pardita - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie widzę sensu brania udziału w półmaratonie aby udowodnić sobie, że przebiegnę go poniżej 2h, bo to jest oczywiste... ale co to za wynik. Poza tym, ja nie mam ambicji być 'maratończykiem' bez względu na to jaki czas by mi ten maraton zajął...
Bardziej odpowiada mi filozofia takich biegaczy jak Maciej Więcek, facet biega 200km tygodniowo, jest jednym z najmocniejszych biegaczy ultra wśród amatorów w Polsce a z tego co wiem to w życiu nie przebiegł żadnego maratonu ani półmaratonu.
Oczywiście nie zrozum mnie źle nie chce kroczyć drogą Więcka, ale wydaje mi się, że trochę Więcka rozumiem... tak mi się wydaje.
Wiem, że takiemu Wolfowi nie mieści się to w głowie, i dlatego Wolf wydaje mi się taki uraczy jak się złości :bum:

ps. a czy się na ciebie Pardita obrażę czy nie to już nie twoja sprawa :oczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
T.time
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pardita, daj koniecznie znać jakie butki wybrałaś i jak Ci się w nich śmiga :usmiech:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

T.time pisze:Pardita, daj koniecznie znać jakie butki wybrałaś i jak Ci się w nich śmiga :usmiech:
T.time, na pewno dam znac. choc wiem, ze niestety moj wybor poza sprawami supinacji, pronacji etc bedzi etez zawezony przez wzgledy handlowo-logistyczne. no i na pewno jeszcze troche czasu minie, zanim buty zakupie. ale na pewno sie odezwe :) obiecuje!
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:
LadyE pisze:http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=24680
Pardita jak tylko to zobaczylam zaraz pomyslalam o Tobie :taktak:
Lady E,

padniesz, jak Ci powiem, co sie dzis wydarzylo.
Otoz zapoznalam sie z autorem watku, juniorem.
I - NIE! - wcale sie nie dogadalismy razem na trening w Szanghaju... Pracujemy razem w obwodowej komisji wyborczej w Szanghaju!!!!!! I tak na posiedzeniu pzedwyborczym od slowa do slowa doszlismy do maratonu szanghajskiego. I wtedy mnie oswiecilo, pytam, czy on jest moze junior na bieganiu.pl. On, ze tak. Na to ja: a ja pardita :D
SZOK, nie?
Swiat jest maly!
no coz tego na pewno bym sie nie spodziewala :hahaha:
kto by pomyslal :oczko:
to musialo byc dziwne uczucie :usmiech:
ja do tej pory poznalam tylko jedna osobe tutaj z forum i nie zaluje :)
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Bardziej odpowiada mi filozofia takich biegaczy jak Maciej Więcek, facet biega 200km tygodniowo, jest jednym z najmocniejszych biegaczy ultra wśród amatorów w Polsce a z tego co wiem to w życiu nie przebiegł żadnego maratonu ani półmaratonu.
oh Maciek Wiecek ... czytalam o nim w wakacyjnym wydaniu bieganie (swoja droga jedyny numer jaki mam :hahaha: )
zrobil na mnie wrazenie :taktak:
najbardziej polubilam go za to jego jak wydaje sie z opisu jego kolegow roztargnienie :hahaha:
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Podjąłem wiekopomną decyzję i zgłaszam jednostronne moratorium (min. 1 mies.) na trolowanie w blogu Pardity.
Teraz niech inne trolle przejmą koszulkę leadera z Nr 1.
Ja się wynoszę... teraz mam zamiar przenieście się całkowicie do komentarzy... Kachity, gdzie troluje mi się wyśmienicie (trudno Kachita... masz teraz... prze... :hahaha: ).
Powód jest taki, że Pardita ma inne cele treningowe niż ja (Pardita biega by startować w masowych imprezach, dla mnie nie ma żadnego uroku w biegach masowych z masą ludzi - chociaż z drugiej strony ten rytm tysięcy garminów pi-pi odliczających kolejny kaem :echech: ).
Jeden podstawowy cel jest nadal zbieżny biegać dłużej, dalej i chociaż trochę szybciej.

A prawdziwy powód jest ukryty... a że papla od dziecka jestem to: po prostu złapałem się w pracy na tym, że zamiast zająć się pracą, to ja przeglądam bieganie.pl z pardicinym blogokomentarzem na czele.

ps. ten wpis jest publicznym (i dlatego w moim przypadku niezbędnym*) zobowiązaniem do nie trolowania w blogu Pardity (min. 1 mies.), tak że Rolkarz tera to już możesz śmiało działać :bum:

* - bo wicie w moim przypadku trolowanie to druga natura...
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doprecyzuje jedynie jeden termin: rolkarz. Termin ten do konca nie jest precyzyjny, aczkolwiek powszechnie stosowny. Powinno się raczej używać terminu wrotkarz. Zainteresowanych odsylam na forum wrotkarstwo.pl ;)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Ja się wynoszę... teraz mam zamiar przenieście się całkowicie do komentarzy... Kachity, gdzie troluje mi się wyśmienicie (trudno Kachita... masz teraz... prze... :hahaha: ).
Ojezusmaria, strach się bac :orany: :ojoj: :bum: :niewiem: :trup:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Doprecyzuje jedynie jeden termin: rolkarz. Termin ten do konca nie jest precyzyjny, aczkolwiek powszechnie stosowny. Powinno się raczej używać terminu wrotkarz. Zainteresowanych odsylam na forum wrotkarstwo.pl ;)
Aaaacha. Czyli przedobrzyłam w tej obronie Twojego dobrego imienia ;)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:
zoltar7 pisze:Ja się wynoszę... teraz mam zamiar przenieście się całkowicie do komentarzy... Kachity, gdzie troluje mi się wyśmienicie (trudno Kachita... masz teraz... prze... :hahaha: ).
Zoltra jest widac na etapie Wielkiego Marszu. Nadął się i sobie poszedł... Cierp teraz, Kachita, cierp. Albo go śmiertelnie obraź ;)
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze: Moj niemal niebiegowy Żeglarz (w tygodniu robi jakieś 10 km, w dwóch turach, z psem i przerwami na trucht) poszedł wczraj na test Cooper'a na BBL i pocisnął 2820m!! Przegonił maksymalny wynik w swojej kategorii wiekowej o 20m:) jestem z niego dumna jak paw :hej: :hej: :hej: Albo jak Kanas78 z Męża po maratonie :oczko: choć czywiście skala nieporównywalna..;)
ale fajne uczucie, tak pękać z dumy, no nie? :hejhej:

powiedz swojemu żeglarzowi, że ludzie dzielą się na dwie grupy: tych, co biegają i tych, co zaczną biegać :hej:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podziwiam ludzi, którzy biegają szybko i krótkie dystanse. Ja po dzisiejszym interwale numer jeden myślałem, że płuca wypluję... No i jeszcze na stadionie w koło Macieju.... A Pardita mam jakiegoś RW kwietniowego z testem trailowych butów. Jutro zeskanuję i podeślę.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:
kachita pisze:
Zoltra jest widac na etapie Wielkiego Marszu. Nadął się i sobie poszedł... Cierp teraz, Kachita, cierp. Albo go śmiertelnie obraź ;)
Spoko, postrzela sobie focha, ale wróci, w końcu macie tego Rzeźnika razem przebiec, więc kontrola postępów musi byc ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Podziwiam ludzi, którzy biegają szybko i krótkie dystanse. Ja po dzisiejszym interwale numer jeden myślałem, że płuca wypluję... No i jeszcze na stadionie w koło Macieju.... A Pardita mam jakiegoś RW kwietniowego z testem trailowych butów. Jutro zeskanuję i podeślę.
Wolfi, to przez obowiazek wzgledem narodu. Moj "zamiennik" w komsji wyborczej poknocil godziny i stad ja takim pedem musialam gnac na stadion i po tym stadionie ;) Bo moj stdion jest przy uczelni i ma tylko wybrane godziny otwarte dla ludu..No. To czekam teraz na skany!
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiadomosc o nicku dotarla ;)

gratuluje rocznicy!!! :taktak:
ODPOWIEDZ