Komentarz do artykułu Ciężka praca to za mało, talent to jeszcze mniej - czyli jak zostać mistrzem.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze: w bieganiu talent jest najmniej fajną składową.
ale kluczową - bez talentu może mieć plany, treningi, badania obozy a tak koleś leniwy, obijający sie na treningach ale utalentowany bedzie "krok" przed Tobą
PKO
2012Years
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:36

Nieprzeczytany post

Co wy piszecie jak wcześniej mówiono talent to tylko cecha pomagająca biegać na danym dystansie. Prawda jest taka że talentów mamy sporo siedzących przed kompem jedzących chipsy popijając coca cole. Tak naprawdę nie znają się na rzeczy piszą głupoty bo im się nie chce. Myślą w sposób nielogiczny nie mam talentu nie biegam. Talent odkrywa się z czasem pracy !!!

Dziwnę że Malinowski ''Nie lubiał biegać'' i dużo sportowców swoją siłą walki i mobilizacją do celu tacy ludzie posiadają nie tyle talent ale zdolność do biegania z talentami. Czyli Malinowski dawał po dupie Czarnym :P

Prawda jest taka że ludzie się ograniczają dla wyniku tylko bieganie. A ta piramida pokazuje na wynik składa się wiele elementów. Wymienię niektóre z nich jest wiele możliwości i kombinowania !!! :
1 Biegać dużo, efektywne kilometry bo same wybiegania wiosny nie czynią !!!
2 oprócz biegu np Basen, gra w gry zespołowe (specyficzna wytrzymałość) po 20 minutach gry w kosza na maxa i bieganie za piłką czujesz się jak po maratonie.
3 Ćwiczenia na koordynację
4 ćwiczenia siłowe
5 ćwiczenie techniki
6 dobra dieta
7 dobry wachlarz trenerów(od masażu, od techniki. od treningu itp.
8 duży staż
9 uczenie się na błędach
10 poznanie charakteru swojego dystansu np na 800m zawsze powinno się 1 koło szybciej ;D
11 Możliwość ścigania się z najlepszymi
12 Dobre zaplecze treningowe
13 najważniejsze dużo chęci i samozaparcia !!!!

Jest wiele czynników może pominąłem coś ale nie warto sobie wmawiać nie mam talentu. Tylko szukać możliwych rozwiązań do dojścia do wyniku !!!
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chcesz być Boltem nie zniechęcaj się tylko zrób taką prace jak on :

Siłownia:
http://www.youtube.com/watch?v=KOC7O9JO ... 62307CEB8F

Basen:

http://www.youtube.com/watch?v=gX2YjmMN ... re=related

Nie piszcie mi tu że trzeba mieć talent tylko zapierniczajcie jak ON !!!
Awatar użytkownika
Pawel271
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:16:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja uważam że podstawowa rzecz to to co się dzieje w naszej głowie czyli determinacja i chęć walki parcia do przodu. Zawsze możemy coś zrobić lepiej (przebiec) to kwestia determinacji :hej:
Pozdrawiam Paweł http://www.ringotresura.pl
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pawel271 pisze:Ja uważam że podstawowa rzecz to to co się dzieje w naszej głowie czyli determinacja i chęć walki parcia do przodu. Zawsze możemy coś zrobić lepiej (przebiec) to kwestia determinacji :hej:
Oczywiście i nie wcisną mi kitu !!! oglądałem że kolesia przygniótł 200 kg kamień zwykły człowiek a leżąć w skrajnym przypadku gdy z kamieniem zsuwał się nad szczelinę kilkaset metrów udało mu się wypchnąć 200 kg kamienia chyba nawet 1 ręką kosztem jej złamania ale udało się !!!

W ogóle Coe od urodzenia był pracowity i jak wymiatał ???
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pawel271 pisze:Ja uważam że podstawowa rzecz to to co się dzieje w naszej głowie czyli determinacja i chęć walki parcia do przodu. Zawsze możemy coś zrobić lepiej (przebiec) to kwestia determinacji :hej:
zgadzam sie
znam kolesia ktory ma naprawde duze mozliwosci a wyniki baaardzo slabe.
dlugo zastanawialam sie w czym problem - pewna rozmowa dala mi odp
facet nie wierzy w siebie. ubzdural sobie ze jest wolny, ze sa bariery ktorych pokonanie przyjdzie mu z wiekszym trudem jak w przypadku pozostalych :ojnie:
co gorsza tkwi w tym przekonaniu chyba juz wiele lat i na pytanie o cele w bieganiu, tak jak w artykule odp ze dla zdrowia
szkoda bo moze bylo by co z tego ulepic ...
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:
zgadzam sie
znam kolesia ktory ma naprawde duze mozliwosci a wyniki baaardzo slabe.
dlugo zastanawialam sie w czym problem - pewna rozmowa dala mi odp
facet nie wierzy w siebie. ubzdural sobie ze jest wolny, ze sa bariery ktorych pokonanie przyjdzie mu z wiekszym trudem jak w przypadku pozostalych :ojnie:
co gorsza tkwi w tym przekonaniu chyba juz wiele lat i na pytanie o cele w bieganiu, tak jak w artykule odp ze dla zdrowia
szkoda bo moze bylo by co z tego ulepic ...
Tak to już jest łabi giną silni wygrywają !!!
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

"Po co ciezko trenowac... ja i tak nie mam talentu".... Takie podejscie do sportu to jest bzdura!!! Ale zeby to zrozumiec potrzeba tez troche talentu.

Pozd.
Rolli
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeszcze gorsze: "musze ciezej trenowac od innych zeby osiagnac to co im przychodzi z taka latwoscia" a gdy przyjdzie co do czego "qrcze co ja tutaj robie, nie dam rady" :ojnie:

no coz miejmy nadzieje ze nas gdy chwila bedzie tego wymagac glowa nie zawiedzie i jesli nogi i cialo odmawiac beda posluszenstwa dobiegniemy na silnej woli :lalala:
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale lepiej by babą czy jednak dawać susy i możliwymi sposobami dążyć do celu ??? Nie mam talentu pierdziele nie biegam...(baby...) Głowa do góry i zapierniczać i koniec. Zobaczcie wyżej Bolta co wam pokazałem wy tak trenujecie by wmawiać że z was nic nie będzie ???
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

parodia... Biegajcie w wodzie z obciążnikami z byle czym ALE MOCNO TRENUJCIE A NIE MA BATA BY NIE PRZEŻYĆ SUPER PRZYGODY I DOBRYCH WYNIKÓW
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:facet nie wierzy w siebie. ubzdural sobie ze jest wolny, ze sa bariery ktorych pokonanie przyjdzie mu z wiekszym trudem jak w przypadku
czyli nie ma pewnej składowej talentu.
talentu mentalnego.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może do tych wszystkich wyliczeń Skarżyńskiego na zasadzie: "nie masz przeszłości sportowej, w debiucie na dychę biegniesz 42 minuty, możesz dojść do 33, trzeba dopisać: "pod warunkiem, że cały czas będziesz robił standardowy, gówniany trening"?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie piszcie gówna każdy ma szanse na super wyniki !!!
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:może do tych wszystkich wyliczeń Skarżyńskiego na zasadzie: "nie masz przeszłości sportowej, w debiucie na dychę biegniesz 42 minuty, możesz dojść do 33, trzeba dopisać: "pod warunkiem, że cały czas będziesz robił standardowy, gówniany trening"?
Synek nie wkurzaj :D mój debiut w 5 klasie podstawówki na 600 to 2;25 a teraz mam 1;27 i będzie lepiej !!!

na 1 km w 4 klasie 4;40 teraz 2;42 ;d
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ