Minimaraton Lesznowola -23.10
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kurcze, dopiero dzisiaj tu wlazłem. Niby impreza kameralna, ale nie wpadliśmy na siebie, gdybym wiedział, że jesteś, to bym dzwonił.piotrek79 pisze:Mam nr 41 . Pewnie bedę w czarnej koszulce z napisem "bieganie.pl" na plecach.
No to może tak jak się umawialiśmy-BN?
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Ja wybiegałem swój rekord bo miałem 19:05 czyli w sumie nie tak daleko za wami
Rok temu miałem 23:34
ale ja trenuję systematycznie dopiero od tego roku. Na Agrykoli we wrześniu miałem na tym samym dystansie 20:17 czyli postęp jak widać znaczny
Chciałem zejść poniżej 19:30 ale poszło jeszcze lepiej. Bardzo mi się podobała ta impreza, zresztą jak zwykle. Człowiek robi się dumny że mieszka w tej gminie. No i oczywiście kupiłem w drodze powrotnej DYNIĘ o której tyle się mówiło w zapowiedziach. Dynię już z córami wydrążyłem, świeczka się w niej pali i zaraz wystawię za próg żeby straszyła 
Acha, jest na sieci relacja zrobiona w TVP Info: http://www.tvp.pl/warszawa/informacyjne ... 11/5527603 zróbcie stop-klatkę na 14 sekundzie - to ja w całej krasie
numer startowy 70 
Bardzo dobrze się biegło, nie było za zimno - dla mnie osobiście idealna temperatura do biegania. Żałowałem tylko trochę że wziąłem na bieg rękawiczki a i czapkę mogłem jakąś cieńszą wziąć. A samochód nauczony doświadczeniem zaparkowałem tak żeby łatwo wyjechać do mojej wioseczki z Lesznowoli. Jednym słowem - polecam na przyszłość wszystkim, za rok jeśli dobrze liczę będzie dziesiąta edycja.
Jak byście znaleźli na sieci jakieś zdjęcia z tej imprezy to rzućcie linkiem. Na maratończyku mają być za jakiś czas podobno, na razie jest tam tylko kilka.
Acha chciałem pogratulować zawodniczce z którą stoczyłem zażarty bój na finiszu - udało mi się o jakieś ułamki sekund wyprzedzić ale gratulacje się należą za wspaniały finisz - najpierw mnie wyprzedziła a ja dosłownie na ostatnim metrze się odgryzłem. W wynikach mamy ten sam czas brutto
netto mam o 2 sekundy mniejszy bo jak rok temu nie startowałem z przodu więc 4 sekundy trwało zanim się doczłapałem do linii startu.

Acha, jest na sieci relacja zrobiona w TVP Info: http://www.tvp.pl/warszawa/informacyjne ... 11/5527603 zróbcie stop-klatkę na 14 sekundzie - to ja w całej krasie

Bardzo dobrze się biegło, nie było za zimno - dla mnie osobiście idealna temperatura do biegania. Żałowałem tylko trochę że wziąłem na bieg rękawiczki a i czapkę mogłem jakąś cieńszą wziąć. A samochód nauczony doświadczeniem zaparkowałem tak żeby łatwo wyjechać do mojej wioseczki z Lesznowoli. Jednym słowem - polecam na przyszłość wszystkim, za rok jeśli dobrze liczę będzie dziesiąta edycja.
Jak byście znaleźli na sieci jakieś zdjęcia z tej imprezy to rzućcie linkiem. Na maratończyku mają być za jakiś czas podobno, na razie jest tam tylko kilka.
Acha chciałem pogratulować zawodniczce z którą stoczyłem zażarty bój na finiszu - udało mi się o jakieś ułamki sekund wyprzedzić ale gratulacje się należą za wspaniały finisz - najpierw mnie wyprzedziła a ja dosłownie na ostatnim metrze się odgryzłem. W wynikach mamy ten sam czas brutto

Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Ruh ze mnie tez jest d...
Widziałem cię na starcie, ale zagadałem się z kolegą i już cię potem nie znalazłem. Szybko zawinałem się do domu bo mi kibicujaca rodzina zmarzła, a dzis dostałem wiadomość od znajomego, że wygralem buty, ale że mnie nie było to wylosowali kolejną osobę.
Na BN się piszę.
Widziałem cię na starcie, ale zagadałem się z kolegą i już cię potem nie znalazłem. Szybko zawinałem się do domu bo mi kibicujaca rodzina zmarzła, a dzis dostałem wiadomość od znajomego, że wygralem buty, ale że mnie nie było to wylosowali kolejną osobę.
Na BN się piszę.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
bardzo fajna i dobrze zorganizowana impreza
fajnie, ze mozna sie bylo schowac w cieple przed biegiem i po nim. 'catering' bardzo sympatyczny i godny (choc nie bylo mi dane sprobowac serwowanych posilkow, jako ze to co w nich plywalo kiedys mialo oczy
).
trasa byla ekstra :D zwlaszcza ten fragment z gorki.
i dystans tez super. chcialabym, zeby bylo wiecej biegow na takim dystansie
jedyne, do czego moznaby sie przyczepic (poza pogodą...
), to oznakowanie kilometrow. lapowałam sobie zegarek na kazdym kilometrze i wyszlo z tego cos zupelnie nierzeczywistego - dwa pierwsze km zrobilam rzekomo w ~3:33/km, a trzeci w 4:12
Garmin wymierzyl mi te dwa pierwsze odcinki jako ~950m, a trzeci jako 1.1 km.
na czwartym kilometrze zawodnik biegnacy za mna pytal mnie o czas i o tempo ostatniego kilometra - chyba niezle go zbilam z tropu, jak powiedzialam zgodnie z prawda, ze stoper pokazal mi czas powyzej czterech minut na km...

trasa byla ekstra :D zwlaszcza ten fragment z gorki.
i dystans tez super. chcialabym, zeby bylo wiecej biegow na takim dystansie

jedyne, do czego moznaby sie przyczepic (poza pogodą...

na czwartym kilometrze zawodnik biegnacy za mna pytal mnie o czas i o tempo ostatniego kilometra - chyba niezle go zbilam z tropu, jak powiedzialam zgodnie z prawda, ze stoper pokazal mi czas powyzej czterech minut na km...

- hugra
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
- Życiówka w maratonie: 4:07:51
Masz racje.Oznakowanie bylo fatalne.Pierwsze 2 km przebieglem rowno tzn. 4 minuty z hakiem po czym trzeci kilometr wyszedl mi 4:40 co mnie bardzo zdziwilo, bo nie zwolnilem nawet na chwile 

5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
no wlasnie, u mnie trzeci kilometr byl wolniejszy od drugiego o 3 sekundy, nie o ponad 30... przepraszam biegacza, ktoremu musialam niezle zabic ćwieka ta informacja o rzekomym 4:13/km
no coz.. nie chcialam 

-
- Zaprawiony W Bojach
Z butami się nie przejmuj, Pani która wygrała powiedziała, że mają numer 10,5piotrek79 pisze:Ruh ze mnie tez jest d...
Na BN się piszę.

Ciekawe, czy żartowała, czy rzeczywiście Reebok taką maniane odwala.
Ja myślałem, że rozlosują jakiś talon czy coś w tym rodzaju na te buty.
-
- Dyskutant
o tu święta racja, co kilometr oznakowany zaglądałem na stoper i oczom nie dowierzałem, że pierwszy zrobiłem w 3:20, a po trzecim to już 4:40 wyszło i nie się zamotałem z tego wszystkiego:) za szybko wystartowałem, ale wiedziałem, że nie biegnę z taką kolosalną różnicą:)ioannahh pisze: jedyne, do czego moznaby sie przyczepic (poza pogodą...), to oznakowanie kilometrow. lapowałam sobie zegarek na kazdym kilometrze i wyszlo z tego cos zupelnie nierzeczywistego - dwa pierwsze km zrobilam rzekomo w ~3:33/km, a trzeci w 4:12
Garmin wymierzyl mi te dwa pierwsze odcinki jako ~950m, a trzeci jako 1.1 km.
Leszek faktycznie byłeś zaraz za nami:)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40 min
ja też biegłem i miałem 14.;43 ;p w tamty roku 16.00 a wiec poprawa czasu 

- hugra
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
- Życiówka w maratonie: 4:07:51
Jakby ktoś nie wiedział to jest już obszerna fotorelacja z biegu
http://www.maratonczyk.pl/Galeria/2011_ ... index.html

5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Dzięki za linki - nie miałem żadnych własnych zdjęć z tej imprezy. A teraz mam kilka ale najbardziej mi się podoba to z finiszu
za ładny to nie jestem na nim ale tą końcówkę będę długo pamiętał 

Leszek Deska