Biegnij Warszawo - 2 Października

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bemowo jest absolutnym przeciwieństwem BW :D Kameralnie, tanio, bardzo miło, z jajem. Jedno łączy oba biegi: mam wrażenie, że ilość wolontariuszy obsługujących oba biegi jest identyczna ;)

Już za 5 dni Bemowo, ciekawe jak bardzo trening maratoński nie wpływa na poprawę czasu na 5k :D
PKO
Dyd
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dyd, no wlasnie też się nad Bemowem zastanawiam (z jelonek jestem) ale 45 min to dla mnie za malo, nie wyrobie sie :) a nie chce wlec sie na koncu sama :P
Biegnij, biegnij, daja w pakiecie mydlo jelonek :D :D :D :D , bedzie moze troche adrenaliny, przy okazji mozna zobaczyc jak wygladaja takie zawody i wziac lekcje na przyszlosc. :)
Już za 5 dni Bemowo, ciekawe jak bardzo trening maratoński nie wpływa na poprawę czasu na 5k :D
Ja z własnego doświadczenia zauważyłem, że tempo w biegach na 5km i 10km prawie wogóle się nie zmieniło u mnie przez osatnie 3 lata. Ale to głównie przyczyna tego, że mało miałem akcentów szybkościowych. Teraz to trochę zmieniłem i rzuciłem przygotowania do maratonu. Chcę mieć najpierw dobre czasy na 5k i 10k. Da to lepszy komfort przy biegnieciu krolewskiego dystansu.
Dlaczego przy takiej liczbie biegnących nie ma stref startowych? To już pytanie do organizatora ale podejrzewam, że odpowiedź byłaby podobna gdybyśmy zapytali, dlaczego na 1000 osób jest jedna osoba obsługująca depozyty..
Brzmi to bardzo slabo. Powinni troche pomyslec. :lalala: Do zrobienia stref startowych potrzeba minimalnego wkladu zaangazowania...
Wlamo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam zamiar przebiec w tak duzej imprezie pierwszy raz. Myślę, że nie będzie tak strasznie jak opisujecie.
Ktoś wie jak z szybkością trasy, i czy jeśli przyjdę na start 30min wcześniej to jest szansa na ustawienie się w chociaż pierwszej 500, bo chciałbym dobiec poniżej 45miin
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja tam mam zamiar pojechac zaraz po sniadaniu rano :D bo potem sie nie dopcham albo zgubie :)
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:ja tam mam zamiar pojechac zaraz po sniadaniu rano :D bo potem sie nie dopcham albo zgubie :)
eee chyba nie ma sensu tak wcześnie - jak będzie zimno to się wychłodzisz i potem kiepsko z bieganiem będzie - lepiej później - na pewno się nie zgubisz - tam będzie tyle ludzi że masakra :)
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

o 9 jest rozgrzewka i chyba chce na niej być. bo obawiam sie ze sama ze stresu sie zapomnie rozgrzac :) albo przesadze :)
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
przemek1979
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wybieracie sie na przebiegniecie trasy w weekend?
ja tez zaczynam i sukcesem bedzie czas 60-65 min.

troche mnie zniecheciliscie opisem co sie dzieje na trasie....
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co do koszulek - czyli znow wybierac lepiej rozmiar mniejszy jak wiekszy? :hahaha: ksztaltne to chociaz? bo zielona z roku ubieglego podobala mi sie bardzo i kolorystycznie i krojem ;)
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

trzeba brac mniejszy niz zazwyczaj. wszyscy teraz na mniejsze wymieniaja :) czy kształtne? kurde... białe :) jak ja nie lubie bialego koloru :)
no i dlugi rekaw...

ja sie w weekend wybieram ale niestety chyba w niedziele, w sobote nie dam rady.
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiesz co kuxa myslalam ze bedzie gorzej. jakos tak blyskawicznie dostalam potwierdzenie przelewu to i zdecydowalam sie dzis jeszcze odebrac pakiet i przyznaje w pierwszej chwili bardzo mi sie nie podobala. widzialam jak jakis gosc ja przymierzyl i nie za ciekawie w niej wygladal, ale jak w domu na spokojnie ja na siebie nalozylam to doszlam do wniosku ze chyba polubie ja tak jak ta zielona ;) jedna z niewielu ktora zdaje sie byc dopasowana do figury, no i nie konczy sie na wysokosci pepka :hahaha: ten bialy nawet nie jest zly
teraz tylko zeby nie bylo tego dnia takieg slonca jak rok temu bo sie w tym dlugim rekawie ugotuje ...
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spokojnie, ma być zimno i mokro :)
ja to sie smialam ze gdyby nie staniki biegowe to jakby padało byłby świetny konkurs mokrego podkoszulka !
myślę że panowie z wrażenia odpadliby na starcie :)
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
scarlo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

o 9 jest rozgrzewka i chyba chce na niej być. bo obawiam sie ze sama ze stresu sie zapomnie rozgrzac albo przesadze
Spoko. W zeszłym roku rozgrzewka była konkretna, ciężko było nadążyć ale po rozgrzewce zanim przekroczyłem linię startu to minęło sporo czasu, akurat tyle że zdążyłem ostygnąć :). To naprawdę masa ludzi. Ale widok tej masy podbiegający pod Belwederską - bezcenny
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:spokojnie, ma być zimno i mokro :)
ja to sie smialam ze gdyby nie staniki biegowe to jakby padało byłby świetny konkurs mokrego podkoszulka !
myślę że panowie z wrażenia odpadliby na starcie :)
nie zapominajmy z sa takie Panie ktore biegaja bez stanikow. i po dzisiejszym treningu moge smialo powiedziec ze Panowie nie musieliby modlic sie o deszcz. przez material spokojnie mozna policzyc pieprzyki :hahaha:
ale baaaaardzo wygodna i przyjemna w dotyku :taktak:
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

LadyE pisze: nie zapominajmy z sa takie Panie ktore biegaja bez stanikow. i po dzisiejszym treningu moge smialo powiedziec ze Panowie nie musieliby modlic sie o deszcz. przez material spokojnie mozna policzyc pieprzyki :hahaha:
wiesz.... na dobra sprawe... jest to jakas taktyka ;-) hahaha
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
bemrunner
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A jednak pobiegnę w BW. Kolega mnie namówił i mam towarzystwo :bleble: .
Nie chciałem biec 10-tki w tym roku, ale co tam, dla towarzystwa można, nie ?
Będę się "przepychał" i "rozpychał" pewnie w tempie 6:00 min/km, żeby skończyć poniżej godziny.
To wszystko. Dla zabawy.
Do zobaczenia na starcie.
bemrunner - numerek 7843 WTF ? :bum:
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ