Adam Klein - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mi najbardziej pasuje 610.
Ale Raul - Ty już masz tyle różnorakich doświadczeń, że wg mnie sam powinieneś czuć co jest dla Ciebie najlepsze, żeby bezpiecznie wprowadzić na obroty.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Mi najbardziej pasuje 610.
Ale Raul - Ty już masz tyle różnorakich doświadczeń, że wg mnie sam powinieneś czuć co jest dla Ciebie najlepsze, żeby bezpiecznie wprowadzić na obroty.
co do zegarka to tak właśnie myślałem..
co do doświadczeń.. mam ich wiele.. wiedzy za grosz :D ale byłem pewien że tak napiszesz :P

dobra.. jutro wracamy do biegania..
a Ty nie przestawiaj pisać!! :D
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam widziałem, że biegasz w kurtce Nike Vapor. Jak ona się sprawuje, mógłbyś napisać coś na jej temat?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nike Vapour? Naprawdę biegam w takiej kurtce? :) Nie wiedziałem. Ale jeśli tako to przyznaję, że ją lubię, na szczęście trochę schudłem bo ona jest przylegająca do ciała, wiatr nie podwiewa. Lubię to że ma dobrze opinający kaptur, przylegający wokół szyi.
A tak generalnie, nie to, żeby nie zwracał uwagi na to w czym biegam, jest wprost przeciwnie ale w przypadku ubrań na nazwy nie zwracam uwagi. Jeśli coś mi pasuje to po protu biorę.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Tylko spokojnie, nie ma takiego sportowca któremu by się udało wykonać 100% planów :). Grunt to nie odpuszczać.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Tak zachwalasz Free że aż sobie je kurde kupie!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Tylko spokojnie, nie ma takiego sportowca któremu by się udało wykonać 100% planów :). Grunt to nie odpuszczać.
Ale ja realizuję pewnie ze 20% :)

Raul, ja je zachwalam ale ja się ich nauczyłem, na początku wcale mnie tak nie zachwycały.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:Tak zachwalasz Free że aż sobie je kurde kupie!
też mam, fajne kapciuchy, ale jak dla mnie raczej jako startowki niz buty do codziennego biegania. juz kilka razy slyszalam, ze jesli masz jakikolwiek problem z budowa stopy, kregoslupem, potrzebujesz stabilizacji/amortyzacji - to nie powinienes biegac w tych butach. sa mile, wygodne, lekkie, w stosunku do innych butow delikatnie pomagaja przestawic stope na srodstopie (mnie wlasciwie po kazdym dluzszym dystansie w nich bola stopy :bum: ), ale mimo to jestem dosc sceptycznie nastawiona do tych wszystkich 'butow minimalistycznych'. jestem zdania, ze jesli z jakichs powodow potrzeba Ci biegac w butach (bo kregoslup, bo stabilizacja, bo amortyzacja, bo cos tam) - mozesz wybrac buty, ktore Ci to ulatwia. a jesli Ci tego nie potrzeba - to po co wydawac kase na obuwie? bieganie boso jest przeciez takie minimalistyczne... :hejhej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:jesli masz jakikolwiek problem z budowa stopy, kregoslupem, potrzebujesz stabilizacji/amortyzacji - to nie powinienes biegac w tych butach. mnie wlasciwie po kazdym dluzszym dystansie w nich bola stopy a jesli Ci tego nie potrzeba - to po co wydawac kase na obuwie? bieganie boso jest przeciez takie minimalistyczne... :hejhej:
Ale Nike Free Run wcale nie są takie minimalistyczne. Mnie bolą stopy kiedy biegam w naprawdę minimalistycznych butach.
To są dla mnie teraz bardzo wygodne buty, biegam w nich bo w tym momencie są dla mnie najwygodniejsze. Czasem kiedy próbuję przebiec się testowo w butach o wyższym profilu jest mi trudno.
To efekt eksperymentowania i przestawienia, choć wcale się to nie przekłada u mnie na wyniki :)
Biegając kiedyś w butach maksymalistycznych biegałem znacznie szybciej.

Rozmawiałem dzisiaj z Kubą Wiśniewskim, czyli biegaczem znacznie ode mnie szybszym. I on biega na treningach najwięcej w Pegasusach, podczas kiedy dla mnie Pegasus byłby teraz zbyt ograniczający ruch stawu skokowego.

Bieganie w butach minimalistycznych wydaje mi się poprostu przyjemne, choć pewnie niektórzy myślą, że jeśli ktoś robi to bez związku z wynikami jest to snobistyczne - ale co robić. Obiecuję, że jeszcze się poprawię. :)
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Ale Nike Free Run wcale nie są takie minimalistyczne.
to prawda, ale chyba mozna je juz zaliczyc do tego typu butow. sa lekkie, 'szybkie', nie maja amortyzacji - no i ta podeszwa.. ;)
Bieganie w butach minimalistycznych wydaje mi się poprostu przyjemne, choć pewnie niektórzy myślą, że jeśli ktoś robi to bez związku z wynikami jest to snobistyczne - ale co robić. Obiecuję, że jeszcze się poprawię. :)
ee tam, bez przesady. tak samo snobistyczne jak zaczynanie biegania bez celu w postaci zrzucania wagi :bum: ;)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze: ale chyba mozna je [Nike Free Run] juz zaliczyc do tego typu butow. sa lekkie, 'szybkie', nie maja amortyzacji - no i ta podeszwa.. ;)
Asia, ale w takim razie to jak w takim razie ocenisz np. swoje kolce? :bum: :oczko:
Adam Klein pisze:Bieganie w butach minimalistycznych wydaje mi się poprostu przyjemne, choć pewnie niektórzy myślą, że jeśli ktoś robi to bez związku z wynikami jest to snobistyczne - ale co robić.
Adam, bardzo trafne zdanie. Ja też zamierzam się dalej snobować z wygodnictwa. :oczko:
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

strasb, prosze nie uzywaj tego zakazanego slowa :bum:
a tak serio - no dobra, maja amortyzacje, bo sa butami ;) ale w porownaniu do 'zwyklego' obuwia treningowego to tej amortyzacji jest niewiele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Asia, zobacz, że przecież ten but ma naprawdę grubaśną piankę, mnóstwo amortyzacji:

http://www.bieganie.pl/img/2011_Articles/free_wewn.jpg
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam, masz racje.
Nie wiedzialam o ktory model Ci chodzi. Ja mam model 3.0 - a on juz takiej wielkiej podeszwy nie ma ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam okazję biegać w takich butach jakie pokazał Adam - choć od niedawna - rzeczywiście trudno inaczej o nich mówić, niż kapciuszki. Poszłam do magazynu z myślą o Pegasusach, ale 1/ nie było mojego rozmiaru 2/ włożyłam free... i koniec;-)
Odpowiadają mi na asfalt, prowokują do łapania śródstopiem.

Odnośnie amortyzacji... ja mam wrażenie, że one są bardzo miękkie... Raz udało mi się źle skoczyć z krawężnika i dzięki temu zaliczyłam test pianki pod krawędzią pięty - rzekłabym, że pod nogą miałam elastyczną poduszkę.

Przy okazji... że tak zapytam... czym jest szybki but? Jakie cechy ma aby takim mianem został nazwany?
ODPOWIEDZ