Talent ? Sparwdzenie wyników ;)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie. Mam na imię Szymon i mam 15 lat jestem w 3 gimnazjum.

Mam otóż takie pytanie. Przez około okres 5-6 klasy podstawówki zawzięcie ćwiczyłem. W podstawówce moim najlepszym czasem było 3:36 na 1000m. Otóż dzisiaj moja życiówka wynosi 2:40 na 1000m. Czy to jest dobry czas ?. Trener od WF mówi że to talent nie ćwiczyć i mieć taki czas. Chciał bym się tylko zorientować czy w tym wieku taki czas jest dobry ;)

Mam 183 cm wzrostu i ważę około 65 kg ;)

Czekam na wasze opinie.

PS:Jeśli to nie ten dział to proszę o przeniesienie ;)
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o to czy masz talent to odpowiem ci, że OGROMNY, gdybyś jeszcze trenował już codziennie to zobaczyłbyś jakie wyniki możesz uzyskać. Moi koledzy z klubu osiągają wyniki na 1000m około 2:35, są w 3 klasie liceum tak jak ja, biegają jakieś 3-4 lata, a Ty bez treningów jesteś gorszy o jakieś 5 sekund i jesteś młodszy, masz ogromny talent do biegania, nie zmarnuj go ;D
Pozdrawiam ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

2:40 na kilometr to świetny czas jak na amatora niezależnie od wieku.
Nie marnuj talentu, lepiej od razu szukaj trenera wyspecjalizowanego w średnich dystansach.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nom właśnie. Bo znajomy mój trenuje i jest w moim wieku i biega tak jak ja ;p. To znaczy raz od zwycięży raz ja, lecz ja mam lepsze końcówki. A trenerzy też mnie sie pytali co zamierzam robić z takim talentem. A ja nie jestem pwien czy w przyszłości mogę mieć korzyści z tego. Jaką szkołę po gimnazjum obrać ? To jest najgorsze i najgorsze jest to że nie lubię biegać samemu lubię gdy ktoś mnie do tego zachęca lub zmusza nawet. Wtedy wiem że bd trenował, bo wolę mam bardzo słabą pod względem biegania. A psychikę mam bardzo wytrzymałą. Ten czas wykręciłem na zawodach rejonowych (sztafeta). Z pozycji 5 na 2 i brakło 2 metry do zwycięstwa... tyle się mogę pochwalić. ; pp I z wysiłku aż zwymiotowałem nie wiem czy to dobra oznaka ? ;(
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Też wymiotowałem po zawodach, zdarzyło mi się tak dwa razy, ale to było ze stresu... Mam podobnie jak Ty z chęcią do biegania, tzn. chcę biegać, ale jak mnie nikt nie zmotywuje to nic z tego nie będzie ;D
Obrazek
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz myślę czy zacząć patrzeć do przodu i szukać jakiejś szkoły sportowej. Czy patrzeć tylko na swoje wykształcenie... NIe umiem podjąć wyboru lecz chciał bym jeszcze pokazać i sprawdzić na co mnie stać.
'Nie ma rzeczy niemożliwych' ; p
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Laufer pisze:Mam podobnie jak Ty z chęcią do biegania, tzn. chcę biegać, ale jak mnie nikt nie zmotywuje to nic z tego nie będzie ;D
To w ogóle nie rozumiem po co ten tekst w Twoim podpisie -> "Uprawianie sportu nie może być przymusem, Sportowcowi potrzebna jest ambicja"

szymonella pisze:najgorsze jest to że nie lubię biegać samemu lubię gdy ktoś mnie do tego zachęca lub zmusza nawet. Wtedy wiem że bd trenował
Mama całe życie raczej nie będzie nad Tobą stała. Niektóre decyzje trzeba podjąć samodzielnie i być konsekwentnym.
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
Laufer pisze:Mam podobnie jak Ty z chęcią do biegania, tzn. chcę biegać, ale jak mnie nikt nie zmotywuje to nic z tego nie będzie ;D
To w ogóle nie rozumiem po co ten tekst w Twoim podpisie -> "Uprawianie sportu nie może być przymusem, Sportowcowi potrzebna jest ambicja"

szymonella pisze:najgorsze jest to że nie lubię biegać samemu lubię gdy ktoś mnie do tego zachęca lub zmusza nawet. Wtedy wiem że bd trenował
Mama całe życie raczej nie będzie nad Tobą stała. Niektóre decyzje trzeba podjąć samodzielnie i być konsekwentnym.

Liczyłem tu na pomoc a nie pouczanie. ; ) Cóż prawda nadejdzie taki czas lecz powoli ale nadejdzie. ;) Co do tego że nie lubie biegać mam tu na myśli że samemu nie mam ambicji aby sam wykonywać trening. Czy może ktoś z was ma duże doświadczenie w dystansach 1km do 2 km. Chciał bym aby ktoś zaproponował jakiś plan biegacza. Tylko tak aby mi nie zawalał dni piątku i soboty. Bo w te dni na pewno nie dam rady. Miałem kiedyś plan od trenera, lecz gdzieś zapodziałem a wykonywanie go samemu odwidziało mi sie i po 2 tygodniach zrezygnowałem z tego... Lecz dobrze mi sie biegało z moim byłym trenerem który ćwiczył razem ze mną, lecz dopadła go kontuzja kolana, a potem z braku doświadczenia na duże dystanse na siłe przebiegł z bólem przepony 10km. I tak przez jakiś okres nie ćwiczył... ; /. Lecz nadeszła praca i tak biega sam i już nie jest trenerem który poświęcał mi czas. ; ) A wiec możę jakieś propozycje planów albo coś takiego. ; ) Biegałem też Test kupera ale to było pierwszy raz i osiagłem dystants prawie porównywalny z kolegami lecz najlepszy 3700 lub 3590 bodajże już nie pamiętam.
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

żałuje jeszcze tego że trasa na Teście była mierzona taśmą i nie jest ona dokładnie wymierzona ;(
Awatar użytkownika
Ewa123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40,16

Nieprzeczytany post

szymonella pisze:Witam serdecznie. Mam na imię Szymon i mam 15 lat jestem w 3 gimnazjum.

Mam otóż takie pytanie. Przez około okres 5-6 klasy podstawówki zawzięcie ćwiczyłem. W podstawówce moim najlepszym czasem było 3:36 na 1000m. Otóż dzisiaj moja życiówka wynosi 2:40 na 1000m. Czy to jest dobry czas ?. Trener od WF mówi że to talent nie ćwiczyć i mieć taki czas. Chciał bym się tylko zorientować czy w tym wieku taki czas jest dobry ;)

Czekam na wasze opinie.

Dobry wieczór:)
To jest wynik z bieżni?
szymonella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ewa123 pisze:
szymonella pisze:Witam serdecznie. Mam na imię Szymon i mam 15 lat jestem w 3 gimnazjum.

Czekam na wasze opinie.

Dobry wieczór:)
To jest wynik z bieżni?
Wynik jest z trasy przełajowej mierzone GPS z dokładnością do 10m i organizator biegów również zapewniał że wynosi 1km. I wyniosła ona 1km. Lecz mimo to nadal chcę próbować poprawić, wynik na bieżni miałem 2:44 -są lepsze i gorsze dni i nie zawsze wynik jest taki sam :p. Lecz to było po chorobie i czułem że nie dam wszystkiego z siebie... Według mnie taśmą ale trasa nie jest stała i jest ona na oko robiona według tej która byłą taśmą i moze być plus minus 10 m do kilometra
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ