Bardzo duzo ludzi umie dobrze pisac, ale ma problemy z czytaniem...Ciawaraz pisze:Roli ni pisałem o sobie tylko o statystycznych amatorze ja trenuje nie o wiecej niż 10. Chciał bym wiecej ale obowiązki nie pozwalają praca itp gdybym tylko zajmował sie bieganie sytuacja wyglądała by inaczej , chodzi o to ze autor artykułu pisze ze jeśli brać na poważnie słowa ze 10000 h na trenigu czyni znawca tematu to po 4 latach ..... Więc skorygowal ze jeśli ktoś trenuje 10 h to zajmi to 20 lat prawie a jeśli ktoś trenuje 20 h ( choć nie wiem czy któryś zawodowiec tyle biega ) to zajmie to 10 lat a nie wspomniane w artykule 4 , ktoś dobrze kiedyś napisał ze na poważnie bieganiem i trenowaniem kogoś można sie zając jak ma 5 sezonów biegowych za sobą i to jest prawda najpierw musimy poznać siebie
W tym artykule nie pisze nic o tym ze praca, dom, zona, dzieci... Tam pisze, ze jak ktos ciezko i optymalnie trenuje, moglby wtedy bardzo duzo osiagnac i tylko wartosc 5% jest hamulcem z braku talentu.
Sprobowales juz 14-16x w tygodniu 240-260km przez 2-3-4 lata trenowac? Brac odpowiednie odzywki, masaze, saune i nowoczesne srodki regenerujace?
To nie jest pytanie czy my na to mamy czas, ochote, finanse... Pytanie jest: ile bym mogl w optymalnych warunkach osiagnac. Ja mysle ze duzo wiecej jak teraz.
Pozd.
Rolli