Jaka przekąska po wieczornym bieganiu ?
- Omalanga
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:46
- Życiówka w maratonie: brak
Salatka z arbuza, fety i rukoli z oliwą z oliwek - mniam...
Tuńczyk z puszki z oliwą, pomidorami, czarnymi oliwkami i oregano...
Roszponka z mozzarellą, oliwą i suszoną żurawiną...
Cieciorka z puszki z pomidorami i rozmarynem na ciepło...
to wszystko do przygotowania w 3-5 minut
a dla wielbicieli piersi - spróbujcie je wcześniej - rano, albo przed biegiem - zalać jogurtem z kurkumą, a potem upichcić na patelni z bardzo dojrzałym bananem i kieliszkiem rumu
jedzenie to super motywator podczas ostatnich 10 minut biegu, kiedy myślę co też sobie upichcę tym razem
Tuńczyk z puszki z oliwą, pomidorami, czarnymi oliwkami i oregano...
Roszponka z mozzarellą, oliwą i suszoną żurawiną...
Cieciorka z puszki z pomidorami i rozmarynem na ciepło...
to wszystko do przygotowania w 3-5 minut
a dla wielbicieli piersi - spróbujcie je wcześniej - rano, albo przed biegiem - zalać jogurtem z kurkumą, a potem upichcić na patelni z bardzo dojrzałym bananem i kieliszkiem rumu

jedzenie to super motywator podczas ostatnich 10 minut biegu, kiedy myślę co też sobie upichcę tym razem

Numer startowy na MW2011 : 1881
- Gromson
- Wyga
Ja jeszcze ostatnio robię sobie taką przekąskę jogurt naturalny 150gram + pestki z dyni 20gram, len mielony odtłuszczony 10gram, zarodki pszenne 10gram, łyżka miodu dla smaku. To jest bomba witamin i minerałów a do tego lekka i zawiera też białko.
Pomyślcie jeżeli spalamy na treningu około 1500 kcal z czego pewnie z 1100 pochodzi z tłuszczu to po co się najadać na maxa węglowodanami.
Rozumiem zawodowcy ale my grubasy musimy ograniczać węgle i palić tłuszcz mięśniami będziemy martwić się potem po uzyskaniu bezpiecznej dla naszych stawów masy.
Pomyślcie jeżeli spalamy na treningu około 1500 kcal z czego pewnie z 1100 pochodzi z tłuszczu to po co się najadać na maxa węglowodanami.
Rozumiem zawodowcy ale my grubasy musimy ograniczać węgle i palić tłuszcz mięśniami będziemy martwić się potem po uzyskaniu bezpiecznej dla naszych stawów masy.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.

Pozdro
Odradzam jeść to zwłaszcza na noc. Jeśli już musisz to jeść to zjedz w ciągu dnia. To rodzaj "przekąski", którą się powinno jeść raz w miesiącu. Jeśli już lubisz śledzie polecam matiasy w śmietanie z cebulką lub w oleju z sałatką warzywną bez chleba. Smacznegomeszka pisze:A ja już przygotowałem wędzonego śledzia na wieczór po bieganiu.

Pozdro
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
to bzdura kompletna jestMartins pisze:Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.
TATA MIKOŁAJA i OLI
Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest
http://www.TTSzczecin.pl
-
- Rozgrzewający Się
Racja, bzdura. Wystarczy nie jeść na 2,3 godziny przed snem. Po 19 niewskazane jest jedzenie ale dla osób które chodzą spać o 22. A posiłek po treningu jest ważny. Oczywiście nie jakiś wielki tłusty "kolacjo-obiad". Najlepiej ograniczyć tłuszcze i cukry proste, i przygotować posiłek białkowy z dodatkiem węgli dla lepszego przyswajania białkaFenixTT Szczecin pisze:to bzdura kompletna jestMartins pisze:Jeśli już ktoś biega po 20 znam takich, z rożnych przyczyn to robią, to jeśli nie mają problemów z nadwagą to sałatka warzywna lub ewentualnie jakiś baton energetyczny lub nawet lody. Ale jeśli ktoś ma nadwagę to odradzam jedzenie czegokolwiek. Woda i isostar muszą wystarczyć. Po 19 jedzenie dla osób z nadwagą nie wskazane. Zjeść można godzinę/dwie przed biegiem.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Można jeść o której się chce! i co się chce! ale normalnie myślący człowiek zrobi sobie chude ale pożywne jedzenie, w tym jest metoda, a po treningu wręcz należy się organizmowi posiłek.
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Wyga
Nie wiem skąd to oburzenie? Skoro idę biegać o 20 wracam o 21-21.30 i idę spać o 22 to przecież nie będę się pakować to chyba zrozumiałe, dlatego jem przed biegiem i wystarcza to w zupełności. Jak ktoś przesuwa te czynności w czasie (idzie wcześniej biegać) to powinien coś przekąsić. Każdy robi co uważa za stosowne.
Pozdro
Pozdro
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma oburzenia jest stwierdzenie z akcentami
Ja spokojny człowiek jestem... No i mogę powiedzieć że wystarcza to chyba twojemu ja.
pozdro

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Martins pisze:Nie wiem skąd to oburzenie? Skoro idę biegać o 20 wracam o 21-21.30 i idę spać o 22 to przecież nie będę się pakować to chyba zrozumiałe, dlatego jem przed biegiem i wystarcza to w zupełności. Jak ktoś przesuwa te czynności w czasie (idzie wcześniej biegać) to powinien coś przekąsić. Każdy robi co uważa za stosowne.
Pozdro
A kto mówi o pakowaniu
jeśli idziesz biegać o 20 i wracasz o 21 - 21:30 to powinieneś coś zjeść mimo wszystko
to, że tobie to pasuję nie znaczy, że możesz propagować takie bezsensowne metody publicznie
i to jeszcze w formie porady dla innych
zachowaj ją dla siebie i tego się trzymaj i nie pisz bzdur
TATA MIKOŁAJA i OLI
-
- Zaprawiony W Bojach
to Fenix wytłumacz dlaczego to bzdura.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Nie wiesz ???
czy sprawdzasz ?

czy sprawdzasz ?
TATA MIKOŁAJA i OLI
-
- Rozgrzewający Się
Taaa ile Ty masz lat? 17? 18? i już jesteś ignorantem? Każdy ma prawo się wypowiedzieć po to jest to forum, więc jak masz pisać swoje bzdury to ich po prostu nie pisz.FenixTT Szczecin pisze: A kto mówi o pakowaniu
jeśli idziesz biegać o 20 i wracasz o 21 - 21:30 to powinieneś coś zjeść mimo wszystko
to, że tobie to pasuję nie znaczy, że możesz propagować takie bezsensowne metody publicznie
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
każdy ma prawo się wypowiedziećAstartaa pisze:Taaa ile Ty masz lat? 17? 18? i już jesteś ignorantem? Każdy ma prawo się wypowiedzieć po to jest to forum, więc jak masz pisać swoje bzdury to ich po prostu nie pisz.FenixTT Szczecin pisze: A kto mówi o pakowaniu
to fakt
ale nie można robić tego w formie porady dla innych jeśli się pisze, niezgodnie z rzeczywistością czyli pisze się bzdury
trzeba zaznaczyć, że to jest jego metoda i on ją stosuję i tyle
a ty koleżko/koleżanko się nie spinaj tylko idź pobiegać
i konkretnie co z tego co napisałem to bzdura ?
TATA MIKOŁAJA i OLI
-
- Rozgrzewający Się
Kolega Martins ma rację że jeśli się idzie późno biegać to raczej nie należałoby się opychać. Zwłaszcza ta uwaga tyczy się chyba osób po 30, którzy mają dodatkowo problem np. z nadwagą tak to zrozumiałam. Jak masz 17-23 lata to jedz co chcesz i kiedy chcesz bo to co zjesz i tak przez Ciebie "przeleci".FenixTT Szczecin pisze:każdy ma prawo się wypowiedziećAstartaa pisze:Taaa ile Ty masz lat? 17? 18? i już jesteś ignorantem? Każdy ma prawo się wypowiedzieć po to jest to forum, więc jak masz pisać swoje bzdury to ich po prostu nie pisz.FenixTT Szczecin pisze: A kto mówi o pakowaniu
to fakt
ale nie można robić tego w formie porady dla innych jeśli się pisze, niezgodnie z rzeczywistością czyli pisze się bzdury
trzeba zaznaczyć, że to jest jego metoda i on ją stosuję i tyle
a ty koleżko/koleżanko się nie spinaj tylko idź pobiegać
i konkretnie co z tego co napisałem to bzdura ?
Każdy coś tu na forum pisze i jakoś nie piszesz przy każdym poście: "nie pisz tego w formie porady" zwracając się do piszącego.
P.S. Ja się nie spinam kolego w przeciwieństwie do Ciebie bo Ty jakiś nerwowy jesteś, przejmujesz się każdym słowem, kto tu coś napisze.