Anemia

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
pawwik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chelaferr to faktycznie niezły preparat ale w moim przypadku dopiero po 3 miesiącach wyniki były w miarę.
PKO
Domisia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobrze z eja nie mam problemow z polykaniem tabletek;) dla mnie Chelaferr najlepszy, nie zamienie go na nic innego tym bardziej ze ma pozytywna opinie instytutu matki i dziecka czyli na pewno jest bezpieczny dla naszego organizmu! Powrotu do zdrowia !!!
limfo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jasne masz rację, pomogło mi i nie mam juz problemu od paru miesiecy dobrych :) więc chyba mogę to śmialo powiedzieć i polecić bo wiem jaki to problem dobrać dobry preparat i być zadowolonym z jego skutkó. Mi się udało i mam nadzieję, że nie będę musiała już borykać się z tym problemem:)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się leczyłam na anemie za granicą, więc mi powiedzcie - w Polsce preparaty z żelazem są bez recepty?
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może jednak warto wcinać fasolę (oprócz żelaza ma też białko), zielone warzywa (składem podobne do hemoglobiny) i wątróbkę? Żelazo najlepiej jest wchłaniane w towarzystwie witaminy C.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
limfo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

w moim przypadku chela ferr normalnie bez recepty dostepne w aptece i fajnie bo starcza na dlugo :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wygrzebałam moje opakowanie z resztkami Ascoferu i po chwili wczytywanie stwierdzam, że faktycznie też bym mogła bez recepty kupić, źle mi się pamiętało. Niemniej na receptę za friko było, taki kraj :hej: Miałam też syropek kiedyś, taki dla dzieci i kobiet w ciąży, ale tak słodki, że nie mogłam na czco łyknąć, bo mdliło. Usłużnie mi zmienili na tabletki.

A do listy Kanas dopisuję natkę pietruszki, herbatkę z pokrzywy (zamiast normalnej, kofeina osłabia wchłanianie, na kawę też ban podczas terapii), buraczki.
pawwik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a propo żelaza to najbezpieczniejsza jego forma to chelaty, więc w takie suplementy warto się zaopatrywać
Domisia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie, czytałam ostatnio w "Kobieta i Życie" , że najlepiej jak preparat który zażywamy występuje w postaci chelatu Albion (nasz organizm rozpoznaje to jako formę organiczną i przyswajalność jest wtedy na bardzo wysokim poziomie) . takich informacji powinniśmy szukać na opakowaniu - ja znalazłam na Chelaferr;)
pawwik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no tak, tylko zazwyczaj kupowanie jakiegoś preparatu sprowadza się do naszego pytania farmaceuty: A który Pan poleca? :lalala: Żałuje że nie poszedłem na medycyne :tonieja:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Istnieje jeszcze takie niepopularne rozwiązanie, jak iść do lekarza i kupić to, co on przepisze. :oczko:
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Istnieje jeszcze takie niepopularne rozwiązanie, jak iść do lekarza i kupić to, co on przepisze. :oczko:
hehehe dobre :)
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zastosowałam taką "terapię alternatywną" i od jakiegoś czasu to się już moją krwią nawet dzielę. :oczko:
pawwik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Zastosowałam taką "terapię alternatywną" i od jakiegoś czasu to się już moją krwią nawet dzielę. :oczko:
ja także muszę się pochwalić, że jestem honorowym krwiodawcą i właśnie stąd pewnie moja anemia ;/
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Zastosowałam taką "terapię alternatywną" i od jakiegoś czasu to się już moją krwią nawet dzielę. :oczko:
Te rozwiązanie jest pewnikiem dobre bo poziom wiedzy jaką trzeba dysponować to przedstawiciel który więcej płaci za wypisywanie produktów kutemu potrzebnych. Albo wymiana informacji między lekarzami którzy zauważali lepsze wyniki po jakimś preparacie i go przepisują. Suma sumarum anemia nie jest chorobą o wysokim skill-u leczenia. Istnieją jakoby dwie formy tego pierwiastka i trzeba wiedzieć jedynie która z tych form jest lepiej przyswajalna nie negując tej drugiej.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ