Pierwszaki w Maratonie po Półmaratonie ilu nas ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trzymamy!
PKO
krzysiek86r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:57
Życiówka w maratonie: 3:31:17

Nieprzeczytany post

jak tam, nerwy są? :P

bo u mnie pełny luzik :), mimo że jadę na 3:20 :)
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

krzysiek86r pisze:jak tam, nerwy są? :P

bo u mnie pełny luzik :), mimo że jadę na 3:20 :)
u mnie są nerwy. Ja na 3:30 chociaż powinienem może na 3:20, sam nie wiem. Im bliżej, tym mniejsza wiara i myśli "w co ja się sam dobrowolnie wepchałem", z drugiej strony to już bym chciał żeby to jutro było, bo teraz to takie czekanie czekanie, mało biegania, dużo czekania :ble:
Obrazek
maroni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:33

Nieprzeczytany post

tosiek pisze:
wolf1971 pisze:Wydaje mi się, że najlepiej będzie na Torwarze.
Dzięki, brałem to od uwagę, ale bardziej podobała mi się Myśliwiecka. Niestety Myśliwiecka będzie zamknięta od północy z soboty na niedzielę :chlip:
no nie wiem. wjazd na parking Torwaru jest od ul. Lazienkowskiej a ta tez będzie zamknieta w godzinach 8:30-15:30;
chyba jak zwykle trzeba będzie się upychać w uliczkach na północ od trasy Łazienkowskiej czyli ul. Rozbrat i okolice.
Najważniejsze w moim treningu maratońskim są długie niedzielne ... wyleżenia. :-)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a nie lepiej zaparkować gdzieś dalej na luzie, skąd jest łatwy dojazd komunikacją i skorzystać z darmowego przejazdu na podstawie numeru? bez stresu.
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

maroni pisze:
tosiek pisze:
wolf1971 pisze:Wydaje mi się, że najlepiej będzie na Torwarze.
Dzięki, brałem to od uwagę, ale bardziej podobała mi się Myśliwiecka. Niestety Myśliwiecka będzie zamknięta od północy z soboty na niedzielę :chlip:
no nie wiem. wjazd na parking Torwaru jest od ul. Lazienkowskiej a ta tez będzie zamknieta w godzinach 8:30-15:30;
chyba jak zwykle trzeba będzie się upychać w uliczkach na północ od trasy Łazienkowskiej czyli ul. Rozbrat i okolice.
Blokada od 8:30 do 15:30 jak dla mnie jest ok :usmiech: Muszę być koło 7 rano żeby odebrać pakiet, więc sobie wjadę. Wyjazd 15:30 też mi pasi, bo po biegu będę zajechany jak koń po westernie i te dwie, dwie i pół godzinki daję sobie na odpoczęcie przed jazdą powrotną.
Obrazek
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak tam wasze treningi w ostatnim tygodniu?

ja przed chwilą zrobiłem ostatnie dłuższe bieganie przed niedzielą, 15km w 1:20h, w czwartek jeszcze potruchtam z 7,8 km i starczy, żadnych interwałów ani podbiegów, potem 2 dni odpoczynku, opychania się makaronem, picia wody i w niedzielę będzie dobrze :) ja mam 1 cel - dobiec do mety, a jeśli uda mi się w granicach 4:00-4:30 to będzie super :) na kolejnym maratonie będę "łamać czwórkę" :) i mam nadzieję że nie doświadczę słynnej ściany, biegam takim lekkim Gallowayem (2km biegu, 30-40 sekund marszu + łyk izotonika)

a co do pogody to nie ma co na razie sprawdzać prognoz, dopiero dzień przed.. poza tym o 9ej rano zawsze jest teraz 12,13 stopni a około południa może dojść do 20 max, nie więcej (mam nadzieję)

Adam
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:46

Nieprzeczytany post

U mnie totalna porażka. Katar zatkał mnie zupełnie, a do tego doszedł jeszcze suchy, zdzierający płuca kaszel. Lekarz kazał mi się zapakować do łóżka i odpuścić sobie maratony... Nie mogę w to uwierzyć?! tyle przygotowań i planów, a teraz - mam sobie odpuścić...

Nie wiem. Ostateczną decyzję podejmę w piątek. Jestem wkurzona i strasznie Wam zazdroszczę...

Może pobiegnę w Poznaniu?
Numer startowy na MW2011 : 1881
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:hehe Arek odezwij sie tego 3-4 dnia i daj znac jak to znosisz :hahaha:
Drugi dzień łatwo poszedł :) ... kurczak curry super sprawa :)

Arek
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:dziele sie tym co znalazlam ;)
http://biegnac.bloog.pl/id,329247210,ti ... caid=6d0dc

nie jestem tylko pewna co do tego basenu w piatek i sobote
w innym artykule (jak znajde to zamieszcze) byla wzmianka o tym ze w ostatnim tygodniu basen jest wrecz zakazany. chodzi o to zeby nie dopuscic do tego zeby miesnie sie rozluznily czy jakos tak :ojoj:
ja jestem na diecie juz 3 dobe i zaczynam byc zla jak osa :wrr:
jest ktos jeszcze kto eksperymentuje? :lalala:
Czytałam o tej diecie już kilka razy - ma tak samo dużo zwolenników, jak i przeciwników, więc na razie jej nie próbowałam. Ciekawe jak u Ciebie zadziała? Na pewno życzę Ci żeby napełniła Cię mocą :) Ale co do masaży i basenu to na pewno bym się wstrzymała - bo spowodują rozluźnienie mięśni, które powinny być już do końca tygodnia w stanie pełnej gotowości. Powodzenia LadyE!
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

Omalanga pisze:U mnie totalna porażka. Katar zatkał mnie zupełnie, a do tego doszedł jeszcze suchy, zdzierający płuca kaszel. Lekarz kazał mi się zapakować do łóżka i odpuścić sobie maratony... Nie mogę w to uwierzyć?! tyle przygotowań i planów, a teraz - mam sobie odpuścić...
Współczuję Ci.
Odpuściłem ostatnie biegania właśnie dlatego, żeby nie stracić szansy na Maratonie.
A co z tego wyjdzie w niedzielę to zobaczymy.
Wiem co czujesz ... zdrowia życzę.

Arek
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z Tomaszowa Mazowieckiego są pierwszaki?
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Omalanga przykro mi. zycze oczywiscie szybkiego powrotu do zdrowia, ale nie jestem pewna czy nawet gdyby udalo Ci sie w miare szybko ozdrowiec udzial w maratonie bylby dobrym pomyslem :zero: a kiedy ten poznan?

oczywiscie dam znac czy poczulam zeby dieta jakos zadzialala, o ile da rade to ocenic ;) na razie musze sie pochwalic ze czuje w calych nogach dziwne mrowienie i wciaz sie zastanawiam czy ma to zwiazek z ta dieta czy nie :tonieja: a moze tak bardzo skupiam sie na tym zeby cos poczuc ze to mrowienie sobie wymyslilam :hahaha:
arkadiuszkrol pisze:
Drugi dzień łatwo poszedł :) ... kurczak curry super sprawa :)

Arek
u mnie dzis nawet nie bylo tak zle ... do poludnia ... wieczorem czuje niesamowite ssanie w zoladku i opychanie sie nic a nic tego nie zmienia. ah jak sobie pomysle ze juz jutro pod wieczor bede mogla siegnac po to co TAK lubie :lalala: :hahaha:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harti pisze:a co do pogody to nie ma co na razie sprawdzać prognoz, dopiero dzień przed.. poza tym o 9ej rano zawsze jest teraz 12,13 stopni a około południa może dojść do 20 max, nie więcej (mam nadzieję)

Adam
wiem wiem ale co niektorzy mocno zaczeli sie stresowac prognozami dlugoterminowymi ;) trzeba troche towarzystwo uspokoic i pokazac ze sa nadzieje jak najbardziej na to ze nie bedzie tak zle :)
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maraton w Poznaniu - 16 października - więc powinnam być już w pełni sił. Trasy nie umiem ocenić, bo nie znam Poznania, ale część biegu nad Jeziorem Maltańskim, więc może być malowniczo. No i o temperaturę pewnie nie będę się musiała martwić ;)
Jak z niedzieli nic nie wyjdzie to się rejestruję!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ