Strasb - Komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Strasb,
szykuj kopytka na te biegi! Kciuki będą zaciśnięte mocno!
I od razu 2 pyania:
1. jak się mają Twoje podkolanówki do żylaków? Ja już mam żylaki, a patrząc po rodzinie - będzie jeszcze gorzej. Pomaga to coś... opłaca się kombinować..?
2. Czy masz jakieś doświadczenie z butami biegowymi z goretexem? [przede wszystkim chodzi mi o to, czy trzeba je jakoś impregnować..?]
I od razu 2 pyania:
1. jak się mają Twoje podkolanówki do żylaków? Ja już mam żylaki, a patrząc po rodzinie - będzie jeszcze gorzej. Pomaga to coś... opłaca się kombinować..?
2. Czy masz jakieś doświadczenie z butami biegowymi z goretexem? [przede wszystkim chodzi mi o to, czy trzeba je jakoś impregnować..?]
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No takiej gaduły jak ja to na obszerną relację nie musisz dwa razy namawiać. Nastawienie optymistyczne, może naiwnie?Kanas78 pisze:Strasb, trzymam kciuki! I czekam na obszerną relację po
A jak wygląda Twoje nastawienie na dziś?
Pozdrawiam serdecznie
No niestety znów nie. Nie posiadamy obiektywu co ogniskuje z 450km, a moja druga połowa dzielnie walczy z egzaminami dyplomowymi. Mają być fotografowie z zewnętrzej firmy na trasie i ponoć mamy mieć też filmiki z finiszu.zoltar7 pisze:Strasb liczę, że twój "małżon" jak go słodko nazywasz
utrwali te wiekopomne chwile na celuloidzie...
znaczy się zdjęcia zrobi.
Wolf, miło czytać takie słowa i mnie też wewnętrzy Kenijczyk różne rzeczy sączy w ucho. Niemniej twarde fakty mówią inaczej. Majowy start pobiegłam raczej na 100% ówczesnych możliwości. Trening robiłam teraz bardzo podobny jak wtedy, więc dość łatwo można porównywać formę. Próbowałam biegać interwały i treningi tempa specyficznego znów pod wynik "2h" i musiałam szybko to skorygować, 5:40 to zdecydowanie nie jest moje realne tempo startowe na teraz. Nie tylko moje odczucia tak mówią, ale też porównanie np. tętna z treningów tempowych teraz i na wiosnę. Jak się spróbuję zabrać z zającem na 2h to się zajadę przedwcześnie. Zająca na 2h05 nie ma, jest na 2h10 (a ja coś czuję, że zająca mogę potrzebować). Optymistyczne założenie jest takie, że po połowie zacznę temu zającowi odrobinę uciekać, ale 2h to z tego nie będzie. Tak w ramach czelendżu to koleżanka biegnie w tym samym czasie w regionie paryskim połówkę na 2h06 i stwierdziłam, że spróbuję ją wirtualnie doścignąć. I adrenalina się jak najbardziej do tego przyda.wolf1971 pisze: Stawiam na mniej niż 2H Na zawodach łydka nie będzie boleć, nie będziesz chciała tego czuć Adrenalina swoje zrobi i będzie 01:5... Powodzenia!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Strasbik,
a ja czuje, ze pocisniesz. I wtóruję we wróżbach Wolfowi
a ja czuje, ze pocisniesz. I wtóruję we wróżbach Wolfowi
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
A ja jednak z tych, co mocno nogami na ziemi stoją
A w ogóle to Ci zapomniałam odpowiedzieć:
A w ogóle to Ci zapomniałam odpowiedzieć:
U mnie podobnie, ech kobiecy los. Moja mama miała niedawno operację. Podkolanówki kompresyjne się mają ponoć dobrze do żylaków. Tylko moje to z Lidla, kupione na zasadzie, że nawet jak nie będą kompresyjne, to są porządne podkolanówki. Bardziej z ciekawości nabyłam niż z myślą żylakach tak szczerze. Ale rozważam za jakiś czas zakup jakiś bardziej firmowych, bo odczucia fajne.pardita pisze:Strasb,
I od razu 2 pyania:
1. jak się mają Twoje podkolanówki do żylaków? Ja już mam żylaki, a patrząc po rodzinie - będzie jeszcze gorzej. Pomaga to coś... opłaca się kombinować
Nie mam żadnego.pardita pisze:2. Czy masz jakieś doświadczenie z butami biegowymi z goretexem? [przede wszystkim chodzi mi o to, czy trzeba je jakoś impregnować..?]
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Starsb, tylko pamiętaj - na początku Kenijczyk na smyczy, a turbodoładowanie dopiero w drugiej połowie. A megaturbo na finiszu. Sukces gwarantowany
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Jak u cioci Kachity (skojarzyło mi się z jadłem "jak u mamy" )kachita pisze: Sukces gwarantowany
- chel
- Zaprawiony W Bojach
ja ci jeszcze zdążę pożyczyć powodzenia. fajnie, że coś się dało biegać.
zawsze hejtowałam wszelkie fałdowania miejskie i marzyłam, żeby mieszkać w wypłaszczonym miejscu, ale teraz tak myślę, że to może być dobry środek treningowy..strasb pisze: (*płaskie w tym wypadku to niepofalowane tylko równomiernie lekko nachylone, po miesiącu w Lozannie odczuwam jako płaskie)
- wisnia
- Zaprawiony W Bojach
powodzenia Strasbik! kciuki będziem trzymać
[a koszulka ładna... taka professional :P]
[a koszulka ładna... taka professional :P]
- chel
- Zaprawiony W Bojach
strasb a może uśmiechniesz się dla mnie o Mkę taką koszulkę, cooo? czy będę musiała się zapisać na przyszłoroczne lozańskie zawody?
serio, strasznie fajna, napis też taki nie dający po oczach tylko gustowny.
serio, strasznie fajna, napis też taki nie dający po oczach tylko gustowny.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 22:08 przez chel, łącznie zmieniany 1 raz.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki.
A koszulka Jog'R to ładna, to wiem. Ale ta z maratonu jest bura i krojona na chłopa.
Chel, pewnie masz szansę w moją XS wejść. Ja jestem za drobna. Mogę Ci wysłać wymiary, może Tobie by lepiej posłużyła.
Pard, doedukowałam się dziś w kwestii kompresji oraz to i owo pomierzyłam. Może później opiszę wrażenia szerzej. Negocjuję też z wężem w kieszeni/zdrowym rozsądkiem.
A koszulka Jog'R to ładna, to wiem. Ale ta z maratonu jest bura i krojona na chłopa.
Chel, pewnie masz szansę w moją XS wejść. Ja jestem za drobna. Mogę Ci wysłać wymiary, może Tobie by lepiej posłużyła.
Pard, doedukowałam się dziś w kwestii kompresji oraz to i owo pomierzyłam. Może później opiszę wrażenia szerzej. Negocjuję też z wężem w kieszeni/zdrowym rozsądkiem.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
A jak bardzo młody ten podolog?
W Szwajcarii to w ogóle równouprawnienie przychodzi z lekkim opóźnieniem, że tylko wspomnę, kiedy Szwajcarki uzyskały prawa wyborcze...strasb pisze:na stoiskach buty i ciuchy głównie dla facetów
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
- chel
- Zaprawiony W Bojach
teraz pewnie nie, ale jeśli dalsza realizacja planów szybkościowo-odchudzających pójdzie tak dobrze, to kto wie.strasb pisze: Chel, pewnie masz szansę w moją XS wejść. Ja jestem za drobna. Mogę Ci wysłać wymiary, może Tobie by lepiej posłużyła.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Przyjemnie młody, ale nie wiem czy dobrze oceniam wiek u czarnoskórych.kachita pisze:A jak bardzo młody ten podolog?
Mniej więcej wtedy kiedy Francuzki uzyskały prawo do założenia konta w banku i wyboru zawodu bez zgody męża. I władzę rodzicielską równą ojcowskiej. Nieco się zdziwiłam przyjeżdżając z zacofanego kraju na wschodzie do kraju swobód. I wciąż się tam jest Madame 'Jan Kowalski' i np. numer podatkowy dostaje tylko mąż, nawet jeśli to żona jest jedyną zarabiającą stroną. Żona ma jedynie numer poboczny i jest dopisana w deklaracji z boku. Jak wysłałam pierwszą deklarację wypełnioną złośliwie na odwrót to mi zwrócili poprawioną.kachita pisze:W Szwajcarii to w ogóle równouprawnienie przychodzi z lekkim opóźnieniem, że tylko wspomnę, kiedy Szwajcarki uzyskały prawa wyborcze...strasb pisze:na stoiskach buty i ciuchy głównie dla facetów
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
również trzymam kciuki!
powo i miłej zabawy(biegowej)!
powo i miłej zabawy(biegowej)!
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
strasb, na południu Stanów jest podobnie - a niby taki nowoczesny ten kapitalistyczny Zachód Z drugiej strony ja jestem zepsuta i za długo mieszkałam w kraju kobiet wyzwolonych - ale i tak w porównaniu z Niemkami moje feministyczne poglądy to totalna konserwa obyczajowa