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
norbullo pisze:recenzja fajna, podpisuje sie pod nią obiema nogami uzbrojonymi w minimusy, a w nich przebiegłem ostatni Maraton Warszawski.
No !!! To kozak jesteś! Ciekawy jestem od jak dawna biegasz, od jak dawna biegasz w tego typu butach, ile ważysz, wzrost, jaki osiągnąłeś wynik - tak dla celów statystycznych rzekłbym. :)
:)) hej dzieki !. biegam jako biegacz dopiero od dwóch lat... wcześniej trenowałem sztuki walki gdzie dużo biegałem żeby podnieść wytrzymałość, utrzymać kondycje. zawsze też biegałem na śródstopiu bo to jest normalne w dyscyplinach które uprawiałem wiec szukałem butów pod tym kątem. zaczynałem od butów po prostu jakis tam sportowych znanych marek potem juz specjalistyczne do biegania NB 100 potem vibram five fingers i minimusy. to był mój pierwszy maraton przebiegnięty tak troche zeby w ogóle sprawdzić czy przebiegnę, bez żadnego odniesienia. czas- 3.33. waga -ok 70kg wzrost 185
pozdrowienia!
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jakub Osina pisze:Powiedzcie, czy pomysł, żeby docelowo biegać w tych butach raz w tygodniu jest sensowny - chodzi nie tylko o urozmaicenie treningu, ale o wzmocnienie stopy etc.? Nie chcę biegać w butach minimalistycznych cały czas, ale mam takie przeczucie, że wprowadzając je do treningu mogę sobie pomóc. Dobrze kombinuję?
Też uważam, że jest to świetna sprawa. Wrażenia biegowe to jedno, a drugie -- myślę, że bardziej istotne -- to wzmocnienie stopy. Choć w jednym z wywiadów z osoba, która zjadła zęby na bieganiu, usłyszałem, że nie zna biegacza, który próbując biegać naturalnie, wrócił do biegania "z pięty". :D
Ja teraz biegam w butach amortyzowanych, bo zaliczyłem kontuzję stawu skokowego i próbuję jakoś delikatnie wracać do biegania. Jednak nie mogę się doczekać, kiedy znów założę minimusy i poczuję tą niesamowitą lekkość.
Jednak jest tak ja w artykule, brak litości dla błędów w technice lub -- jak u mnie -- wad postawy.
Awatar użytkownika
Eatherus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A dlaczego nie chcesz biegac w takich butach cały czas ?
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bieganie w butach minimalistycznych bywa uzależniające.
Zwykle ludzie zaczynają poszukiwać coraz mniejszych i mniejszych i biegać w nich więcej i więcej. A potem nie mogą patrzeć na standardowe treningowe modele, bo uważają je za przyciężkie gipsy.
napieraj.pl
Awatar użytkownika
Eatherus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kshysiek pisze:Bieganie w butach minimalistycznych bywa uzależniające.
Zwykle ludzie zaczynają poszukiwać coraz mniejszych i mniejszych i biegać w nich więcej i więcej. A potem nie mogą patrzeć na standardowe treningowe modele, bo uważają je za przyciężkie gipsy.
Otototototototo... ;-)
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosze, przecież to grozi śmiercią. Samo bieganie uzależnia, a do tego jeszcze buty uzależniają. Leczą coś takiego?
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

niedawno wynaleziono antidotum na te dwa niepokojące objawy:
bieganie boso.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Eatherus pisze:
Otototototototo... ;-)

wlasnie tak jest
niestety ;)
artur

Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Eatherus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

artur_totalfit pisze:
Eatherus pisze:
Otototototototo... ;-)

wlasnie tak jest
niestety ;)

<klik> Lubie to !
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MT110 pojawiły się w sklepach w stanach, cena 85 dolarów czyli 15 baksów taniej od minimusów, co oznacza, że w Polsce powinny być (jeżeli w ogóle) po ok. 350 złotych.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niedawno widziałem promocję na MT10Gy za 280, a dziś patrzę, 399 w prawie wszystkich sklepach. Jak dla mnie, straszna drożyzna, a przyznam, że te buty był łyknął na crossy..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:MT110 pojawiły się w sklepach w stanach, cena 85 dolarów czyli 15 baksów taniej od minimusów, co oznacza, że w Polsce powinny być (jeżeli w ogóle) po ok. 350 złotych.
Można je kupić za 63$ (10% rabatu ze strony Runbloggera).
A tutaj rozmowy ze współtwórcami tych butów (Anthony Krupicka to znany w USA ultramaratończyk): MT110
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:MT110 pojawiły się w sklepach w stanach, cena 85 dolarów czyli 15 baksów taniej od minimusów, co oznacza, że w Polsce powinny być (jeżeli w ogóle) po ok. 350 złotych.
poki co nie ma ich w planach na polske ale pracuje nad tym bo but fajny
ale jakby ich nie bylo to jescze powinno troche byc mt100 za 199 i w okolicach czerwca dostawa roznych innych z rodziny minimuso-inspirowanych czyli 1010, 3010 i model ktorego numeru nie ma jeszcze ale gdzies pomiedzy mt110 a mt10 bym go uplasowal
artur

Sport GURU

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

artur_totalfit pisze:
poki co nie ma ich w planach na polske ale pracuje nad tym bo but fajny
ale jakby ich nie bylo to jescze powinno troche byc mt100 za 199 i w okolicach czerwca dostawa roznych innych z rodziny minimuso-inspirowanych czyli 1010, 3010 i model ktorego numeru nie ma jeszcze ale gdzies pomiedzy mt110 a mt10 bym go uplasowal

Chyba jednak cos sie pojawia
http://youtu.be/1J8DMZro1hU

jest tez wersja MT 00
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1