Pierwszaki w Maratonie po Półmaratonie ilu nas ?
- harti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam do Was pytanie..
podczas mojego ostatniego, krótkiego i wolnego biegania czułem lekki ból w lewym kolanie, ból ten nie przeszkadzał jednak w bieganiu ani się nie nasilał.. nie rezygnuje przez to z jutrzejszego maratonu..
ale.. na wszelki wypadek kupiłem dziś taki stabilizator kolana:
http://www.ceneo.pl/1826121
myślicie że warto to założyć jutro? pomoże?
czy ktoś z Was używał czegoś takiego?
Adam
podczas mojego ostatniego, krótkiego i wolnego biegania czułem lekki ból w lewym kolanie, ból ten nie przeszkadzał jednak w bieganiu ani się nie nasilał.. nie rezygnuje przez to z jutrzejszego maratonu..
ale.. na wszelki wypadek kupiłem dziś taki stabilizator kolana:
http://www.ceneo.pl/1826121
myślicie że warto to założyć jutro? pomoże?
czy ktoś z Was używał czegoś takiego?
Adam
- Omalanga
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:46
Byłabym ostrożna jeśli z tym nigdy nie biegałeś. Nie masz pojęcia jak zareaguje Twoje ciało - pamiętaj, że nie będziesz z tym biegł 10 km, a 40, więc może Cię poobcierać czy narobić innych kłopotów, choć wtedy będziesz miał jeszcze jedno wyjście - po prostu to zdjąć w trakcie i wyrzucić...
A co to za ból kolana? Miałeś z nim wcześniej jakieś problemy, czy tylko bolało Cię na ostatnim treningu? Bo jeśli to drugie, to może po prostu zrobiłeś za krótką rozgrzewkę i to wszystko?
A co to za ból kolana? Miałeś z nim wcześniej jakieś problemy, czy tylko bolało Cię na ostatnim treningu? Bo jeśli to drugie, to może po prostu zrobiłeś za krótką rozgrzewkę i to wszystko?
Numer startowy na MW2011 : 1881
- harti
- Zaprawiony W Bojach
miałem kiedyś podobny lekki ból kiedyś ale po kilku KM przechodziłOmalanga pisze: A co to za ból kolana? Miałeś z nim wcześniej jakieś problemy, czy tylko bolało Cię na ostatnim treningu? Bo jeśli to drugie, to może po prostu zrobiłeś za krótką rozgrzewkę i to wszystko?

a co do rozgrzewki to nigdy jej nie robię, tylko na koniec zawsze się rozciągam, około 10 minut
myślę że zacznę w tym biec a jeśli będzie niewygodnie albo ból minie to oddam to bratu który będzie mi podawał żele i izotoniki na trasie

Adam
- Omalanga
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:46
Harti, radziłabym Ci jednak rozgrzewkę przed maratonem, bo możesz sobie nieźle zaszkodzić. Rozciąganie nie jest takie ważne, ale rozgrzewka to podstawa, szczególnie dla kolan.harti pisze: a co do rozgrzewki to nigdy jej nie robię, tylko na koniec zawsze się rozciągam, około 10 minut
A dlaczego nigdy nie robiłeś rozgrzewki?
Numer startowy na MW2011 : 1881
- harti
- Zaprawiony W Bojach
Omalanga:
podobno co do rozgrzewki przed bieganiem są podzielone zdania
natomiast co do rozciągania po bieganiu to jak najbardziej konieczne, ja rozciągam się również często w trakcie treningów, np. przed interwałami.
ja zawsze traktowałem pierwsze 4,5 KM w tempie 5:30-6:00 jako właśnie rozgrzewka
jutro rano jednak rozgrzewkę zrobię, zamierzam pojawić się na Agrykoli ok 8ej, więc będzie sporo czasu
Adam
nr: 3907
podobno co do rozgrzewki przed bieganiem są podzielone zdania

natomiast co do rozciągania po bieganiu to jak najbardziej konieczne, ja rozciągam się również często w trakcie treningów, np. przed interwałami.
ja zawsze traktowałem pierwsze 4,5 KM w tempie 5:30-6:00 jako właśnie rozgrzewka
jutro rano jednak rozgrzewkę zrobię, zamierzam pojawić się na Agrykoli ok 8ej, więc będzie sporo czasu

Adam
nr: 3907
- arkadiuszkrol
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:47
- Życiówka w maratonie: 4:23
Witam 
Pakiet startowy odebrany
... Warszawa "na szybko" zwiedzona 
Do zobaczenia na trasie maratonu
Powodzenia
Arek / Sosnowiec
2957

Pakiet startowy odebrany

Do zobaczenia na trasie maratonu

Powodzenia
Arek / Sosnowiec
2957
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
Najdziwniejsza teoria jaką w życiu widziałem. Chyba, że inaczej odnosimy się do podmiotu dla którego nie jest to ważne:)Omalanga pisze:Rozciąganie nie jest takie ważne, ale rozgrzewka to podstawa, szczególnie dla kolan.
- Artur-3456
- Dyskutant
POWODZENIA PIERWSZAKI !!!
...odnaleźć słońce we wszystkim co robisz!
- harti
- Zaprawiony W Bojach
nie dziękujemy :DArtur-3456 pisze:POWODZENIA PIERWSZAKI !!!
będzie dobrze

tylko niewyspany będę, to na pewno

Adam
3907