Myślę, że jako ktoś kto także od niedawna biega żeby zrzucić wagę, mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Powiem dosyć brutalnie - przy takim "planie" do czerwca najpewniej złapiesz kontuzję i się zniechęcisz. Bieganie codziennie to zły pomysł, zwłaszcza kiedy ma się nadwagę - organizm potrzebuje czasu żeby się zregenerować.
Wybór któregoś z
planów to naprawdę dobry pomysł. Dla osób chcących schudnąć szczególnie polecane są plany "Odchudzanie" i "10-cio tygodniowy". Jeśli bardzo nie chcesz z tych planów korzystać, przeczytaj je chociaż proszę, żeby poznać ogólne wskazówki, np. że powinno się truchtać co drugi dzień, bardzo spokojnym tempem, najlepiej rano na czczo, itp. itd.
Co do odżywiania, to jestem zdania, że nie powinno się sięgać po nic drastycznego, wystarczy najprostsza "dieta" JM (Jedz Mniej

). Moje posiłki są teraz o około 1/3 mniejsze.
Ja sam zanim zacząłem starałem się dobrze do tego przygotować merytorycznie, teraz też dużo czytam, zarówno na forum jak i na portalu. Na zachętę dodam, że plany te są naprawdę skuteczne - ja sam realizuję
"Odchudzanie" i w około 2 miesiące straciłem już 10 kilogramów zbędnego bagażu

Zajrzyj też do wątku
"Grubasy - tylko dla Was", to cała encyklopedia dobrych rad i motywujących historii.