Poznań
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:36
- Życiówka w maratonie: 4:09
- Kontakt:
Panie Trenerro pytanko
w sobotę byłem pierwszy raz po południu spacer 10km na szukanie luzu w niedziele bieg 6km spokojnym tempem z szukaniem luzu a we wrotek życiówka na 7km ze średnią 5:09 na 1km (poprawa o około 25s.) i pytanie tak szybko luz się przełożył na wyniki czy to raczej efekt autosugestii?
w sobotę byłem pierwszy raz po południu spacer 10km na szukanie luzu w niedziele bieg 6km spokojnym tempem z szukaniem luzu a we wrotek życiówka na 7km ze średnią 5:09 na 1km (poprawa o około 25s.) i pytanie tak szybko luz się przełożył na wyniki czy to raczej efekt autosugestii?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Autosugestia.
Nie da się w krótkim czasie opanować luzu, nie myśląc o nim.
Nie da się w krótkim czasie opanować luzu, nie myśląc o nim.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moje uda czują wczorajsze grzybki ale wstałam i chodzę .Takie treningi przydają się i mam nadzieje że będzie ich więcej .Dzięki Aldona i Jacek za wczoraj i całej ekipie,która dała radę do końca.Było siii :uuusmiech:
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:05
- Życiówka w maratonie: 2:58:55
Co prawda na wspólnych zajęciach rzadko się pojawiam bo wylewam nie wiem już które poty na maratońskich treningach przygotowanych przez yacoola, ale muszę przyznać, że warto robić grzyby. W ostatni weekend pagórkowata trasa półmaratonu w Gnieźnie zupełnie nie robiła na mnie wrażenia nawet na całkiem sporych podbiegach
10km - 40:05
21,097 km - 1:24:56
42,195 km- 2:58:55
10km - 40:05
21,097 km - 1:24:56
42,195 km- 2:58:55
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ślimaku, mi bardziej o zbiegi chodzi. Wszyscy skupiają uwagę na tym jak szybko podbiec pod górę, a zupełnie odpuszczają zbieganie. Mocne czwórki pozwalają na rozpędzenie się w dół i odejście konkurencji właśnie na zbiegach.
-
- Zaprawiony W Bojach
yacool a nie jest tak, ze amator bardziej od ucieczki rywalom z górki chciałby nie umrzeć podczas podbiegu?
to chyba zbyt szybko poleciany podbieg najbardziej może uszczuplić wątpły zapas sił amatorszczyka?
to chyba zbyt szybko poleciany podbieg najbardziej może uszczuplić wątpły zapas sił amatorszczyka?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To bardzo akademickie rozważania: podczas podbiegu przejdziesz do marszu, gdy przegniesz. Chodzi o ty by ruszyć potem na zbiegu. A na to odchodzi ochota, kiedy wata w podwoziu.
W kolejny wtorek robię 2x600. Będzie można poznać większy fragment lasu...
W kolejny wtorek robię 2x600. Będzie można poznać większy fragment lasu...
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzisiaj było pływanie. Za krótki ten basen. Woda za zimna i za mało luzu na torze. Nikt się też nie utopił.
Jakiś samowystarczalny singiel się przytulał, a pan instruktor kazał pływać z górki. No dziwnie się na to wszystko patrzy, zwłaszcza pod wodą...
Jakiś samowystarczalny singiel się przytulał, a pan instruktor kazał pływać z górki. No dziwnie się na to wszystko patrzy, zwłaszcza pod wodą...
-
- Wyga
- Kontakt:
Yacool poszedłem wczoraj pobiegać, na około 5 km zaczęło mnie boleć kolana od zewnętrznej strony, mogę normalnie chodzić i tylko je czuje ale nie boli, czy dać mu odpocząć (jeśli tak to ile?) czy mogę jutro je na BBL dodatkowo pomęczyć?
A tak nawiasem to co to jest staw czy coś innego? bolało tylko na podbiegach z górki było miodzio, miałem już coś takiego wcześniej ale dobra rozgrzewka załatwiała temat, a teraz bolało mimo rozgrzewki,
A tak nawiasem to co to jest staw czy coś innego? bolało tylko na podbiegach z górki było miodzio, miałem już coś takiego wcześniej ale dobra rozgrzewka załatwiała temat, a teraz bolało mimo rozgrzewki,
-
- Rozgrzewający Się
Witam mam takie pytanie do ludzi z Poznania, czy organizatorzy oprócz sali MOSIR-u przewidzieli jeszcze jakieś dodatkowe na ewentualny nocleg przed Poznań Maraton?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Wyga
- Kontakt:
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Jeśli w regulaminie nie wspomniano o noclegu w innym miejscu, to nie przewiduje. Wtedy trzeba brać pokój na wynajem lub też inną formę noclegu
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Za tydzień proponuję sprawdzian na 5 i 10k, o godzinie 8:00. Jeśli są chętni, to proszę o deklaracje uczestnictwa. O 9:30 zajęcia, jak zwykle. Z uwagi na ten sprawdzian, sugeruję termin grzybów pozostawić w bezpiecznym odstępie czasowym czyli wtorek 17:30 - 2x600m na pętli.
- Sandi9
- Wyga
UWAGA WSZYSCY BBL-owicze
Mam do Was wielką prośbę! Pisuję do działu sport w mojej gazetce szkolnej i planuję teraz artykuł o Maratonie poznańskim. Chciałabym też dodać do niego takie wypowiedzi zebrane od różnych ludzi - chodzi mi o jednozdaniowe uzasadnienie "Bieganie to dla mnie...", żeby trochę "uczłowieczyć" te wszystkie fakty, które zawrę w tekście. Także jeśli chcecie mi pomóc, piszcie na forum swoje powody + imiona (i wiek?), będę bardzo wdzięczna.
W końcu, gdzie mam tego szukać, jak nie tu? )
Sandra
Mam do Was wielką prośbę! Pisuję do działu sport w mojej gazetce szkolnej i planuję teraz artykuł o Maratonie poznańskim. Chciałabym też dodać do niego takie wypowiedzi zebrane od różnych ludzi - chodzi mi o jednozdaniowe uzasadnienie "Bieganie to dla mnie...", żeby trochę "uczłowieczyć" te wszystkie fakty, które zawrę w tekście. Także jeśli chcecie mi pomóc, piszcie na forum swoje powody + imiona (i wiek?), będę bardzo wdzięczna.
W końcu, gdzie mam tego szukać, jak nie tu? )
Sandra
pain is only temporary,
pride is forever.
pride is forever.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
...trzeba było do Berlina się zabrać, a nie o wioskowym maratonie debiutować. Jest jeszcze miejsce u Łukasza w aucie.
O maratonie w Poznaniu dobrze pisać z perspektywy maratonu berlińskiego. Podróże kształcą, a zwłaszcza podróże tematyczne.
O maratonie w Poznaniu dobrze pisać z perspektywy maratonu berlińskiego. Podróże kształcą, a zwłaszcza podróże tematyczne.