BMW Frankfurt Marathon 2011

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

Tak na marginesie Henryk Szost pobiegnie we Frankfurcie. Zostal wymieniony jako startujaca elita. Ciesze sie, ze wsrod elity biegnie nasz rodak :ble: Tak mi sie wydaje, ze to wykaz osob, ktore pobiegna. Niestety nie znam niemieckiego :ble:

Das Elitefeld des BMW Frankfurt-Marathon:

Männer (jeweils mit Bestzeiten):
Wilson Kipsang KEN 2:04:57
Robert Kiprono Cheruiyot KEN 2:05:52
Deriba Merga ETH 2:06:38
Philip Sanga KEN 2:07:10
Levy Matebo KEN 2:07:31
Wilfred Kigen KEN 2:07:33
Shentema Gudisa ETH 2:07:34
Deressa Chimsa Edae ETH 2:07:39
Siraj Gena ETH 2:08:39
Henry Sugut KEN 2:08:40
Chumba Dickson Kiptolo KEN 2:08:45
Sila Toek KEN 2:09:09
Albert Matebor KEN 2:09:16
Raymond Kandie KEN 2:09:23
Lusapho April RSA 2:09:25
Tesfaye Eticha ETH 2:10:05
Henryk Szost POL 2:10:27
Duncan Koech KEN 2:10:27
Damt Kuashu Taye ETH 2:10:31
Dino Sefir ETH 2:10:33
Günther Weidlinger AUT 2:10:47
Meftah Abdellatif FRA 2:10:53
André Pollmächer GER 2:13:09
Stefan Koch GER 2:15:38
Jan Fitschen GER 2:20:15
PKO
salem1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:No pewnie, ze mozemy pobiec razem. Raczej sie uchacze grupy na 3 h. Mozemy sie wymienic telefonami na PW. Przyjeżdżasz w niedziele rano, nie za pozno ? Pojedziesz z Polski ? Mamy podobne zyciowki :ble: Ja bede we Frankfurcie w piatek poznym popoludniem ok 16-18. W sobote chce troche pozwiedzac, zrelaksowac sie przed biegiem :ble:
:
Sprawdz PW
10 -38:38, 21.1 - 1:26:58, 42.2 - 3:15:50, IM 70.3 - 5:59:20, IM -????
rufuz

Nieprzeczytany post

Dzieki. Odczytalem PW i wyslalem sms. Tylko nie wiem czy w sms wyswietlil sie moj numer.

Pozdrawiam
rufuz

Nieprzeczytany post

Sprawdzilem prognoze pogody. W niedziele we Frankfurcie zapowiadaja temp min. 7 a max 14. Wiatr polnocno-wschodni o sile 2 czyli prawie bezwietrznie. Bez deszczu, naslonecznienie ok 35% :ble:
http://www.zoover.dk/tyskland/hessen/fr ... ain/vejret
rufuz

Nieprzeczytany post

Frankfurt, Frankfurt i po Frankfurcie. Padł prawie rekord świata. Mimo bardzo pozytywnych wrażeń dla mnie niestety nie był to udany maraton. Niestety ból lewego kolana i zesztywniałe udo nie pozwoliły mi pobiec szybciej niz 3:21 Praktycznie "doczłapałem" sie do mety :chlip: Prawde mowiac nawet gdyby nie to lewe kolano to i tak nie złamał bym 3 godzin. Mysle, ze moje przygotowanie nie pozwolilo by mi pokonac dystansu 42 km 195 metrow szybciej niz 3:05-3:10. Coz kolejne doświadczenie. Co ciekawe mimo problemow z kolanem i udem, mialem piekielnie silne i wytrzymałe miesnie dolnej czesci nog. Zarowno po biegu, jak i wczoraj oraz dzis miesnie te mam w stosunkowo dobrej formie. Sadze tez, ze nie bez znaczenia byl fakt ze ok 2 miesiace przed kwietniowym Bostonem wypadl mi najwazniejszy okres treningowy (problemy z piszczelami - zle wykonywane wieloskoki). Za błedy trzeba placic a w szczegolnosci w sporcie. Sporo naszych rodakow spotkalem na trasie. Zaluje troche, ze nie odnalezlismy sie na starcie z kolega salem1. Mielismy biec razem ale niestety zabraklo czasu na odszukanie sie, tlum okazal sie "bezlitosny" :ble:
Jak wspomnielem wczesniej organizacja na bardzo wysokim poziomie i z pewnoscia pobiegne jeszcze we Frankfurcie. Mysle, ze nie bez przyczyny Maraton we Frankfurcie posiada zlote oznaczenie IAAFu. Dla mnie oczywiscie byl to w jakiejs czesci tez wyjazd turystyczny. Wyjazdy do Niemiec czesto milo wspominam bo w Niemczech mozna skosztowac typowego Polskiego jedzenia np. kapusta kiszona oraz np. zobaczyc na wystawie jednej z luksusowych marek zegarek za bagatela 148 tys euro ! ! ! Pogoda sie udala wiec i z tego jestem zadowolony. Ciesze sie tez bo spotkalem zarowno na expo, jak i pozniej na trasie przesympatycznego, znajomego biegacza z Czech, ktorego poznalem w Bostonie. Poza tym okazalo sie ze moj znajomy Dunczyk jest bardzo doswiadczonym biegaczem i kolarzem. Dzis odbylem z Nim mala rozmowe wlasnie na temat moje nieszczesnego uda oraz kolana i chyba wiem gdzie tkwi problem. Coz teraz jakies male roztrenowanie a nastepnie orka do nastepnego sezonu. W kwietniu nastepnego roku kolejny maraton w Paryzu a potem trzeci maraton z wielkiej piatki - Chicago.

Pozdrawiam i gratuluje wszystkim
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ