No to jazda!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W jaki sposob oblodziles sobie bieznie???

kledzik
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Marcingg11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pisalem kilka postow wczesniej, ze bieznia jest uszkodzona iczekaja na czesc z Argentyny. Na razie trenuje na powietrzu.
MarcinG
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

2godz. 52 min.  na 26 km :orany: to przecież jest 6:37 na kilometr - trudno nazwać to przebiegnięciem 26 km - uważam że był to marszobieg albo maksymalnie trucht.

HR srednio 139 przy tej prędkości to też za słabo:ojoj:

Wydaje mi się, że po tym wszystkim na główne pytanie tego tematu "Kto we mnie wierzy?" odpowiadam :nienie: ale zyczę powodzenia, trenuj cięzko bo nadal bede tu zaglądał.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Marcingg11 on 5:45 pm on Mar. 1, 2003
Pisalem kilka postow wczesniej, ze bieznia jest uszkodzona iczekaja na czesc z Argentyny. Na razie trenuje na powietrzu.
Rzeczywiscie, przypominam sobie. Mysle jednak Marcin, ze wyjdzie to Tobie na dobre. Spotkalem sie z opinia, ze bieznia mechaniczna jest dobry do treningu serca i pluc. Nogom pomaga tylko w nieznacznym stopniu...

kledzik
Awatar użytkownika
marcingg11d
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ciekawe kiedy u mnie pojawia sie pierwsze watpliwosci. Tymczasem jestem pewien swego. Powtarzam: to poczatek treningow. Dajcie sie rozkrecic :)
Dawidek:
a z jaka predkoscia i na jakim tetnie Ty biegasz 26km?
MarcinG
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kledzik , pokreciles to . Wiem z autopsji ze akurat pluca sie nie rozwijaja bo strumien powietrza stoi nieruchomo . Z nogami bywa roznie . Na biezni elektrycznej mozna oszukiwac , majac silne zginacze biodrowe . Po prostu wystarczy rytmicznie kolana do gory podnosic a pas sam sie bedzie przesuwal . najlepiej udoskonalicze trzy techniki - klasyczna , ograniczona i mieszana .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie tak jest jak piszesz. Nie zmienia to jednak faktu, ze dla wynikow Marcina awaria biezni bedzie raczej korzystna...

kledzik
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie na przykład kiepsko bywa z czasem więc muszę się mieścic z wybieganiami ok. 25 km w 2 godz. Ale stwierdzam,ze czasem mam ochotę trochę wolniej je pobiegać. Niestety czas to pieniądz,więc wolę się sprężać na treningu.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote from marcingg11 on 8:47 pm on Mar. 1, 2003
Dawidek:
a z jaka predkoscia i na jakim tetnie Ty biegasz 26km?
Na chwilę obecną nie potrafię dokładnie odpowiedzieć, gdyż dłuższe wybiegania robiłem w formie "wycieczki biegowej" po nowych trasach - nie mierzonych.
Jeśli nie bedzie problemów zdrowotnych ( pisałem o bolących biodrach ) to jutro pobiegnę coś podobnego i celowo bedę biegał po swoich "atestowanych"  trasach i z założonym Polarem aby na to odpowiedzieć :hej:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
marcingg11d
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Prosze, pochwalcie sie w jakim czasie biegacie 25-26km na tetnie ok 140ud/min. Bede mial jakis punkt odniesienia.
MarcinG
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak na marginesie Dawidek to życzę ci jak najmniej kontuzji,które odpukać dręczą cię ostatnio.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Irko S - może za to okres startowy bedę miał zdrowy :taktak:
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnie dane 26.02.03, godz. 7.00 tętno spoczynkowe 42 ud/min. Trening godz. 15.00 - rozgrzewka 15 min ,trucht 3km i 20 km w średnim tempie 4,10 na kilometr, średnie tętno 157 ud / min. Jeżeli chodzi o czas 6,30 to jest to u mnie tętno w przedziale 117-125 ud /min.
Awatar użytkownika
WojT
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja nie moge podac swojego tentna, nie dlatego ze to tajemnica, tylko dlatego ze nie uzywam polaru. Moge jedynie podac czasy w jakich pokonuje ten dystans. 25 km biegam w 1:50. A rekordzik treningowy na tym dystansie z 31 marca 2002 wynosi 1:36. Był to trening z kolega jadacym obok na rowerze. On dyktowal tempo. ;)

A co do Twojej Marcin wypowiedzi, to wcale nie jestem z "klasy wyzej". Mam taka zyciowke, jaka Ty chcesz teraz osiagnac. A wcale mi sie nie wydaje zebym mogl na dzien dziesiejszy pobiec szybciej.

Wojtek
wczysciecki@wp.pl
Awatar użytkownika
marcingg11d
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to ladnie Panowie! 117 to dla mnie teraz szybszy marsz.
WOJtek:na dzien dzisiejszy jestes klase wyzej....no i zdaniem wiekszosci pewnie dlugo bedziesz ;)
Dzisiaj 5km. Mysle, ze po tym tygodniu "odpoczynku", bedzie widac pierwsza znaczna poprawe.
Pozdrawiam.
MarcinG
ODPOWIEDZ