Parki z oświetleniem we Wrocławiu

nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej

W tym roku tak mi się dobrze biega, że pomyślałem o regularnym treningu jesienią i zimą na wolnym powietrzu. Od lat biegam w parku Grabiszyńskim jednakże po zmroku jest tam oświetlony tylko niewielki fragment. Może wiecie, gdzie we Wrocku po zmroku można pobiegać po terenach zielonych typu Parki itp. Ciekawe jak tam wały Odry są gdzieś latarnie ??

nas
run to the hills
New Balance but biegowy
Martins
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie ma takich miejsc. Był kiedyś po powodzi oświetlony cały wał nad Odrą na Karłowicach, ale ktoś ukradł lampy... i jest tylko oświetlony fragment przy ul. Zawalnej.
nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hmm trudno w to uwierzyć. A gdzie biegasz zimą ?? albo jesienią ? po zmroku ?>?

nas
run to the hills
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Parku Południowym jest podobno oświetlenie (tak mówi kolega, który tam biega). Nie jest to wprawdzie jakiś super rozległy park, ale zawsze lepsze to niż chodniki. W ogóle zastanawiałam się, czy dałoby się napisać jakąś petycję do Urzędu Miasta czy Konserwatora Zieleni, czy kto tam odpowiada za parki, żeby zamontować oświetlenie w Parku Grabiszyńskim (właściwie myślałam o moim parku, ale do Grabiszyńskiego też mam blisko ;) ) - będzie to z korzyścią nie tylko dla biegaczy, ale i dla okolicznych mieszkańców, którzy podejrzewam, że i zimą chętnie wyszliby wieczorem na spacer.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miałem taki sam pomysł, ale czuje, że to inwestycja za dużą kasę ehh. Nie mam nawet pojęcia kto o tym decyduje we Wrocku. Południowy jest niczego sobie, wielkością też jest niezły. Muszę się tam wybrać

nas
run to the hills
k4ri
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem we Wrocławiu od niedawna i nie znam tutejszych miejscówek, ale wały mogę polecić Ci z czystym sercem. Biega tam mnóstwo ludzi. Specjalnego oświetlenia nie ma, ale Wrocław bije takim blaskiem, że wszystko widać ;P niektórzy biegają z nagłownymi latarkami, ale sądzę, że nie bdsz potrzebować. A bieganie zimą pokochasz. Sam spróbowałem dopiero w ubiegłym roku i już nie mogę doczekać się połowy grudnia *.* na początku może jest ciężko, ale wierz mi, że warto - odczujesz znaczny progres w sezonie ;)
nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć k4ri

Ja dlatego właśnie po wałach nie biegam. Zbyt dużo ludzi, a parki to latem chłodniej a zimą nie wieje. Parę sezonów temu zahaczyłem o zimę, ale teraz będę biegał regularnie. Puki co mimo krótkiego dnia udaje mi się potrenować przy świetle dziennym, a na progresie w sezonie zależy mi najbardziej - aaa moc!!!!!

pozdro
nas
run to the hills
Damon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W parkach po zmroku strach biegać , strasznie ciemno. Ja w tej chwili wieczorami biegam wzdłuż mostu milenijnego i gądowianki. Niestety cała trasa to chodniki ale przynajmniej sucho , widno i bezpiecznie.
nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Damon wszystko jasne kwestia bezpieczeństw jest ważna, ale bieganie po milenijnym wśród samochodów i wiatru jest dla mnie nie do zaakceptowania. No i ten bieg po betonie ehhh. Biegając jakieś 60km tygodniowo to wysiadły by mi kolana. Masz niedaleko ładny park, z kawałkiem oświetlonej trasy - tam bym się udał.

pozdro naS
run to the hills
Lus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Park Tołpy na Nowowiejskiej jest oświetlony. Tyle, że maleńki, biega się jak na stadionie.
z pozdrowieniem,
Lucyna
k4ri
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie polecam 23. - wtedy już jest spokojniej :P cieszyłem się na zimę, ale chyba naderwałem więzadło poboczne i bd musiał 'obejść się smakiem' -.- (okaże się niebawem)
nasdak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie polecam 23. - wtedy już jest spokojniej :P

O tej porze to ja już śpię ;). Kontuzja ehh dla mnie zawsze to jest tragedia. powrotu do zdrowia.

nas
run to the hills
k4ri
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki :P USG załatwione na czwartek, więc miejmy nadzieję, że nastąpi on szybko :lalala:
ODPOWIEDZ