Jaka przekąska po wieczornym bieganiu ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no nie jest tak jak piszesz ale wiele z tego to prawda
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
PKO
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:46

Nieprzeczytany post

Salatka z arbuza, fety i rukoli z oliwą z oliwek - mniam...
Tuńczyk z puszki z oliwą, pomidorami, czarnymi oliwkami i oregano...
Roszponka z mozzarellą, oliwą i suszoną żurawiną...
Cieciorka z puszki z pomidorami i rozmarynem na ciepło...
to wszystko do przygotowania w 3-5 minut

a dla wielbicieli piersi - spróbujcie je wcześniej - rano, albo przed biegiem - zalać jogurtem z kurkumą, a potem upichcić na patelni z bardzo dojrzałym bananem i kieliszkiem rumu :)

jedzenie to super motywator podczas ostatnich 10 minut biegu, kiedy myślę co też sobie upichcę tym razem ;)
Numer startowy na MW2011 : 1881
Awatar użytkownika
Gromson
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze ostatnio robię sobie taką przekąskę jogurt naturalny 150gram + pestki z dyni 20gram, len mielony odtłuszczony 10gram, zarodki pszenne 10gram, łyżka miodu dla smaku. To jest bomba witamin i minerałów a do tego lekka i zawiera też białko.
Pomyślcie jeżeli spalamy na treningu około 1500 kcal z czego pewnie z 1100 pochodzi z tłuszczu to po co się najadać na maxa węglowodanami.
Rozumiem zawodowcy ale my grubasy musimy ograniczać węgle i palić tłuszcz mięśniami będziemy martwić się potem po uzyskaniu bezpiecznej dla naszych stawów masy.
Martins
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.

meszka pisze:A ja już przygotowałem wędzonego śledzia na wieczór po bieganiu.
Odradzam jeść to zwłaszcza na noc. Jeśli już musisz to jeść to zjedz w ciągu dnia. To rodzaj "przekąski", którą się powinno jeść raz w miesiącu. Jeśli już lubisz śledzie polecam matiasy w śmietanie z cebulką lub w oleju z sałatką warzywną bez chleba. Smacznego :-)

Pozdro
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Martins pisze:Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.
to bzdura kompletna jest
TATA MIKOŁAJA i OLI

Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest

http://www.TTSzczecin.pl
Wisien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

FenixTT Szczecin pisze:
Martins pisze:Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.
to bzdura kompletna jest
Racja, bzdura. Wystarczy nie jeść na 2,3 godziny przed snem. Po 19 niewskazane jest jedzenie ale dla osób które chodzą spać o 22. A posiłek po treningu jest ważny. Oczywiście nie jakiś wielki tłusty "kolacjo-obiad". Najlepiej ograniczyć tłuszcze i cukry proste, i przygotować posiłek białkowy z dodatkiem węgli dla lepszego przyswajania białka
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można jeść o której się chce! i co się chce! ale normalnie myślący człowiek zrobi sobie chude ale pożywne jedzenie, w tym jest metoda, a po treningu wręcz należy się organizmowi posiłek.

pozdro
Martins
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wiem skąd to oburzenie? Skoro idę biegać o 20 wracam o 21-21.30 i idę spać o 22 to przecież nie będę się pakować to chyba zrozumiałe, dlatego jem przed biegiem i wystarcza to w zupełności. Jak ktoś przesuwa te czynności w czasie (idzie wcześniej biegać) to powinien coś przekąsić. Każdy robi co uważa za stosowne.

Pozdro
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma oburzenia jest stwierdzenie z akcentami :hahaha: Ja spokojny człowiek jestem... No i mogę powiedzieć że wystarcza to chyba twojemu ja.

pozdro
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Martins pisze:Nie wiem skąd to oburzenie? Skoro idę biegać o 20 wracam o 21-21.30 i idę spać o 22 to przecież nie będę się pakować to chyba zrozumiałe, dlatego jem przed biegiem i wystarcza to w zupełności. Jak ktoś przesuwa te czynności w czasie (idzie wcześniej biegać) to powinien coś przekąsić. Każdy robi co uważa za stosowne.

Pozdro

A kto mówi o pakowaniu
jeśli idziesz biegać o 20 i wracasz o 21 - 21:30 to powinieneś coś zjeść mimo wszystko
to, że tobie to pasuję nie znaczy, że możesz propagować takie bezsensowne metody publicznie
i to jeszcze w formie porady dla innych
zachowaj ją dla siebie i tego się trzymaj i nie pisz bzdur
TATA MIKOŁAJA i OLI

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to Fenix wytłumacz dlaczego to bzdura.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiesz ??? :hej:
czy sprawdzasz ?
TATA MIKOŁAJA i OLI

Astartaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

FenixTT Szczecin pisze: A kto mówi o pakowaniu
jeśli idziesz biegać o 20 i wracasz o 21 - 21:30 to powinieneś coś zjeść mimo wszystko
to, że tobie to pasuję nie znaczy, że możesz propagować takie bezsensowne metody publicznie
Taaa ile Ty masz lat? 17? 18? i już jesteś ignorantem? Każdy ma prawo się wypowiedzieć po to jest to forum, więc jak masz pisać swoje bzdury to ich po prostu nie pisz.
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Astartaa pisze:
Taaa ile Ty masz lat? 17? 18? i już jesteś ignorantem? Każdy ma prawo się wypowiedzieć po to jest to forum, więc jak masz pisać swoje bzdury to ich po prostu nie pisz.
każdy ma prawo się wypowiedzieć
to fakt
ale nie można robić tego w formie porady dla innych jeśli się pisze, niezgodnie z rzeczywistością czyli pisze się bzdury
trzeba zaznaczyć, że to jest jego metoda i on ją stosuję i tyle
a ty koleżko/koleżanko się nie spinaj tylko idź pobiegać

i konkretnie co z tego co napisałem to bzdura ?
TATA MIKOŁAJA i OLI

Astartaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

FenixTT Szczecin pisze:
Astartaa pisze:
każdy ma prawo się wypowiedzieć
to fakt
ale nie można robić tego w formie porady dla innych jeśli się pisze, niezgodnie z rzeczywistością czyli pisze się bzdury
trzeba zaznaczyć, że to jest jego metoda i on ją stosuję i tyle
a ty koleżko/koleżanko się nie spinaj tylko idź pobiegać

i konkretnie co z tego co napisałem to bzdura ?
Kolega Martins ma rację że jeśli się idzie późno biegać to raczej nie należałoby się opychać. Zwłaszcza ta uwaga tyczy się chyba osób po 30, którzy mają dodatkowo problem np. z nadwagą tak to zrozumiałam. Jak masz 17-23 lata to jedz co chcesz i kiedy chcesz bo to co zjesz i tak przez Ciebie "przeleci".
Każdy coś tu na forum pisze i jakoś nie piszesz przy każdym poście: "nie pisz tego w formie porady" zwracając się do piszącego.

P.S. Ja się nie spinam kolego w przeciwieństwie do Ciebie bo Ty jakiś nerwowy jesteś, przejmujesz się każdym słowem, kto tu coś napisze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ