Ciawaraz - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Najlepiej żeby na kilka dni przed samym startem było gorąco, a sam start zdecydowane ochłodzenie, wtedy organ !@#$% odczuwałby ulgę.. Oby ci się nie przytrafił scenariusz jak mi dzisiaj, przez cały tydzień chłód, a w dzień startu lampa żarowa..
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawsze może pojechać do zimniejszego stanu USA i sobie starnąć w odpowiedniej temperaturze. Ja jeszcze nigdy nie spekulowałem na temat pogody do czasu zawodów :) Najgorsze jest to, że trafisz na najgorsza pogodę wg Ciebie, ale walczyć trzeba..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W Chicago cieżko cokolwiek przewidzieć z tymi różnymi stanami gife masz racje w sumie w październiku powinny być Juz ok temp w Chicago ale rok temu było bardzo bardzo ciepło a dwa lata temu był mróz
Teraz ma być jakieś ochłodzenie w tym tyg , w planie chyba w czwartek mam 4x5 km po 4:15 czyli moje tempo docelowe zobaczymy jak to pójdzie , są różni ludzie ja strasznie złe znoszę wysokie temp a zwłaszcza wilgoć nie wiem czy jakiś trening jest w stanie zmienić te rzeczy
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Generalnie człowiek się przyzwyczaja do temperatur i wilgoci. Im więcej się biega w tym klimacie to nie ma uja, musi być człowiek oswojony. Ale nawadnianie to kluczowa sprawa wg mnie.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podsumowanie tyg 100,32 km bardzo luźny tydzień
jak dobrze pójdzie to zgodnie z planem tyle mi wypadnie w tym tygodniu.. i będzie to mój rekordowy pod względem kaemów tydzień :)
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

Z treningów wychodzi, że pobiegniesz lepiej niż tylko 2:59, robisz dużo km i widać, że organizm załapał.
O ile zagra pogoda tzn. nie będzie pojary i wmordewindu , to będzie dobry wynik.

A biegałeś jakiegoś ciąga 15-18km @M, czy tylko coś takiego jak ostatnio 4x5 @M ?
Jakiś sprawdzian biegowy do M planujesz, np HM ?
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Buddy- też tak uważam. Powodzenia.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie planuje sprawdzianu nie mam zabardzo gdzie upchnac polmaratonu rozmawiałem z Michałem i stwierdzil ze takie cos co zrobiłem wczoraj wystarczy , tydz przed maratonem biegne 10 km ale treningowo tętno 175-180 czyli tak po 3:50 -3:45 ( mam nadzieje) zyciowke i tak na dyche pewnie padnie bo jest bardzo kiepska ale nie nastawiam sie na żaden wynik tylko traktuje to jako trening i mocny bodziec przed maratonem potem Juz totalny luz w środę chyba jeszcze 5x400 mocno po 72 sec i pózniej Juz czekanie na maraton:)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej,
Twoj wpis u Mimika zachecil mnie do przyjrzenia sie Twoim poczynaniom. na razie na szybko przejrzalam Twoj blog bo sporo tego jest ... troche sie podlamalam :hahaha: to ja ze swoim nicnierobieniem porywam sie na 3:30 ... teraz dopiero widze ile wysilku nalezy wlozyc w miare przyzwoite przygotowanie sie do maratonu. naprawde podziwiam. kilometraz powalajacy :taktak:
goraco trzymam kciuki za znosne warunki pogodowe ... bo za reszte chyba nie trzeba :lalala: :hahaha:
odwaliles naprawde kawal dobrej roboty.
jak poczuje ze odpuszczam to tu zajrze zeby zmotywowac sie do pracy. qrcze nieco ponad 2 lata i takie efekty :tonieja: nie wyobrazam sobie trenowac bez dnia odpoczynku a juz na pewno miec dwoch treningow dziennie :orany:
musze ochlonac i przyjrzec sie temu kiedys na spokojnie :hahaha:

a zyciowka na 10 z pewnoscia bedzie, pytanie tylko ile ...

pzdr :)
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za słowa uznania:) zobaczymy co wyrzezbie na maratonie:) a co do treningu to hmm chciał bym biegać wiecej ale nie mam zbytnio czasu :( moZe w przyszłym roku to sie zmieni
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
tg20188
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:56
Życiówka w maratonie: 3:31:xx

Nieprzeczytany post

Ja też czytuję Twojego bloga. Sam biegam od września 2009, ale jakoś konkretnie i w usystematyzowany sposób od kwietnia 2010. Daleko mi do Ciebie jednak...

Respect!
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie nic wielkiego jeszcze nie pobieglem chłopaki z forum smigaja dyszke po 36:xx :) moja zyciowka z 10 k jest śmieszna , duży postęp miałem w tamtym roku chyba za duży bo pózniej kontuzja w tym roku szczerze to nie wiem jak jest mało startowałem z treningów wychodzi ze jest dobrze ale to tylko trening zawody to inna bajka czas pokaże :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ładnie pracowałeś przez ostatnie miesiące. Mam nadzieję, że uda ci się pokazać klasę na tym maratonie. :)

http://www.youtube.com/watch?v=4lKwXwU5iWs

Working Class Hero! ;)
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszysto sie okaże w październiku narazie mam strasznie dużo na głowie treningi praca jestem w trakcie kupowania mieszkania do tego w sobotę zaczynam szkole :) mój harmonogram dnia jest tak napięty ze szkoda gadać :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

Wyszło tak :3:40,3:43,3:42,3:40,3:39,3:41,3:33,3:36,3:34,3:20,
Przerwy po 4:30-4:45 sr tempo treningu 3:55 sr tętno 161 Max 174
Trening skończony z dużym luzem rewelacyjnie biega mi się na tych predkosciach acha poprawilem zyciowke na 10 k (39:30)
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
ja rozumiem poprawić życiówkę na ciągłym, ale na osiemsetkach, razem z przerwami - to już jakieś przegięcie :hahaha: :hahaha: :hahaha:

było nie było - gratulacje.

no nie mogę :hahaha: :hahaha: :hahaha:, dawno mnie nic na tym forum tak nie rozbawiło.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
ODPOWIEDZ