Polecem go wszystkim chcącym przebiec maraton w dobrej formie bez przesadnego angażowania czasu na treningi.
a co to znaczy "przesadny czas zaangażowania" ? Bo dla mnie żaden czas spędzony na treningu nie jest przesadny... wręcz żałuję że mam za mało czasu na trenowanie, obowiązki nie pozwalają, a chętnie bym trenował więcej...Andy_1007 pisze:Witam. Wczoraj, zgodnie z tym planem treninigowym przebiegłem swój pierwszy maraton z czasem ok. 4:50![]()
Polecem go wszystkim chcącym przebiec maraton w dobrej formie bez przesadnego angażowania czasu na treningi.
Więc u Ciebie Herflick widać właśnie dużą dysproporcję pomiędzy tym na co Cię stać na krótkim i na długim treningu.Herflick pisze: Wg kalkulatora (55minut na 10km) moje tempo to 6:02.
Przyznam się że w obecnej chwili nie wyobrażam sobie żeby udało mi się utrzymać jak na mnie tak wysokie tempo przez cały maraton.
Czy celem tego planu jest poprzez czwartkowy mocniejszy akcent poprawić szybkość? Czy treningi niedzielne biegać na niskiej intensywności .. dla mnie około 6:50 - 7:00?
A może ten plan jest dla mnie zbyt mocny i powinienem skupić się puki co na planie dla początkujących? Dwa miesiące temu półmaraton 2:24:00
Metody - tutaj masz kalkulator który powinien Ci pomóc rozwiązać te rozterki:METODY pisze:Cześć,
Dołączam się do wątku.
"50 min + 6 x 20 s - 50 minut spokojnego biegu zakończonego serią sześciu 20 sekundowych przebieżek". Spokojny bieg to jaki? O ile wolniejszy powinien być od Tempa Maratońskiego? Jeżeli moim TM jest 5:15 to spokojny bieg powinien być np. 6:00??