Robbur - komentarze
Moderator: infernal
- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
- Życiówka w maratonie: brak
widzę, że tu sporo o wyliczaniu tempa, to podam Wam link do świetnego kalkulatora w excelu głównie dotyczącego Danielsa
trochę rozbudowany kombajn, ale może się komuś przyda
pozdrawiam
http://www.electricblues.com/html/runpro.html
pozdrawiam
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Przebranie :D
czas? truchcikiem..
może godzina? chyba tak..
lekko, przyjemnie.. z kumplem biegne co kolana sobie pozałatwiał po operacji jest i do biegania wraca..
a Ty? walisz na czas?
czas? truchcikiem..
może godzina? chyba tak..
lekko, przyjemnie.. z kumplem biegne co kolana sobie pozałatwiał po operacji jest i do biegania wraca..
a Ty? walisz na czas?
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Si, si Napieeeram
A tak serio to założyłam, że skoro strój jakowyś (za co się przebierasz??) to chciałabym w 50-60. Czyli tempo zwykłego biegania.
janior, dziękuję
(optymistycznie zakładam, że kiedyś dorosnę do używania)
A tak serio to założyłam, że skoro strój jakowyś (za co się przebierasz??) to chciałabym w 50-60. Czyli tempo zwykłego biegania.
janior, dziękuję
(optymistycznie zakładam, że kiedyś dorosnę do używania)
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
w tym największy problem :D
jeszcze nie wiem :D
a co do tempa.. umówimy sie na 5:30/km i polecimy całą ekipą..
bo Typ i Jz też walą z nami..
Typ przebranie ma gotowe..
Jz ma łatwiej bo zarzuci krzyż na bar i gotowe..
ja jeszcze nie wiem, mam plan zapasowy w postaci meksykańca ale to mi sie nie podoba..
musze mieć coś bardziej BUM!! wiesz o co biega :D
a Ty? już gotowy? albo wiesz chociaż co byś chciała?
a co do kalkulatora to ja używam tego: najprostszy na świecie.. http://www.kb-rebus.pl/kalkulatory/kalk ... tempa.html
jeszcze nie wiem :D
a co do tempa.. umówimy sie na 5:30/km i polecimy całą ekipą..
bo Typ i Jz też walą z nami..
Typ przebranie ma gotowe..
Jz ma łatwiej bo zarzuci krzyż na bar i gotowe..
ja jeszcze nie wiem, mam plan zapasowy w postaci meksykańca ale to mi sie nie podoba..
musze mieć coś bardziej BUM!! wiesz o co biega :D
a Ty? już gotowy? albo wiesz chociaż co byś chciała?
a co do kalkulatora to ja używam tego: najprostszy na świecie.. http://www.kb-rebus.pl/kalkulatory/kalk ... tempa.html
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Były propozycje i tajne głosowanie.
Ślimak, krowa... ale chyba zostanie Księżna. Choć krowa z różowymi dyndającymi się wymionami brzmi kusząco )
Ślimak, krowa... ale chyba zostanie Księżna. Choć krowa z różowymi dyndającymi się wymionami brzmi kusząco )
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
Krowa była w tamtym roku albo 2 lata temu :D śmiechowo to wyglądało..
a co do księżnej.. no to taka !@#$% wielka suknia może utrudniać truchtanie :D
a co do księżnej.. no to taka !@#$% wielka suknia może utrudniać truchtanie :D
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Kombajn faktycznie, na pierwszy rzut oka się wystraszyłem. Potem zacząłem analizować i jakoś udało się trochę rozeznać. Ba - kilka ciekawostek z tego wynika. Z tym, że w wersji open office (nie mam msoffice) nie wszystko działa. Udało mi się poprawić kilka funkcji, związanych z wiekiem. Innych błędów na razie nie chce mi się korygować.janior pisze:widzę, że tu sporo o wyliczaniu tempa, to podam Wam link do świetnego kalkulatora w excelu głównie dotyczącego Danielsa
pozdrawiam
Najciekawsze są porównania osiąganych czasów na obecnym poziomie wytrenowania w zależności od temperatury otoczenia w trakcie biegu, wieku i płci lub wagi.
Ot takie - co by było gdybym mój bieg biegł jako 18stoletnia dziewczyna
No i z pozytywnych informacji - wystarczy, że schudnę 10 kg i 40 min/10k się złamie samo . A za 20 kg to zejdę , hie, hie, hie, do 35min/10k. Dalej arkusz nie liczy, a jestem ciekaw ile muszę schudnąć, żeby pobić rekord świata
Negatywne informacje - kurcze co roku będę miał gorzej. Niby nic odkrywczego, ale przykre dosyć. Gdybym był 10 lat młodszy to przy obecnym wytrenowaniu byłbym o 2 min/10k szybszy. Aż strach pomyśleć jaka ze mnie by była gazela, gdybym był o 10 lat młodszy i 10 kg lżejszy. No ale to se ne wrati
Jak ktoś się chce pobawić tymi tabelami związanymi z wiekiem w open office - to należy zmienić formułę w komórce: E5 na:
Kod: Zaznacz cały
=JEŻELI(I(LATA($E$2;TERAZ();1)>=0;LATA($E$2;TERAZ();1)<110);LATA($E$2;TERAZ();1);"Birthdate?")
Kod: Zaznacz cały
=JEŻELI(I(LATA($E$2;TERAZ();1)>=5;LATA($E$2;TERAZ();1)<=100);"Yes";"No")
-
- Zaprawiony W Bojach
dziekuje juz sobie je przepisalamrobbur pisze:Lady - rzuć okiem tutaj i wpisz sobie wynik np na dychę:
http://runrace.pl/modules.php?name=wyznacz_tempa
W tabeli otrzymasz tempa Progowe, Interwałowe i Rytmów (nieszczęśliwe tłumaczenie Repetition) zarówno na km jak i przeliczone na czas potrzebny na pokonanie 400m (a nawet i 200, 800 i 1200 w zależności od tego czy Twoje Vdot (mi wychodzi 46 ) uwzględnia takie długości). Tempo maratońskie i spokojne jest tylko na km, ale to chyba najmniejszy problem.
ps. a prosty kalkulator do przeliczenia tempa na konkretne dystanse to sobie na własne potrzeby napisałem. Prosty programik, bo pisałem go jakąś godzinkę do dwóch, ale jak chcesz to mogę podesłać. Albo dam później linka do pliku, może ktoś będzie chciał skorzystać.
jesli masz ochote sie pochwalic swoja praca to chetnie go zobacze
a wiesz moze czy znajde gdzies w necie jakis plan danielsowski np pod maraton?
ze tez sie komus chcialojanior pisze:widzę, że tu sporo o wyliczaniu tempa, to podam Wam link do świetnego kalkulatora w excelu głównie dotyczącego Danielsa
pozdrawiam
ja sobie zaznaczylam jedynie ze chcialabym byc porownana z mezczyzna przy zachowaniu takich samych parametrow i wyszlo mi ze wynik na 10km wynosilby u mnie 0:39:11 a z maratonu 3:00:14robbur pisze: Kombajn faktycznie, na pierwszy rzut oka się wystraszyłem. Potem zacząłem analizować i jakoś udało się trochę rozeznać. Ba - kilka ciekawostek z tego wynika. Z tym, że w wersji open office (nie mam msoffice) nie wszystko działa. Udało mi się poprawić kilka funkcji, związanych z wiekiem. Innych błędów na razie nie chce mi się korygować.
Najciekawsze są porównania osiąganych czasów na obecnym poziomie wytrenowania w zależności od temperatury otoczenia w trakcie biegu, wieku i płci lub wagi.
Ot takie - co by było gdybym mój bieg biegł jako 18stoletnia dziewczyna
No i z pozytywnych informacji - wystarczy, że schudnę 10 kg i 40 min/10k się złamie samo . A za 20 kg to zejdę , hie, hie, hie, do 35min/10k. Dalej arkusz nie liczy, a jestem ciekaw ile muszę schudnąć, żeby pobić rekord świata
Negatywne informacje - kurcze co roku będę miał gorzej. Niby nic odkrywczego, ale przykre dosyć. Gdybym był 10 lat młodszy to przy obecnym wytrenowaniu byłbym o 2 min/10k szybszy. Aż strach pomyśleć jaka ze mnie by była gazela, gdybym był o 10 lat młodszy i 10 kg lżejszy. No ale to se ne wrati
gdzie tu sprawiedliwosc
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
Planów w necie raczej nie widziałem. Warto jednak nabyć książke, bo ważne są komentarze Danielsa. On nie podaje jakichś super sztywnych planów. Raczej podaje narzędzia, dzięki którym samemu można sobie zaplanować wszystko, trzymając się pewnych zasad. Ale raczej jest elastyczny i to mi się podoba.LadyE pisze:a wiesz moze czy znajde gdzies w necie jakis plan danielsowski np pod maraton?
To przynajmniej wiesz, że jesteś stosunkowo lepiej wytrenowana od chłopa, który wpada na metę równo z tobą.LadyE pisze:ja sobie zaznaczylam jedynie ze chcialabym byc porownana z mezczyzna przy zachowaniu takich samych parametrow i wyszlo mi ze wynik na 10km wynosilby u mnie 0:39:11 a z maratonu 3:00:14
gdzie tu sprawiedliwosc
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam pojęcia, bo nie wiem jak będę biegał w przyszłym roku. Na pewno zaliczę pod koniec maja Kwidzyn, ale to chyba za wcześnie. Planuję jakąś wczesną dychę rozpoznawczą - pasowałaby maniacka w Poznaniu bo tam mam rodzinę, ale ciężko będzie bo istnieje szansa, że w tym czasie powiększy mi się stan ilościowy dzieci.Raul7 pisze:gdzie bieg na życiówke będzie sie odbywał?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
No i co, takie wyniki by cię satysfakcjonowałyLadyE pisze: ja sobie zaznaczylam jedynie ze chcialabym byc porownana z mezczyzna przy zachowaniu takich samych parametrow i wyszlo mi ze wynik na 10km wynosilby u mnie 0:39:11 a z maratonu 3:00:14
gdzie tu sprawiedliwosc
No na prawdę...
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
nooo to moze w koncu zdecyduje sie na jakas porzadna literature dot bieganiarobbur pisze: Planów w necie raczej nie widziałem. Warto jednak nabyć książke, bo ważne są komentarze Danielsa. On nie podaje jakichś super sztywnych planów. Raczej podaje narzędzia, dzięki którym samemu można sobie zaplanować wszystko, trzymając się pewnych zasad. Ale raczej jest elastyczny i to mi się podoba.
dzieki Robbur!!!
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
coś zauważyłem że ostatnio 'wysyp' dzieci wśród biegaczy :P
a co do manieckiej u nas też temat wałkowany..
500km w pociągu, nie nastraja mnie optymizmem ale za to szybka a nawet bardzo szybka dyszka w poznaniu czyli u Ruska i Maurice..
to korci :D
a co do manieckiej u nas też temat wałkowany..
500km w pociągu, nie nastraja mnie optymizmem ale za to szybka a nawet bardzo szybka dyszka w poznaniu czyli u Ruska i Maurice..
to korci :D