![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
na poczatek mam dwa pytania
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
pozdrawiam!
Moderator: infernal
tak wlasnie przypuszczalam - ze 'roz' jest krotsze niz 'wy', a 'pobudzenie' to pewnie jakies przebiezki czy podbiegikapan pisze:Dzięki Asia,
Wybieganie od rozbiegania różni się czasem trwania i celem stosowania. Innymi słowy rozbieganie to max 60' (przy mojej obecnej formie a raczej jej braku 40') spokojnego biegania stosowane zamiast dnia wolnego w celu regeneracji, wybieganie lub też LSD (oczywiście skrót od long slow distance) to długi spokojny bieg >90' mający na celu budowanie bazy, przystosowanie organizmu do długiego wysiłku itd...
Wtorkowe pobudzenie to nieco mniej intensywny trening niż piątkowy czy sobotni interwał, dziś 10x30''/30''.
biegasz zawsze z pulsometrem? do jakich wartosci masz dobijac podczas przyspieszen (najlepiej, gdybys podala w %hrmax, zeby bylo jakies odniesienieInterwały biegane będą delikatniej niż zwykle- mam bardzo rygorystyczne ograniczenia na tętna.
grrr.... zazdrość....kapan pisze: Idę na trening.
ale.. ale jak to? czy tylko ja widze tu oksymoron?!kapan pisze:wysokie tętno spoczynkowe 48-52
Całkiem się nad tym zastanawiamDOM pisze: Pozdrawiam. Będziecie biegać w Falenicy (Kasia i Asia?)
W czasie najbliższej będę pracować, a później nie wiem.ioannahh pisze:Całkiem się nad tym zastanawiamDOM pisze: Pozdrawiam. Będziecie biegać w Falenicy (Kasia i Asia?)Na pierwsze trzy edycje jeszcze bym sie zalapala. Jesli nie przyjdzie jakis straszny mroz (tfu, tfu!) to moze sie skusze