Bawareczka - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no i nie zasuwam juz czeasu nie mam a ten drozszy niz benzyna

a soli bochenskiej zapomnialam kupic w Pl
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No, koniecznie się popraw, Bawareczko, bo niektórzy tu by chcieli biegać, a nie mogą i kto wyrobi forumową normę? :hej: :bum:
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

od wtorku pracuje juz w miare normalnie, wiec bedzie troche czasu wiecej na przyjemnosci. No i za trzy tygodnie kolejne zawody, musze wiec trenowac, by wskoczyc na 3 miejsce w Grenzland cup
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie ostatnio zastanawiałam się, gdzie Ty się podziewasz! :) Ech, ta praca. Parafrazując pisarza - work is the curse of the running classes ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mialam dotychczas dwie prace, jedna na pol etatu u jedna godzine do poltora dziennie. Od pazdziernika pracuje na prawie caly etat (35 z 39 mozliwych tyg) do tego troche potrwalo zanim znalezli kogos do tej pracy po godzinie dziennie wiec pracowalam na wiecej jak jeden etat. No i zapisalam sie na kurs nauki gry na gitarze i podwieczorek dla kobiet w kosciele, na ktorym przygrywam na gitarze i jeszcze kilka godzin po godzinach w mojej pelnoetatowej pracy wpadlo i wycieczka zakladowa i ...i... i ...

no ale juz wszystko wraca do normy :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To faktycznie u Ciebie się dzieje. Ale chyba lubisz, to co robisz?
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo lubie :)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bawareczka pisze:Tak mi to dalo popalic, ze zbiegajac w dol nabawilam sie kontuzji. Boli mnie kolo kolana.
Niedobrze :ojnie: Gdzie dokładnie Cię boli? Dalej boli? Czy tylko chwilę bolało? Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Zbieganie zawsze było najbardziej kontuzjogenne w bieganiu, przykro że to spotkało właśnie tak przemiłą i życzliwą osobę jak Ty. Ja też zawsze miałem problemy z kolanami (właściwie do dzisiaj mam). Niedługo zima i tak zwany okres "roztrenowania" będzie trochę czasu aby się podleczyć. A TU napisano trochę o kontuzji kolana.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mnie zaczelo wlasnie przy zbieganiu bolec i poniewaz za szybko nie dlam za wygrana bolalo jeszcze calo niedziele. W poniedzialek juz nie, poczekalam wiec do wtorku i pobieglam. Udalo sie przebiec 1,5 km i bol sie znow odezwal, powalczylam jeszcze troche i dalam za wygrana. Przeszlam do szybkiego chodu i wtedy juz nie bolalo. Tak troche tylko czulam to miejsce. Po powrocie do domu i dzis juz nic a nic nie boli.
Ten bol jest tak z boku z zewnatrz troche ponizej kolana. Emek poogladal i stwierdzil, ze to chyba to samo co mial w czerwcu i ortopeda stwierdzil, ze to od kregoslupa, cos mu nastawil i przeszlo. Narazie smaruje masci, dzis przerwa, jutro sprobuje biegac
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bawareczka pisze:Ten bol jest tak z boku z zewnatrz troche ponizej kolana. Emek poogladal i stwierdzil, ze to chyba to samo co mial w czerwcu i ortopeda stwierdzil, ze to od kregoslupa, cos mu nastawil i przeszlo. Narazie smaruje masci, dzis przerwa, jutro sprobuje biegac
hmm Bawareczko a moze cos wiecej pamieta? bo mnie tez w tym miejscu boli i juz myslalam ze doszlam do tego ze to ITBS, a po Twoim wpisie pojawil Cie cien watpliwosci bo w sumie miewam tez bolesci w prawym barku co wydawalo mi sie dotad kompletnie nie zwiazane z tematem. prawy bark, biodro, teraz prawe kolano moze to jednak cos z kregoslupa??

a wracajac do Twojego kolana, baaardzo mi przykro. niestety samo schodzenie potrafi niezle dac popalic kolanom a zbieganie :ojnie: mam nadzieje ze tak jak w przypadku Twojego meza, lekarz cos tam nastawi i problem zniknie :) trzymam kciuki!

a i gratulacje dla meza. on chyba niezle sobie radzi, co zawody to slysze ze mu dobrze poszlo :)
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no niezle sobie radzi :) w sumie jest 19 w calej Bawarii wiec to chyba niezly wynik.
Co do tego co on pamieta to chodzi mi o umiejscowienie bolu. Ja sama go dokladnie nie potrafie sprecyzowac ale z tego co mu pokazalam wychodz na to, ze to w tych samych miejscach. Ortopeda mu cos przestawil i po kilku dniach bylo juz ok
a ja sie nie wybieram narazie, sprobuje sie jakos masciami podleczyc. Na termin sie u nas czeka z dwa miesiace, to juz po sezonie bedzie a ja chce jeszcze dwa zawody dobrze pobiec.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj, zbiegi potrafią dać w kość (i mięsień czy tak inne struktury). Moja łydka też chyba po zbieganiu właśnie trochę zaprotestowała. Ból może być od kręgosłupa jeśli wzdłuż przebiegu nerwu kulszowego i wtedy nastawienie kręgosłupa rzeczywiście może pomóc błyskawicznie (taki ból bywa nieco wędrujący i zwykle nie boli uciśniecie bolacych okolic). Trzymam kciuki za szybki koniec tej brzydkiej sprawy w każdym razie.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No dawno Cię nie było! W sumie ta kontuzja Ci się trafiła na tradycyjny okres roztrenowania, więc może nie ma tego złego... Kuruj się i zdrowiej jak najszybciej! Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szybkiego powrotu do formy!
ODPOWIEDZ