a6w czy abs w 8minut?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

grzbiety - czyli kładziesz się na powiedzmy materacu na brzuchu, nogi najlepiej o coś oparte, ręce na głowie i podnosisz tułów do góry. My na treningach nazywamy to grzbietami nie wiem jak indziej...
Obrazek
PKO
Tomacho77
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Co do brzuchów, to robiłem kiedyś w szkole na czas i zrobiłem 35 brzuchów w 30 sekund ale nie wiem jak długo bymtakie tempo utrzymał :lalala: obawiam się że po 40 sekundach bym padł :hej:
Obrazek
2012Years
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:36

Nieprzeczytany post

pewnie mocno nie poprawne brzuszki więc chwal się taki szajstwem...
Tomacho77
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Co może być źle zrobione w brzuszkach? Jeżeli je robię do końca i zaczynam go od ziemi z rękami na głowie
Obrazek
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tomacho77 pisze:Co może być źle zrobione w brzuszkach? Jeżeli je robię do końca i zaczynam go od ziemi z rękami na głowie
co moze byc zle? np to ze robisz je bez sensownie do konca
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

;D
Tomacho77
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

PiotrSw pisze:
Tomacho77 pisze:Co może być źle zrobione w brzuszkach? Jeżeli je robię do końca i zaczynam go od ziemi z rękami na głowie
co moze byc zle? np to ze robisz je bez sensownie do konca

To był test na ilość zrobionych brzuszków na 30sekund, więc jakie miałem robić jak nie pełne? Gdy ćwiczę na co dzień korzystam albo z 8 minut albo robię ćwierć brzuchy. Więc nie wiem skąd ta uwaga, że jeżeli w teście robiłem do końca to uznajesz to za coś bezsensownego.
Obrazek
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wybacz, nie doczytałem, że piszesz to w odniesieniu do testu. Mój bład
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Mialem kiedys w szkole taki sam test, i tez zrobilem trzydziesci kilka na 30 sekund ;) ale fakt, trzeba bylo robic pelne brzuszki ;)
Obrazek
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie zdecydowanie ABS II, a dlaczego ??
Badania,które prowadzono nad tym systemem ponad 4 lata są zdecydowanie bardziej wiarygodne niż system Joe Weidera.
ABS wykorzystuję podczas ćwiczeń sam brzuch, maksymalizuję pracę tego mięśnia, bez włączania w ćwiczenia innych mięśni typu lêdzŸwiowego i lêdŸzwiowo-biodrowego co za tym idzie nie ryję tak kręgosłupa i pleców. Możesz przeczytać to samo w książce o ABS-ie. Drugą kwestia jest odpoczynek (regeneracja) mięśni, w przypadku A6W o czymś takim nie ma mowy,masakrujesz brzuch codziennie, a mięcho nie ma czasu na regenerację, jeżeli chodzi o ABS-y masz odpowiednią intensywność i czas na regenerację.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Darekbe022- z drugiej strony masz powiedziane przecież że brzuch to JEDYNA grupa mięśni którą możesz katować CODZIENNIE!
więc.. zaraz oblukam abs II
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul, na chłopski rozum, powiedz mi czym się różnią np mięśnie klatki piersiowej, pleców, mięśnie naramienne, dwugłowy i trójgłowy ramienia ( czyt. biceps i triceps) od brzucha ? bo dla mnie są to po prostu mieśnie, które składają się z tego samego.
Mięśnie zbudowane są z tkanki mięśniowej. Połączone z elementami szkieletu, w wyniku skurczów mięśniowych kurczą się i rozkurczają, powodując ruchy poszczególnych elementów szkieletu względem siebie. Energią, z której mięsień korzysta jest zmagazynowany w nim glikogen lub glukoza dostarczona przez krew. Działanie mięśni uzależnione jest od oporu stawianego przez szkielet (hydrostatyczny lub twardy).
Wyobrażasz sobie taką sytuację że zawodowi kulturyści tacy jak np. Coleman, Cutler , Lesukov i inni robiąc, trenując brzuch np w 4-5 seriach 2x w tygodniu i wykonujac po 20-30 powtórzeń robią to samo np z bicepsem i plecami itp ?? ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ponieważ raz doszło by w bardzo szybkim tempie do przetrenowania, spalania mięśni i groznych zerwań (czyt. kontuzji) przede wszystkim jak zapewne wiesz, mięsnie rosną podczas regeneracji (odpoczynku) a nie treningu, trening jest tylko impulsem do tego, aby mięśnie rosły. A katowanie brzucha co dzień kilkoma seriami w zakresie powtórzeń 10-100 do czego prowadzi ??

Każdy średnio-kumaty w tym sporcie powie ci to samo co i ja.
Awatar użytkownika
pine
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to, że mięśnie brzucha można katować codziennie to głupota.
Tak jak Darekbe napisał, mięśnie brzucha jak każde inne potrzebują czas na regenerację. Z tego co wiem to zawodowi kulturyści brzuch ćwiczą na ogół tylko pare tygodni przed zawodami. Brzuch wystarczająco mocno ćwiczą podczas robienia martwych ciągów i przysiadów.

żadnym z tych planów nie ćwiczyłem, wole 2-3 razy w tygodniu skatować brzuch spięciami i unoszeniami z obciążeniem. A, żeby mieć kaloryfer to trzeba się pozbyć tłuszczu z brzucha i żaden super plan na sześciopak nie pomoże.
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

raul7 codziennie chyba cie mama nie kocha ahhahaha :D
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

katować to była taka jakby przenośnia..
a co do że codziennie to gdzie nie poczytasz to tak piszą..

2012Years- Ty sie tam o moją Mame nie bój... ok? (i nie widzisz dużej litery na początku nicka?)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ